Grönt är skönt..

Var ute på en solig promenad med Tintin och Karisma i över en timme.. Nu är grönskan verkligen här – vart man än vänder blicken 💚 Det är ju inte så här att alla träd tappar löven etc så att det blir som i Sverige fullt ut men det märks tydligt när våren är här..

Den här bilden illustrerar det absolut bästa med de fyra så tydliga årstiderna i Sverige.. Den där första fikan utomhus på landet eller på någon balkong.. När all snö är borta och det börjar bli grönt, sakta men säkert för att sedan bli sådär underbart som det blir med en bra svensk sommar..

Svårslaget eller hur? När jag ser sådana här bilder så kan jag verkligen längta hem.. Klart att det är jättefint här oxå både ur ett natur och väder perspektiv.. Kanske man skulle ta och åka hem till Stockholm en vecka eller så för att just få lite av den svenska sen-våren eller försommaren..

En liten ”treat”

I dag fick Tintin och Karisma en liten ”treat” när vi var ute.. En frozen youghurt – happiness på hög nivå.. Köpte minsta och självklart utan toppings..

Personligen föredrar jag vanlig mjukglass..

Vanliga glassar här nere är mycket Magnum, strutar med choklad och lite isglass typ Solero och barnglassar..

Ingen Nogger här inte…

Av de nuvarande glassortimentet i Sverige (som det var i alla fall runt 2015) är Nogger min klara favorit. Den klassiska varianten som har ett antal år på nacken. Har inte ens provat Nogger Black och det kanske kommit ännu fler varianter..

Vissa saker var bättre förr….

Till exempel min absoluta favorit genom alla tider: Puckstång med vaniljgräddglass.             Försvann ur sortimentet under hur många år som helst men gjorde väl någon kort come back.. Tror inte den är kvar nu..

Så här såg prislistan ut för GB:s glassar på 70-talet någon gång..

Igloo var en annan favorit – fanns då med både cola och hallon smak.. Minns att jag hade svårt att bestämma mig men oftast blev det cola smaken.. 

Mästerkocken..

Missade finalen av Sveriges mästerkock men tydligen vann Gabriel (det var väl så han hette) från Gotland. Motståndaren i finalen var den söta thailändskan med ett namn jag absolut inte kan uttala.. Hon hade nog ett litet underläge beroende på dels språket men framförallt att hon inte växt upp med det svenska köket. Jag tror inte att hon bott så himla många år i Sverige eller så har hon svårt för språk.. Jag ska i och för sig inte säga något om det som är så tafflig på spanska.. har ju trots allt spenderat mycket tid här de senaste sex åren.. Men mina spanska kunskaper är verkligen inget man kan skryta med.. Förstår en del men att prata är det sämre med.. Försöker att bli bättre dag för dag men det är bara att inse, ju äldre du är desto svårare är det att lära sig ett nytt språk. Pappa går genom sin förening på spanska lektioner varje vecka och är klart bättre än mig. Jag är tex totalt usel grammatiken eftersom jag lär mig as I go along..

Så här brukar man inte se Gry Forsell, eller så brukar man det.. Min bild av henne är ju primärt från Sommarkrysset där hon har somriga klänningar hela tiden. Hur som helst så tycker jag att det här är snyggt med svarta skinnbyxor och en smokingkavaj.. Hade ett par svarta skinnbyxor för säg sex-sju år sedan men ”växte” ur dem så att dragkedjan gick sönder mm. Dem hade jag verkligen kunnat ha nu så jag får se om de dyker upp i någon kartong eller om det är som jag har ett svagt minne av dvs att jag sålde dem på Tradera.

Johanna Lind Bagge ska om några veckor öppna en webshop med långa kaftaner som dem på bilderna. Jag tycker de är så fina och älskar att gå klädd i sådana.. men för att de ska komma till sin rätt ska man antingen vara lång eller ha högklackat.. Inget av det passar så bra in på mig så får låta andra som passar bättre i dem vara fina..

Wahlgrens Värld..

Tittade på Wahlgrens Värld och i kvällens avsnitt var de i Thailand på semester.. Resans första destination var Hua Hin som de inte riktigt gillade. Det är ju lite speciellt Hua Hin, inte direkt de vita stränderna och det blå/gröna havet som man förknippar Thailand med. Det är egentligen rätt ocharmigt och det var oxå den villaby där de hyrt just en villa.. De åkte Tuk Tuk till ett ställe som kallas för Monkey Mountain eller något liknande.. Aporna är allt annan skygga vilket jag kan intyga.. Var där för X antal år sedan och köpte en liten hink med bananer.. Blev helt ”attackerad” av apor i olika storlekar och totalt livrädd typ.. Bara kastade iväg alla bananer så att jag skulle få bort aporna som var ”all over me”..

Efter Wahlgrens Värld lite poddlyssning innan jag somnar.. Blev inte en fullt lika lång promenad ikväll för det blåste galet mycket.. Den där Burgundiska grytan jag gjorde häromdagen som storkok blev verkligen just det.. Har räckt i tre dagar så nu är jag lite trött på det (för tillfället) så i morgon blir det köttbullar eller fläskfilé gryta..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *