Längtar efter fredagsmys….

Var precis hur länge sedan som helst vi hade det klassiska fredagsmyset med Tacos.. Nästa vecka har vi ju garanterat TV igen och på fredagar har ju Lets Dance börjat. Perfekt med andra ord, Lets Dance och Tacos på fredag kväll. Hittade den här inspirationsbilden på Instagram och tänkte ta bort några av de där vanliga ingredienserna och addera till några nya;

Håll med om att det ser riktigt gott ut! På den svenska restaurangen Noellas har de Taco buffé till lunch på fredag för 10 Euro per person men även om kanske totalkostnaden blir densamma så känns det nog mer rätt att äta Tacos på kvällen som ett tvättäkta Fredagsmys. Har börjat följa de här kontot på Instagram för att få riktigt härlig inspiration, även om man inte tar med allt så breddar man garanterat menyn. Det är inte heller ett konto som bara lägger upp nyttig mat utan har en stor spridning. Kontot heter Klingskitchen och det finns en blogg med samma namn där man hittar recepten

Något annat jag längtar efter är lite plockmat som salami, mozzarella och en riktigt god köttbit..

Så snyggt serverat så man blir hungrig bara av det. Att dessutom kunna fotografera det så snyggt är rena rama bedriften..

Nu ska det bli av!

Jag bara ska komma igång ordentligt med frukost VARJE morgon. Finns ett litet bageri i närheten där jag kan köpa bröd kvällen innan och alternera det med knäckebrödet, ägg i någon form, grapefrukt eller avocado/tomat och juice. Inga ursäkter är tillåtna.. Kommer må så mycket bättre och förhoppningsvis öka lite mer i vikt. Viktkurvan går upp men mer behövs..

Staycation..

..är ju att ha semester i sin egen hemstad med övernattning.. Kan vara bara en natt, en helg eller vad man vill.. Sällskapet kan ju vara allt ifrån att ”åka” ensam till hela familjen, tjejgänget osv. Det vanligaste är nog föräldrar som behöver lite ”egentid” under småbarnsåren.. Om jag skulle ha en Staycation här i Marbella så finns det ju precis hur många hotell som helst att välja på. Ett som jag definitivt skulle värdera är The Beach House, det ligger förvisso i Elviria en bit utanför själva Marbella men det spelar ingen roll för en Staycation. Skulle jag däremot åka hit på semester hade jag inte valt det.. The Beach House har två delar men i samma byggnad;  Restaurangen och ”hotellet”. Hotellet har bara fem rum i tre olika rums- och prisklasser;

Om vi nu säger att jag skulle åka hit på semester i juli och bo i ett dubbelrum ligger priset på närmare 3 000:- per natt för ett dubbelrum. De har fullt många dagar redan och det är väl inte så konstigt kanske när de bara har fem rum måste man ju vara ute i god tid. Minns ett tyskt par som varje sommar bodde sisådär 4-5 nätter på Fredriksborg. De ville absolut bo i rummet Sigge så de bokade det för nästa år redan när de checkade ut. Normalt sett ligger The Beach House med på Booking.com men det är omöjligt under högsäsong, risken för dubbelbokningar är alldeles för stor med så få hotellrum. Om man däremot skulle bo på The Beach Club i april kostar ett dubbelrum ca 2 000:- per natt så priserna varierar..

Som namnet antyder ligger The Beach House i direkt anslutning till stranden. De har en stor restaurang med många sittplatser både inne och ute (under vintern är det som om man sitter ute även om man inte gör det) De har ofta olika former av musikframträdanden och jag tror att de lockar en ganska bred målgrupp. Jag har själv aldrig varit där men skulle inte ha något emot en Staycation där, att sova i krispiga härliga lakan – äta en riktigt god middag – spendera tid vid poolen och avsluta med en riktigt god hotellfrukost.. Litet axplock av bilder från The Beachclub;

Om jag nu skulle hit på semester och inte hade några barn med mig är Hotel Amare ett riktigt bra alternativ. Man har nära till precis allt – Stranden, strandpromenaden, stan, Gamla stan, hundratals redtauranger inom gångavstånd. Hotellet har genomgått en total renovering och öppnade igen för typ 3 år sedan. Anledningen till att jag skriver ”om du inte har barn med dig” är att det är ett hotell där enbart vuxna är ”välkomna” Kan ju tyckas exkluderande men det finns ju som sagt hur många andra alternativ som helst med samma bra läge etc.

Dom har en Lounge för drinkar etc innan msn hår vidare för middag

Dom har även en takterass med vad jag kan tänka mig en magisk utsikt över hav, Gibraltar och solnedgången..

Kollade ett slumpvis utvalt datum i juli på Booking och priset för ett dubbelrum ligger då på 2 381:-. Ska man ha havsutsikt kostar det 3 017:- vilket ju är en rejäl summa pengar för att sova en natt. Svenska kronan är ju svag just nu och det gör ju givetvis sitt till så att det blir dyrare. Vad kostar det då om jag vill åka en natt på Staycation i säg maj? Jag får leta länge innan jag hittar något datum med lediga rum på Booking. Nu kan det ju självklart finnas lediga rum ändå och då får man ringa hotellet och kolla.. Hur som helst så hittar jag en onsdag där ett dubbelrum utan havsikt kostar 2 100:- och ett med balkong och havsutsikt 3 000:-

Finns ju som sagt andra alternativ med en annan prisbild.. Jag trodde dock att skillnaden skulle vara större än det faktiskt visade sig, framför allt under det som inte är de direkta semestermånaderna.. Juli och augusti ligger de inte allt för långt ifrån varandra prismässigt men skillnaden är större under framförallt den riktiga lågsäsongen. Hotel El Faro är ett sådant exempel. Bra läge men har inte samma atmosfär, poolområde, restaurang etc som de andra två i exemplet. Funkar definitivt som ett bra semester boende då många av rummen även har pentry. Det är däremot inte hotellet jag valt för en Staycation..


Nog om hotell, snöade in på det av någon anledning. Jag undrar btw vad beläggningsgraden är i juli och augusti, dvs hur många procent av tillgängliga hotellrum som är uthyrda per natt. Skulle anta att siffran är närmare 100%..

Nu middag & sedan ut med hundarna..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *