Helt fel på det..

Skrev ju att snart är det påsk och lite om matplaneringen men var ju helt fel på det att påsken är snart. Den infaller ju först om en månad.. Har ju ingen kalender utan sköter allt via IPhone kalendern och där står det inget om när påsken infaller.. Kanske finns något i inställningar som jag missat.

I dag kom det, det molninga och gråa vädret vi skulle ha måndag-onsdag. Prognosen har ändrats och vädret ser inte ut att bli något vidare de kommande tio dagarna som prognosen visar.

När jag planerade påsken blev jag jättesugen på både lax och den vita sparrisen. Eftersom påsken är först om en månad så kanske man kan hinna med en vända innan påsk.. Lax med pepparrot & färskpotatis till middag eller en laxtartar till förrätt – får se vad det blir..

Blir nog tartaren till förrätt tror jag.. Till Svenska butiken nästa vecka (finns iof sig lax även i vissa spanska butiker men är då dyrare). Ska även köpa någon riktigt god ost, typ Brännvinsost och isterband & rödbetor och kanske lite kassler. Får se vad de har.. Det var jättelänge sedan vi åt riktigt tradionell svensk mat – förutom i dag då;

Galet goda köttbullar med färskpotatis – det var inga små köttbullar och jag lyckades klämma i mig åtta stycken och en hel drös små potatisar. I morgon blir det pannbiff med stekt potatis och lök. Svenskt och supergott det oxå. Totalkostnaden för tre middagar:

Spaghetti m köttfärssås

Köttbullar m färskpotatis

Pannbiff m lök & stekt potatis

Uppgår till ca 70:-, extra pris på köttfärsen så varje paket om ca 500 gram kostade 17,50:-

En dressing jag vill göra

På samma blogg som jag hittade Laxtartaren hittade jag även en dressing som jag bara måste göra.. Verkar ju hur god som helst – dags för lite sallader till lunch! Bloggen heter Trattoria.nu och har mycket recept både på mat och bröd med otroligt fina bilder..

Grönsallad – kanske med lite bacon i & dressingen som pricken över i.,

Inget man gör mycket av och har stående utan görs för varje tillfälle

Det rasslar inte..

..in nya följare på mitt nya Instagram konto marbelladaily. Har hittills 6 följare och ett antal besökare på bloggen. Det kommer att ta tid att bygga upp det det är jag medveten om och så länge jag har ett begränsat antal som läser blogg så kommer jag oxå att lägga begränsat med tid på den. Blir lite av en balansgång för om någon går in för att läsa och det är typ sex rader som är rätt ointressanta så kommer hen inte tillbaka till Bloggen. I statistiken kan man se varifrån läsarna kommer och än så länge är det Okänd region, Sverige, Spanien & Ukraina. Nu är det dags att uppdatera bloggen och även posta ett inlägg på Instagram. Jag har lite problem att få ordning på Facebook sidan så det får jag jobba vidare med i morgon..

I morgon är det ett möte klockan 13.00 och det tar väl en timme eller så. Resterande del av dagen är det fixande hemma som gäller. Utöver det så ska vi ”laborera” lite med den projekt budget jag gjort ett första utkast till idag..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.