Våriga blommor..

Det blev inte lilla Eva Jumatate som vann Talang 2019 men hon kom i alla fall på Top tre placering. Läste någonstans att hon spelar huvudrollen som Matilda i uppsättningen med samma namn på på Malmö operan. Det är inte en opera utan en musikal. Dom använder sin opera till en hel del annat än opera, jag har tex sett After Dark där.

Vårkänslor?

Så några bilder på Instagram igår med så fin dukning och ett annat med ett underbart vårigt blomsterarrangemang. Längtar verkligen efter de där riktigt våriga blommorna som gör en lycklig på något sätt. Men här är utbudet begränsat och blomsteraffärerna få så det är verkligen sällan som jag har några blommor hemma..

Får man inte hur mycket vårkänslor som helst bara genom att titta på bilderna? Den nedre är från något mini event som Clinique hade i veckan för någon ny produkt..

Även om jag då inte köper de där våriga blommorna så är det en sort som jag bara inte kan vara utan.. Pioner.. det ska vara den ljusrosa sorten. Finns inte den utan bara vita, mörkrosa eller vinröda så väntar jag hellre. Inte så att jag pioner hemma hela tiden under pionsäsongen men någon bukett blir det..

Pioner har en så underbar lantlig känsla och är supervacker som solitär.. Kommer ni ihåg de där 50 röda rosorna jag skrev om och spekulerade i vad de kostade vid Alla Hjärtans Dag? Nu vet jag – 2 995:- + ev inslagning, medföljande kort och bud. Hade lagt 3 000:- på något annat och beständigt om jag nu skulle spendera så mycket på en kommersiell högtid.. Men för att återgå till pionerna så behöver man absolut inte ha så många i sin vas för att det ska vara fint..

Det här tycker jag är finare än 50 röda rosor och skulle uppskatta det mycket mer än rosorna. Har aldrig varit någon direkt ”ros person” heller för den delen.. Om de är uppblandade med andra blommor kan det såklart vara jättefint.. Nog om blommor..

St Patricks Day..

I dag var det dags för firandet av St Patricks Day – var nere och det kommer fortsätta i morgon. Båda dagarna är tiden 14-22 så det är inte direkt frågan om något röjande. Men antar att åtminstone irländarna fortsätter att röja några timmar till. Gick dit nu på kvällen och mötte en del irländare som var på festhumör men absolut ingen fylla. Irländsk folkmusik live och det hela verkade trevligt men det var mindre folk än jag trodde. Hade med hundarna som fullkomligt älskar sådant här och de ville inte alls gå därifrån. Klockan var väl runt 20.30-21.15 och jag hade bara en klänning på mig så skönt väder var det ikväll. Längtar inte till på tisdag när det ska vända men det behövs regn för att Marbella ska klara sommaren. Kan inte ens komma ihåg när det regnade sist..

Hur somnar du?

En del somnar så fort de lägger huvudet på kudden, andra läser eller lyssnar på en bok och själv brukar jag lyssna på olika Podcasts. Perfekt eftersom de är tillgängliga hela tiden, är gratis och man upptäcker nya poddar hela tiden. Somnar man i ett avsnitt så gör det ingenting för man kan lyssna om från där man somnade, om det nu var ett bra avsnitt. Dom kommer ju oftast varje vecka och det är inte alla som lyckas få till ett bra innehåll så ofta. Men det är ju viktigt att hålla frekvensen för annars tappar man nog lätt lyssnare. I Acast appen på telefonen kan man prenumerera på de poddar man vill och så dyker de upp när ett nytt avsnitt kommit vilket är praktiskt. Nu har jag hittat en ny Podd som heter Lomma-Karlaplan och de är så ambitiösa så att de ska köra två gånger i veckan. Deras avsnitt är runt 30 minuter långa, många andra ligger runt 45-60 minuter. Får se om den är något att ha, ca 15 avsnitt har de redan spelat in så om den är bra får jag börja med att lyssna ikapp. Inte nödvändigt iof sig för de hänger ju inte ihop som en TV-serie eller så.,

Dags att gå och lägga sig och plugga in Lomma-Karlaplan i öronen..

Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *