Veckans..

Lyssnade på min favorit Podcast igår kväll Veckans Bläcka med Karin & Jennie som ”rapporterar” från sitt liv i Los Angeles. Något de ofta gör är att ”hika” och det ser onekligen inbjudande ut.. Vilka kontraster med gröna dalar och skyskrapor som ”tornar” upp sig i bakgrunden..

Klart hundarna ska med och till vänster på bilden har en avlägsen släkting till Karisma fått följa med.

Även här finns det jättefina vandringsleder – speciellt La Conchas olika vandringsleder. Alla kanske inte vågar sig på att ta sig hela vägen till toppen och det behöver man inte då det finns många alternativ. Något jag definitivt både borde och vill göra.. Hoppar dock det där med att ta mig till toppen tror jag..

En annan avlägsen släkting på väg att vandra:)

En som har tagit sig till toppen

Flera alternativ att välja mellan

Vissa vintrar kan det finnas lite snö på toppen även om vädret är normalt nere vid kusten

Förkyld..

Har fått en släng av förkylning, ingen feber men näsan rinner typ konstant, Ingen fara och går väl över rätt så snabbt. Har klarat mig väldigt bra från den typen av sjukdomar de senaste två åren. Nu har vi bott här i drygt 1,5 år och tiden har då verkligen gått fort. Har ju bara varit hemma i Sverige en gång så nu börjar det här kännas som hemma på riktigt. Jag börjar förstå mer och mer spanska men ihopblandningen med italienskan ställer till det ibland.. Både när någon pratar till mig och när jag ska försöka få fram något. Men det är bara att ”traggla” vidare för det är ju så mycket roligare när man kan ha i alla fall lättare konversationer. Det är förvånansvärt hur pass mycket italienska som ändå sitter kvar. Bodde där ca 9 månader 1983 och var där även ett par semesterveckor där i början på åttiotalet. Men det är ju så att man inte direkt får lättare att lära sig ju äldre man blir. Ta bara sociala medier som ett exempel.. Man tycker typ att man ”hänger med” när man har koll på basfunktionerna på Facebook och Instagram men där är man helt omsprungen av allt nytt som Insta stories, ITGV (eller vad det heter) och en massa annat. Kommer ihåg runt 2015/2016 när alla sprang omkring och letade efter Pokémon figurer. Jobbade mycket på Fredriksborg sommaren 2016 och vi hade tydligen någon eftertraktad figur i fästningen så gästerna sprang upp och ner dit för att ta tillbaka den osv. Nu pratar vi inte om bara barn utan i allra högsta grad vuxna människor på weekend. Kan tänka mig hundra mer avkopplande saker att göra på Fredriksborg än att jaga Pokemons..

Drygt fem år..

Kollade tillbaka i Bloggarkivet och konstaterar att jag nu hållt på med Bloggen i drygt fem år. Började den 2/1-2014, har haft några uppehåll då och då men oftast har det varit relativt frekventa Blogginlägg. Läsarantalet ligger oxå relativt frekvent och jag är ju självklart ingen ”superbloggare” men det är inte därför jag skriver för då hade jag slutat för länge sedan. Tycker om att skriva och det har oxå, hur dumt det än kanske låter, varit viktigt för mig tex när jag varit sjuk. Lever ju inget liv i sus och dus så Bloggen kanske är tråkig att läsa men då låter man bli.. Det här inlägget är nummer 3 348 enligt statistiken och om man dividerar det per år så har det varit 670 inlägg per år så det har visst blivit ett antal.. Det låter lite väl mycket – det blir ju nästan två inlägg per dag och det har jag definitivt inte skrivit så det måste vara något fel där. Oavsett så har det blivit ett antal Blogginlägg under de fem åren..

Talang final..

Dags för final i Talang ikväll men kommer inte kunna se det. Inte för att jag är ute på massa trevligheter utan för att TV:n fortfarande strular.. Men titta på TV Play i datorn eller telefonen då tänker du. Tänkte jag oxå men precis som med typ alla program så kan även Talang ses i Sverige. Får med andra ord inte se hur det går för lilla Eva Jumatate utan nöja mig med att läsa om det efteråt. Man saknar verkligen TV när man inte har någon, även om man i normala fall inte tittar sådär jättemycket.

Väderleksrapporten..

Kollade väderleksrapporten som tidigare sagt att vädret ska vända på tisdag. Arrangörer och de som i någon form ska vara med i form av Food Stands etc har varit lite nervösa att det ska vända tidigare.. Nu är vi ju så pass nära att det verkligen inte borde vända.. 21 grader i skuggan i dag.)Lördag och söndag ska det vara 21-23 grader. Gäller att passa på att njuta för sedan kommer en period med moln/lite regn och klart lägre temperaturer. Men man ska inte klaga för vi har haft jättefint väder varenda dag sedan den 22/2.

Inga..

..problem med håriga ben och det kan man ju tycka är bra. Men det är det inte för det betyder att blodcirkulationen inte är bra och någon vitaminbrist. Sist jag skulle köpa hårmedicin på apoteket övertygade dom mig att en annan sort var bättre än den jag brukar ta. Hårmedicinen är inte något som ingår bland ”vanliga” mediciner utan är receptfri. Hursomhelst så tycker jag inte alls den verkar bättre utan tvärtom.. Eftersom varje ask är dyr vill jag inte bara kasta den sämre varianten och köpa den bättre. Kan ju tyckas dumt eftersom jag så gärna vill få bukt på håret men nu är det inte långt kvar tills det är dags för en ny laddning tabletter.. av den gamla sorten.. Kanske jag ska addera till B-vitamin eller så är medicinen full av just det. I Sverige verkar många äta Priorin för att få ordning på håret, men då har de inte haft samma håravfall som mig utan det har mer för dem som tappat lite hår och när håret blivit väldigt risigt och glanslöst. Jag har nog läst spaltmeter om vad man ska göra för att snabbast möjligt få ordning på håret.. Det finns precis hur många olika preparat som helst både på apotek och i hälsokostbutiker, får botanisera lite vidare och prata med personalen på ett apotek och en hälsokostbutik..

Tintin har definitivt inga problem med hårväxten:) På den här bilden är han väl runt ett år och jag tycker den är helt underbar!

Kram & trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *