Årets varmaste dag?

I dag har det minst sagt varit varmt, måste ha varit årets varmaste så här långt. Påminde om en riktigt härlig svensk högsommardag när den är som bäst..

Inte ett moln på hela dagen och fullt med folk på typ alla uteserveringar. Människor i shorts blandas med kostymklädda eftersom turismen och arbetslivet är på ungefär samma plats. Marbella är ju inte så stort med sina 400 000 invånare, dvs väsentligt mindre än Stockholm med drygt 1,5 miljoner invånare (Stockholm Stad) och Göteborg med nästan 600 000. Men något större än Malmö, men städerna Malmö, Lund och Helsingborg växer väl snart ihop på något sätt. Alla med sin egen ursprungsprofil:

Malmö Industristaden

Lund Universitetsstaden

Helsingborg Hamnstaden

Lund är väl ändå den finaste av de tre städerna, eller hur? Väldigt länge sedan jag var i Malmö, kommer inte ens ihåg riktigt när det var. Lund likaså men jag minns senaste gången.. En försommardag och vi fick tid över från det vi var där för att göra. Tiden använde vi till att promenera i parker och grönska och tog någon av årets första ”fikor” ute och njöt verkligen vädret och grönskan. Helsingborg har fått ett par besök 2010-2012 då Wallmans hade en enhet där. Kom oftast ner för kortare stopp för att ha ett möte med Platschefen, se showen på kvällen och sedan direkt till hotellet. Upp igen på morgonen och återresa till Stockholm och jag åkte alltid tåg eftersom jag verkligen inte tycker om att flyga. Hann med andra ord inte se så mycket av hur Helsingborg har utvecklats och förändrats mot när jag bodde där runt 1967 till 1974. Pappa, min syster och hennes son brukar ta ett par semester dagar där varje år och enligt dem är det mycket som förändrats till det bättte. Mamma och Pappa hade även en liten lägenhet centralt belägen under ett antal år. Under de åren åkte de ner ett antal gånger per år och det blev nog som små mini semestrar..

Malin skrev något klokt till mig igår när jag ”gnällde” över min födelsedag och att bli firad.. Hon skrev att man ska vara tacksam för varje födelsedag man får fira och det har hon ju helt rätt i..

Hennes förslag var ett Pippi Långstrump kalas och det hade ju passat mig perfekt!

Tänk så ”stor” hon är Pippi över hela världen. Alla som ser min tatuering på armen vet vem Pippi är, oavsett ålder och allt annat.. Nej, jag har inte tröttnat eller ångrat mitt val av födelsedagspresent av Pappa när jag fyllde 50 år. Inte hans val säkert men mitt och jag trivs utmärkt med det.. Fem år senare och tatueringen håller sig fortfarande jättefin så ingen påfyllnad av färg har behövts.

Såg ett kort Youtube klipp från Talang igår (TV;n krånglar) med en tioårig tjej som heter Eva Jumatate. Hon var verkligen helt fantastisk och som Alexander Bard sa; En 10-åring ska inte kunna sjunga så bra. Bianca Ingrosso var lyrisk och skickade henne direkt från audition till final. Ser aldrig på Talang men den här finalen kanske jag ser för att se hur det går för henne.. Om det nu inte var en audition för något tidigare år jag råkade se..

Nu Trettio Plus Trevar att somna till..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *