2 x Picasso..

Malaga har verkligen vuxit som populärt resmål för speciellt weekendresor och ligger långt före tex städer som London mfl. Det är ju en riktig kulturstad med många museer bland annat har de såklart ett Picasso museum..

Picasso föddes ju i Malaga så det är klart att det måste finnas ett museum. Han började måla tidigt och blev 91 år så han hann med en hel del. Han studerade i huvudsak i Barcelona och Madrid men som ”alla” konstnärer tillbringade han tid på lite olika platser vilket oxå präglade deras arbete. För Picassos del innebar det tex att han under sin tid i Antibes jobbade väldigt mycket med keramik.. Han hade inte direkt ett kort namn:) Vid tio årsåldern började han använda sin mors födelsenamn när han signerade tavlor och blev kort och gott Pablo Picasso.. Tur var väl det för hade inte varit så snyggt på tavlorna om han använt hela sitt namn..

Att han gillade randiga tröjor råder det ingen tvekan om och det är ofta med en sådan han illustreras i olika sammanhang..

Tror katten har något kilo för mycket..

I Antibes

De randiga tröjorna verkar ha följt honom genom hela livet…

En helt annan Picasso..

I Puerto Banus ligger Pizzeria Picasso som förutom att de har avbildat Picasso med randig tröja på en eller flera ställen i restaurangen (väggarna) så har de galet mycket folk.. På sommaren undrar jag hur många gånger de omsätter varje bord. Säkert upp mot tio gånger. Det innebär att det sitter en ny restaurang-gäst på varje stol ca 10 gånger varje dag. Inte många som slår det.. Nu på vintern har de 30% rabatt mellan 17.00-19.00 något de såklart inte har under sommar månaderna. Gick förbi häromdagen runt 17.30 tiden och det var bara så mycket folk som satt och åt. Nästan så att det var mer folk på Picasso än ute längs hamnen (blåste en del så det var inte direkt något väder att flanera i).

Det var 4-5 killar som stod och gjorde pizzor, en som stod och kavlade ut och förberedde ny deg, hur många servitörer som helst och pizzor som åkte ut på löpande band. De har inte bara pizzor utan även pasta och kötträtter och ENORMA efter-rätter.. Tänk dig chokladmousse i ett vinglas som är 10-12 gånger större än ett vanligt vinglas. De har funnits sedan 1982 och till skillnad från många andra som lyckas har de inte expanderat utan nöjt sig med den restaurang de har i Puerto Banus..

Monkey Club håller fortfarande på att förbättra sin hemsida.. Tycker det arbetet pågått lite länge nu (inte för min del men om man har en restaurang eller ett hotell så bör man ha information tillgänglig typ hela tiden)..

Inte så mycket folk ute då häromdagen i Puerto Banus eftersom det blåste rätt så mycket.. I dag däremot har det varit riktiga vårkänslor i luften – så härligt. Mycket på agendan varje dag den här veckan men det ska vara fint väder till helgen och då ska jag se till att vara ute mycket i solen..

Fortsätter med konceptet att fotografera var vi parkerat så att man inte behöver ägna massa tid åt att leta som resultatet blev härom veckan.. Tillämpar varje gång det behövs och är säker på att det sparar både tid och energi:)

Ja så var det det här med de nya dagarna.. I går var det Grapefruktens dag om ni nu missat det:) Själv har jag köpt frukt i dag i favoritbutiken som är ett hål i väggen typ. Så bra kvalitet, så god frukt och så billigt. De har ju i princip ingen hyra och inga omkostnader så det är väl relativt enkelt att hålla nere priserna.. Köpte även färskpotatis till morgondagens middag – så små och förhoppningsvis supergoda..

Nu lyssna på någon Podd och sedan sova:)

Kram & Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *