Den försvunna..

..datorsladden är äntligen återfunnen! Nu slipper jag göra allt på telefonen vilket kan vara lite jobbigt utan kan använda datorn igen:) Den där jäkla sladden har haft en tendens att få ben med jämna mellanrum så nu får jag bestämma en plats där den alltid ska förvaras. Om jag inte laddar datorn såklart så ska den förvaras i den röda dator-väskan. Punkt.

Lyssnade på Berghagen & Tess igår när jag skulle sova och blev typ helt yr. Varför? Jo, Malins analyserande av hennes nya ”pojkväns” reaktion på en grej på frukosten samma dag. Hon analyserade så mycket att hon tappade bort både Tess, som hon gör podcasten med, och definitivt oss lyssnare.. Lyssnar inte så ofta på den av just den anledningen, dvs analyserandet som blir lite samma sak fast i olika situationer/samman- hang. Finns ju som jag skrev häromdagen ca 800 Poddar så man kan ju alltid välja något annat när det är dags att sova:)

Det är inte bara datorsladden som varit försvunnen utan även solen.. Den har inte visat sig mycket den senaste tiden och ska inte komma förrän på söndag. Så en hel vecka med tråkigt väder till med andra ord..

Asiatiska råvaror….

Behöver ju köpa lite asiatiska råvaror för att kunna göra soppan Tom yam goong men visste inte riktigt var det finns någon väl-sorterad och bra asiatisk livsmedelsbutik. Då är det så otroligt bra med Svenskar i Marbella, som är en FB sida för just det svenskar där man kan fråga om typ allt mellan himmel och jord och alltid är det någon som vet. Så även med en bra asiatisk butik, vanliga ”Kina-butiker” finns det över-allt men de har inte råvaror på det sättet men nu har jag fått tips om en som ska vara riktigt bra. Får gå dit någon dag i veckan..

Sju myter om sömn..

Det finns mycket ”sanningar” om sömn som kanske inte alltid är så sanna.. Nu varierar sömn-behov och annat en del mellan olika personer men i grunden finns det några myter/sanningar som vi inte ska tro på eller vad det det vi skulle göra;

Jag tillhör definitivt inte kategorin som klarar sig på fyra timmars sömn utan måste absolut ha sisådär sju timmar i genomsnitt.

Går i sömnen göt jag inte heller längre men gjorde det rätt ofta som barn. Har något svagt minne av att de satte upp någon slags ”grind/stopp” men den klev jag bara över så det var nästan farligare att ha det där än att vara utan..

Sova ikapp inbillar jag mig fortfarande att jag till viss del kan göra, men det ät säkert bara inbillning. Men om jag tror att det fungerar så fungerar det ju till viss del i alla fall..

”Nya” Michelin krogar

I dag med start kl 18.00 delades Skandinaviens nya Michelin stjärnor ut, om de nu blev några nya. Jag vet inte hur det gått men kan anta att det gått bra för dem som redan hade stjärnor..

Den ”enda” restaurangen som har det högsta möjliga betyget 3 stjärnor är Björn Frantzen och hans restaurang Frantzens i Stockholm. Han kommer för övrigt att öppna en ny restaurang i den gamla biografen Astoria på Nybrogatan.

Två stjärnor har blandannat Daniel Berlin i Skånes Tranås. Vi var där precis när han öppnade (han tog över efter ett gift par) och han var så ung och till sin hjälp hade han sina föräldrar. Det var bara de tre och på de enkla borden stod syrener och trots att vi till en början var besvikna (vi hade varit där förut när de gifta paret drev det, även då tillsammans med svärföräldrarna) för att den lever Svärfar bespetsat sig på inte längre fanns på menyn. Hur som helst så var det en fullständigt fantastisk middag, så enkelt och så gott och jag kommer aldrig glömma den middagen. Annat var det när vi var en annan restaurang som drevs av den tidens riktiga stjärnkockar (Anders någonting tror jag att han hette men plötsligt ”försvann” han bara. Hur som helst så var han utanför och höll på med något staket med en cigarett i mungipan konstant. Det skulle vara en restaurang-upplevelse av rang men det blev nästan mer kemi än kärlek till maten och råvarorna och den middagen hade inte en chans mot middagen i Skånes Tranås. Han är kvar där än och har väl vuxit med något växthus men även med ytterligare någon restaurang. Det är verkligen inte enkelt att få två stjärnor så det var inte konstigt att middagen var minnesvärd även om den var så långt ifrån avsmakningsmeny med vinpaket man kan komma. Charmen var helt oslagbar!

Totalt har Sverige 23 stjärnor och då räknas Frantzens som tre, Daniel Berlin som två osv så inte lätt att få någon stjärna överhuvud-taget som sagt..

Eftersom det tydligen var någon viktig fotbolls-match på TV ikväll försökte jag ge mig på att se Anders, jag och hans 23 andra kvinnor. Försökte ”ladda ner” programmet ett par gånger men miss-lyckades hela tiden. Upptäckte då en liten textrad: Kan endast ses från Sverige så den kan jag alltså inte se(: Fick bli ett varmt bad och mini hemma SPA istället.. Det var inte så dumt det heller, åtminstone inte jämfört med en engelsk fotbolls-match. Kan absolut tycka att det är kul att titta på fotboll men då får i alla fall ett svenskt lag eller landslaget vara med. Så på torsdag kan jag väl tänka mig att titta på Malmö FF när de möter Chelsea i England även om de troligtvis är helt chanslösa.. tittar med ett halvt öga, det brukar bli så..

I morgon är det möte så jag måste somna i bra tid. Hatar att vara sådär trött som man kan vara på morgon/förmiddagsmöten om man inte fått till nattsömnen ordentligt. Hade ju verkligen fått in den rätta dygnsrytmen/balansen så det är bara att se till att den kommer tillbaka. Det är egentligen bara de 3-4 senaste nätterna som det blivit lite obalans. Borde med andra ord inte vara så svårt att få ordning på igen..

Apropå syrener på bordet – älskar verkligen doften & känslan av syren…

Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *