Blogg, Vlogg, Podcast osv..

Allting utvecklas i ett rasande tempo och jag är den första att erkänna att jag verkligen inte hänger med när det gäller allt nytt som kommer. Det är ”inne” ett tag och sedan kommer något nytt. De stora ”elementen” finns ju kvar även om det sker en utveckling även från dem.

Först ut var väl Bloggen som har väldigt många år på nacken nu. Isabella Löwengrip påstår att hon har Skandinaviens största blogg med 1,5 miljoner läsare. Jag skriver påstår för det offentliggörs aldrig någon statistik från henne mer än då när hon bröt upp med den där killen, hade en stalker etc och då var ju intresset högre än normalt för henne. Tror inte att hon har den största Bloggen i Skandinavien. Nu finns det hur som helst precis hur många Bloggar som helst..

Sedan kom Vloggen som är typ en Blogg med bild och ljud eller kan oxå kan vara sk Pranks och lite allt möjligt. Här är Therese Lindgren jättestor och varvar sminktips med mer Bloggliknande film-inlägg som är typ 15-20 minuter långa. Hon lägger väl upp ett inlägg per dag typ och har normalt 300 000 – 500 000 nedladdningar per vlogg..

Jon & Jonna

Ett par som lägger upp humorgrejer i huvudsak. De är hur stora som helst och har typ 1-3 miljoner nedladdningar vilket är galet mycket. Även deras inslag är ca 20 minuter långa.

Finns en hel uppsjö med nya ”program” som distribueras via Youtube men själv tycker jag att det är rätt jobbigt att kolla via telefonen.. Har ingen IPad just nu då den ligger nedpackad.. Man kan säkert kolla via TV:n men alla som känner mig de allra minsta vet att teknisk, det är jag inte..

Sedan kom alla Podcasts och det kommer nya varje vecka så det finns säkert 800 svenska Podcasts som sänds på en regelbunden basis (typ ett avsnitt i veckan) Störst är P3 Dokumentär som ibland har otroligt bra program.

Klart man skulle sätta bild på det oxå och vips så hade vi Vodcasts och där är New York New York ett exempel. Vet inte hur många det finns men tror det är relativt få för vad är egentligen skillnaden mellan en vlogg och en vodcast?

Varför skriver jag det här, för det är ju inte direkt några Breaking News.. Lyssnar på några Podcasts varje vecka, tycker de är perfekta att somna till. Wahlgren & Wistam, Mitt i livet och Veckans Bläcka är väl de jag främst lyssnar på. Tittar inte på Youtube eller några vloggar men ska lyssna på New York New York och se vad är en vodcast är:) Innehållsmässigt kan det oxå vara kul, två svenska kvinnor som bor i New York med sina familjer.

Baksidan..

The most dangerous thing we have today is the internet sa Donald Trump i sitt tal ang muren för några veckor sedan. Visst har vi mycket nytta av internet men som med allting annat finns det en baksida, eller flera.. Jag tror inte att Donald Trump tänkte på bak-sidan med det allt mer utspridda Näthatet men det är verkligen en obehaglig baksida. De som drabbas är ju främst offentliga personer vilket självklart är obehagligt när de ”bombas” med hat från anonyma avsändare och IP-adresser men ännu värre är det när det riktas mot samhällets unga. Totalt osakligt men som sårar och förstör så mycket för den som får utstå det. Det går ju ett TV-program på TV 3 som heter Troll-jägarna där man letar upp Nätmobbare och konfronterar dem. Har inte sett programmet men förhoppningsvis gör det lite nytta, men jag antar att det mest är vuxna sk Nättroll som letas upp för det är ju känsligt att ”hänga” ut ett barn och det bör definitivt inte ske i TV. Men viktigt att frågan hålls aktuell hela tiden och att man pratar om det både hemma och i skolan. Det kan slå riktigt hårt mot självförtroende och självkänsla på en liten tjej, eller en stor oxå för den delen. Jag har så otroligt svårt att förstå vad det är som gör att man mobbar människor på det sättet. Men de flesta vare sig tänker eller känner efter vad de gör, de är ju anonyma och behöver inte se personen i ögonen. Det är bara att skriva några rader och trycka på skicka så har man sårat någon rejält och även om det är så att personen som skickar det är avundsjuk etc är det en klen tröst..

En del..

..restauranger (i huvudsak) är verkligen duktiga på att hålla sina Sociala medier konstant uppdaterade och på ett riktigt snyggt sätt. Monkey Club är ett sådant exempel, går in och och kollar på deras Instagram då och då – har aldrig varit där. Kanske något för min födelsedag?

Enligt Instagram bilderna verkar de ha en ganska ”bred” meny.. Kunde inte kolla menyn på hemsidan eftersom de gjorde förbättringar på den just nu..

Har fått gjort det jag ska i dag, har bara lite tvätt kvar att hänga upp och planera kommande veckan utöver de två möten jag har bokade. Snart lite mat och sedan dags för Colin Nutleys nya serie..

Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *