Såg en film….

..i kväll och den kan jag verkligen rekommendera. Den är inte direkt ny, från 2016 eller 2017 men är helt tidslös. Det ingår ca 500 filmer i det svenska TV-utbudet som man inte behöver betala för. Hur som helst så heter filmen Hidden Figures och..

..handlar om tre stycken svarta kvinnor som verkligen gjorde avtryck på NASA med start i början på 60-talet. Man blir både glad och så kommer det några tårar då och då så har du inte sett den – Gör det!

Filmen bygger alltså på ”sanna” historier om de här tre kvinnorna och i eftertexten får man veta hur det gått sedan. En av kvinnorna var när filmen gjordes 97 år och firade 56 år som gift med mannen hon gifte sig med i filmen (make nummer två, då den första hade omkommit). Det är inte så ofta man känner att man verkligen sett en riktigt bra film..men den här var en sådan. Det var TV-Ola som rekommenderade den och några andra filmer annars hade jag nog inte hittat den..

Bambi i Tällberg

I morgon är dags för Mello igen, den här gången från Leksand vilket innebär att många bor i det underbart vackra Tällberg. Där har vi varit många gånger med familjerna i olika konstellationer, både för att fira någons födelsedag, jul eller en gemensam weekend där familjen sammanstrålade från olika delar av landet. Har så många fina minnen därifrån. Vi får se hur det blir med minnena för morgondagens deltagare i själva Mello. Har ingen koll på vem/vilka som är favoriter och vet som vanligt inte heller vilka alla artister är. De kommer ju upp nya ”stjärnskott” hela tiden och om jag inte känner mig som en tant i turbanen så kan jag kanske göra det när det gäller sådant som musik och just nya artister..

Att kunna..

..fotografera riktigt bra är något jag verkligen önskar att jag kunde. I bland kan jag av ren tur få till en bra bild men det är som sagt tur och inte skicklighet.. De här bilderna kommer från Turist-byrån i Marbella och jag tror inte att fotografen hade tur när han tog de här bilderna;)

Solnedgång i San Pedro

Marbella från höjden – till höger på bilden syns Gibraltar och sedan berg på Afrikas kust

Gamla Stan..

Här hade jag tur även om bilden i sig inte säger så mycket:)

Nya blommor..

Nu är alla julstjärnor utbytta och överallt har det planterats penséer i alla de färger.. Det får avsluta den här fredagen..

Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *