Den svenska vin- gården….

Jag är väldigt glad att jag inte landade med 23.45 flighten igår för som det blåste.. Det hade inte varit ”nyttigt” för min flygrädsla det är ett som är säkert…

Har äntligen hittat det där gellack stället som är samma ”kedja” som den i Estepona. De är ju väldigt mycket billigare än typ alla andra och har satsat på volym istället för pris. Men de gör det bra så det är inga slarvjobb. Kostar typ 110:- medan en salong i tex Nueva Andalucia kan kosta 300-400 kronor. Det är verkligen hög tid att lägga den där hundra-lappen på att fixa naglarna. De ser ut som kriget och det var nog typ 8-9 veckor sedan jag gjorde dem sist.

Enkvist Winery

Jag har inte riktigt fattat exakt var men som ett lämpligt utflyktsmål över dagen är den svenskägda vingården Enkvist Winery. Antingen kan man åka dit med egen bil (vilket de inte rekommenderar) eller bli hämtad på valfri plats mellan Malaga och Sotogrande. De har ett antal olika ”paket” med eller utan transport och varianter med lunch, buffé, snacks eller 7-rätters gourmetmiddag. I alla paket ingår visning av vingården och produktionsanläggningen. De har även en butik såklart och det går även att beställa deras viner via internet. De har vunnit priser för sina viner så man får anta att de är duktiga. De ligger 680 meter över havet och har snö på vintern och värmen på sommaren vilket ger bra förutsättningar att odla vin. Hade de legat lägre hade det varit svårt.. Titta på enkvistwinery.com

Moss Marbella

I Marbella Gamla stan finns två små butiker som heter Moss. Kläderna designas och tillverkas i Malaga, dvs ca fyra mil bort. Billiga priser men ibland kan det vara lite si och så med pass-formen så viktigt att prova. Hur som helst värt ett besök… De är ju snabba från trend till butik med produktionen så nära och de som jobbar där har spanska löner inte u-landslöner vilket är ett extra plus….


Lördag….

Solen skiner, det blåser och är inte varmt – en typisk fixardag… Vi hörs!

KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *