Konstverk & Balkonger….

Hela Sverige, ja inte bara Sverige bakar har nog bidragit till att bakverken mer och mer börjar likna konstverk. Förr var det dammsugare och allt det där gamla vanliga och sedan var det väl cupcakes som på något sätt startade trenden.. Bröllopstårtor har såklart varit både enkla och i bland konst-verk under många många år. Men de här är riktigt ”coola” och det verkar gå någon trend i kaktusar…

Nu är jag inte direkt överförtjust i bakelser eller söta saker överhuvudtaget men om man skulle ha en fest eller fika hade det varit kul att servera kaktusbakelserna.. Fast dom är ju så fina så man nästan inte kan äta upp dem..

Sminktrender 2019

Rent generellt när det gäller sminktrender för 2019 så är det ”back to the 90ths” som gäller. Vad var det då som gällde på 90-talet?

Först och främst så var det den bruna läpp-pennan fast då starkare i sin kontur än vad den ska vara nu 2019. Eyelinern kommer oxå men inte så ”sotad” som på bilden utan lite mer sofistikerad. Glow, Glow, Glow har det ju tjatats om och använts men nu kommer pudret tillbaka. Bra för mig för jag har aldrig hunnit köpa någon/några Glow produkter utan kört med puder hela tiden. Kontentan är att jag saknar en brun läpp-penna och möjligtvis ett matchande läppstift för att kunna vara trendig 2019.. Om jag nu måste vara det….

Balkongen….

Jag älskar ju blommor & grönt. Snart ”vågar” man väl sätta ut lite på balkongen, att titta ut på en ”tom” balkong eller en med blommor och grönt är all skillnad i världen. Nu har jag lite rosmarin och en palm så helt tomt är det inte men lite kompletteringar behövs…. Inte för att det kommer se ut så här (även om växter är billigt här, det gäller dock inte snittblommor som varierar jättemycket i pris från butik till butik till marknad)

Bild nummer ett i sista delen är en inglasad härlig variant och det har inte vi. Det hade varit skönt nu de här lite kyliga och råa dagarna vi haft. Väderprognosen är dessutom flyttad så solen ska inte komma förrän söndag istället för imorgon…

När det gäller blommor på balkong/terass så älskar jag att blanda gröna växter med färgglada blommor. När det gäller snittblommor älskar jag grönt & vitt….

Bröllop i Marbella

Det är ganska vanligt att gifta sig i Marbella. Finns många alternativ att välja bland – allt från stranden till någon vingård. Det finns oxå ”speciella” bröllopsvillor där många gäster kan delta på bröllopet och bo över tillsammans i ”enskildhet”

Ett exempel – ser ju inte så tråkigt ut…

Det ökar att ha sina bröllop utomlands och även jämna födelsedagar. Hörde i någon Podd om att den som skulle gifta sig räknade med att bröllopet skulle kosta någonstans mellan 500 000-600 000 kronor. Inte riktigt i gemene mans bröllopsbudget skulle jag tro… Det är ju en helt galen summa för 1-2 dagar, men det beror ju förstås på hur många gäster man har, boende bjuder de väl vissa på men flyg får var och en betala själv. Min halv-jämna födelsedag (55 i april) kommer väl kosta 500-1000 kronor, lite skillnad:) Men ska inte ha någon form av fest eller kalas..

Streetstyle Marbella

Speak up against bullying

Anitha Clemence – Speak up

Speak up against bullying är en ny svensk App dit man kan vända sig för hjälp om man utsätts/utsatts för mobbing i någon form. Nättroll, mobbing är som psykisk ohälsa något som ökar. Många skäms över att berätta att de utsätts för mobbning vilket gör den här Appen så bra. Sedan är det en sak jag bara inte kan förstå mig på.. Å ena sidan har vi tex #metoo (stavar man så?) och andra forum där kvinnor verkligen håller ihop sedan har vi den ”avundsjuka” sidan där man ger sig på enskilda kvinnor där några exempel är Bianca Ingrosso, Camilla Läckberg, Amanda Schulman mfl och det är rena rama person-angreppen som det måste vara både svårt och jobbigt att värja sig emot. Kvinnor ska hålla ihop inte angripa varandra….

KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *