Smycken & Matplan..

Även i dag har det varit helt underbart väder med strålande sol från morgon till kväll. Är inne på absolut sista dosan snus så måste till Noellas och köpa ett litet lager. Pappa har fortfarande inte kunnat åka ner pga strömavbrotten i Roslagen som de inte fått bukt på ännu. Day by day får de ner antalet strömlösa hushåll men det har tagit tid.. Hoppas att han får tillbaka sin ström snart så att han kan lämna huset och landet och komme ner hit till solen och värmen. Han har två rätt stora kontraster just nu…


Trenderna för smycken…

I går kollade vi ju lite på trender där scarfen kommer finnas från topp till tå och på ett ”ungdomligt” sätt. När det gäller smycken så år det dels olika smycken som stödjer diverse biståndsorganisationer men annars gäller från topp till tå:

Det här är inte nytt på något sätt utan har funnits och använts i många år.. Vill du ha lite mer ”Hippie style” så finns det ett gäng varianter även där (men de ser inte så bekväma ut:)

När det kommer till halsband ska det det helst vara tre och alla i olika längd…

Samma sak när det gäller armband.. Tre-fyra stycken är lagom enligt trenden 2019;

Min favorit från Sofia Wistam finns med i den här kombinationen:)

Att växa snabbt…

På samma sätt som Miljöpartiet var på väg att inte klara 4% spärren såg det risigt ut för Kristdemokraterna och de hade ingen Alice.. Men de klarade sig och vilket ryck hon gjort Ebba efter valet. Hon har spurtat förbi Annie Lööf på ett sätt jag aldrig sett. Hon har verkligen vuxit i mina ögon.. så hon sitter säker på säkert på sin post… till skillnad från, vad jag tror, Jan Björklund…

Den gamla arenan som ny…

Mitt inne i centrala Marbella ligger den här gamla arenan som under många år i princip stått still. Nu upprustad/renoverad och redo föt en massa nya arrangemang. Jättekul! Samtidigt pågår massor av demonstrationer mot att öppna upp tjurfäktningsarenan och verksamheten där igen. Hoppas verkligen de lyckas, för det är inget annat än grymt djurplågeri som borde vara förbjuden. Rusta upp den och använd till Starlight festivalen i juli och augusti som i dag måste hållas högre upp mot bergen (för konserterna) då den nygamla arenan är för liten för det.


Snus….

I morgon eller möjligen i övermorgon måste jag bege mig till Noellas Restaurant i Nueva Andalucia. Inne på typ sista dosan och vet inte när Pappa kommer.. Han är fast i Sverige pga strömavbrott på landet i Roslagen. De har varit utan ström hur länge som helst där nu.. De säljer Kapten i olika varianter och plötsligt kom jag att tänka på det Gotländska sommarsnuset med smak av smultron som jag brukade köpa typ 2010 och framåt (fanns bara på sommaren) och det var så himla gott. Nu lanserar Kapten en variant med kaffesmak men dels tror jag inte Noellas tar in det och sedan är väl kaffe inte min favoritsmak heller. Men någon lakrits blir det nog. När jag då ändå är där så ska blir det middag där oxå – Världens godaste Toast Skagen. Bara en sådan, inget mer. Det räcker för de är rejält stora.! Längtar redan!

Bara lite allmänt sådär..

Martina Bonnier

Martina Bonnier har tillbringat Nyår och lite till i Alperna. Det framgår inte av Instagraminläggen om dem här bilden är tagen på hennes hotellrum då texten typ bara är Hej då osv. Likaså blir man inte klokare av de två kommande bilderna.. Har hon köpt dem där i klockornas land nu eller hade hon dem med sig eller valde hon vilken hon skulle köpa.. Luddigt var ordet. Prislappen vågar jag inte ens tänka på när jag ser från vilka märken de kommer men samtidigt är de ju så glittriga så att man nästan skulle kunna förväxla dem med att de var köpta på Glitter (förlåt)


Mat….

Det här har ju varit planen ett tag, en veckomeny där man redan på söndagen planerar för helanden kommande veckans mat & matinköp. Men så har det fallerat på sjukdom hit och sjukdom dit så ordningen på det hela har inte riktigt blivit som jag tänkt mig. Men man behöver ju definitivt inte ge upp för det, det kommer en ny söndag och därmed en ny vecka att planera för..


Fick en smörgåsgrill i bröllopspresent och den är minsann med i flyttlasset hit så några riktigt goda sådana kan det nog bli…

Lite inledande planering sådär…

Lång trevlig lördagkväll – Fundue

  • Köttfärs & Potatisgratäng
  • Risotto med sparris & parmesan
  • Kasslergratäng med ris
  • Blomkåls- och broccoli gratäng med massor av bacom

Sist men inte minst minst.. Ryktet som florerat att även Magdalena Graaf flyttar till Marbella är helt felaktigt. Hennes man har ju ett framgångsrikt jobb i Stockholm så det är i stället precis tvärtom.. Hanna Graafs tid i Marbella blev inte så lång – det är hon som flyttar hem till Sverige. Så var det med det…

Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *