Scarfen är inte för tanten….

….längre. Redan under 2018 började vi se scarfen igen. På lite nya sätt att använda den och 2019 kommer det att öka ännu mer både vad gäller hur du kan använda dem och allt från lite enklare varianter (som inte lämnar en tom plånbok efter köpet) till jättefina silkesscarfes. Även när det gäller silkesscarfes varierar priserna rejält då de de stora designvarumärkrns har scarfes för flera tusen kronor. Föt mig kommer scarfen vara viktig i sommar.. Turbanen blir för varm och håret kommer med största sannolikhet behöva något som ”hjälper till” så att jag fåt ett OK hår. Silke är egentligen perfekt för det blir inte så varmt men är å andra sidan dyrt, går i och för sig att hitta silke till priser som inte är allt för avskräckande. Mina turbaner från El Corta de Ingles kostade strax under 10 Euro men såg väsentligt mer ”exklusiva” ut. Var förvisso inte i silke men det har funkat jättebra nu under ”vintern” Men en dag som i dag blir det väldigt varrmt med turbanen på och då kan man bara förställa sig hur det blir från april och framåt.. Lite framåt har det säkert gått med håret oxå så jag får använda lite kreativitet och kan nog då få till det på lite olika sätt..

Silke ger dig det lilla extra

Finns en svensk tjej som designar i silke, främst sjalar och kuddfordral. Riktigt snygg design och har dessutom ett smart upplägg där alla sjalar finns i tre olika storlekar (små, medium och stora) och är då baserade på vad du ska använda dem till.

Emma Fällman (emmafallman.com)

Ska du ha den som scarf? Titta på hennes Instagram för tips och alla magasin kommer att ha massor av tips från topp till tå…

Några exempel från Emmas kollektion;

Flera eller rättare sagt de flesta kan du variera.. Som liten scarf, eller runt hand/fotled etc så det är inte ”bara” en scarf du köper. Hemsida under första bilden och sök på Anna Fällman på Instagram. De är verkligen grymt snygga! #annafallmanstockholm

Annat som inte är i silke

Kommer finnas en uppsjö av scarfes runt om både i butiker och på de stora kedjorna. Självklart kommer både Emmas och andra scarfes i silke att finnas i olika butiker men de stora kedjorna kommer satsa produkter i en lägre prisklas.

Som sagt, det är inte bara en scarfes man köpet..!Du kan använda dem som;

 • Massa olika varianter som scarfes runt halsen och i håret
 • Runt handleden
 • Runt fotleden
 • Knyta på som extra accesoar på handväskan
 • Som skärp
 • Runt tex en stråhatt
 • Köper du en riktigt stor scarf kan du Linda den runt bikinin – finns flera varianter på hur du skulle kunna göra det..

Blondinbella & Petter

Det är alltså inom det här området som Blondinbella och Petter Stordalen ger sig in.. Håraccesoarer, kanske lite andra accessoarer oxå. De tyckte att det finns ett tomt hål på marknaden inom det segmentet. Jag är inte fullt ut benägen att hålla med men de är ju så att oavsett hur konkurrensen ser ut så gäller det att vara bäst och då blir man framgångsrik. Svårare än så är det egentligen inte, det som är svårt är kanske att vara bäst och att ha en prisvärd produkt. Men båda två har ju ett track record som slår de flestas..

Nu kommer nya produkter igen inom Löwengrip Care & Colour och den marknaden var ju inte direkt tom när de startade. Tror de omsatte 18 miljoner 2016, 46 miljoner 2017 och 100 miljoner nu 2018. Det kan man kalla utveckling.. Kommer återkomma till utveckling men först något annat..

Nu blir jag sådär misstänksam igen och mina fördomar dyker upp…. Det har i dag offentliggjorts att Löwengrip Invest bryter samarbetet med det bolag därnlivvakten Magnus arbetade. Anledningen uppges vara att de kommit varandra för nära så därför byter hon till en annan lösninhög.

 • Kunde de inte bara bytt till en annan livvakt inom det bolaget eller var han en fristående livvakt med eget bolag?
 • Om de nu kommit varandra för nära… måste det ha gått extremt snabbt..,,  Hon var ju så fruktansvärt kär och älskade denne Hampus som hon hade haft ett förhållande med i några månader…
 • Det har ju inte påståtts (och jag påstår det inte heller att de haft någon relation) men hade de det och vaktbolagets policy är att man inte får ha någon relation med en kund till bolaget.
 • Eller är allt en story för att skapa den uppmärksamhet jag skrev om tidigare…
 • I sin egen blogg skriver hon inget om detta utan bara att när hon var på ICA i fredags vid 17-tiden så dök den tidigare omtalade ”stalkern” upp och eftersom hon hade sina barn med sig ringde hon 112….

Var någonstans var då livvakten & var höll kocken hus?

Kanske kocken ”bara”’jobbar” måndag-torsdag för att hon själv fixar mat på helgerna. Men ni måste väl hålla med om att historierna är rätt så jämför-bara med en berg och dalbana….

ELLE galan 18/1

Den 18/1 går årets ELLE gala av stapeln.. Jag får ta tillbaka en del av det jag skrev i gåt om kläd- märket. Dålig research.

2018

Båda hade klänningar därifrån….

2019

Ebba Bush Thor hade klänning därifrån på Nobelmiddagen

Lite mer research på sin plats i bland med andra ord…

Ny boklansering

Som vi alla vet så har systrarna Schulman/Widell väldigt många järn i elden. De har ju kommit ut med några ”kokböcker” som mer är inspirationsböcket än rena kokböcker men de är lustfyllda på något sätt. Sedan romantrilogin där det nu tagit ett antal år innan den tredje och sista boken kommer den 29/1.. Äkta Chic lit:)


Lite om skaldjur…

Kom på att det var sjukt länge sedan jag åt Hummer. Fisk har jag ätit och en hel del Gambas som ät riktigt billigt här men nu måste jag slå till och äta hummer någon kväll.. Kommer i håg när jag och Pappa skulle äta middag en helg och jag var sååå sugen på hummer vilket han tyckte var lite onödigt dyrt. Blev hur som helst hummer och jag kollade på kvittot när vi kom hem till mig för jag tyckte det var så billigt när jag skulle betala. Köpte två humrar eftersom jag var så sugen på det..Inte konstigt att jag tyckte det blev billigt..!De hade gjort något fel så vi betalade 3,25 för två humrar.. Det var på COOP så jag lät det passera, hade det varit en fiskbutik (egenägd) hade jag åkt dit och rättat till det dagen efter..


Jag tror att fisk & skaldjursdisken i den här butiken är typ 30-40 meter lång…

Nu orkar jag inte skriva mer så jag får återkomma i morgon om det där med utveckling, smyckestrenderna 2019 och lite annat..

Bara som en avslutning – det har varit otroligt varmt här i dag.. lite pensionärvarning…

Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *