Ditt & Datt

Jag börjar med en kort pensionärs up date, man kan väl inte bryta av hur som helst tänkte jag:)

Man väl lugnt konstatera att vädret varierat/ varierar över vårt avlånga land..

Här vi blandat soligt och molningt men absolut inte varmt. En spanjor skulle ”lätt” ha en rejäl jacka på sig i dag men vi svenskar hölls oss till max en tunn jacka..

I morgon däremot ska det vara sol hela dagen och riktigt varmt. Kommer med andra ord vara en hel del folk på stranden. Den här bilden är från maj så riktigt så mycket folk kommer det kanske inte vara. Några jackor lär vi inte se skymten av men shorts och T-shirts på turisterna som promenerar utmed strandpromenaden….

En dag som i morgon är/kommer bli helt underbar. För varje dag som går närmar vi oss Marbella-våren.. April är egentligen regnmånaden – detta för att fylla på så att man klarar sommaren. Men så mycket till regn brukar det oftast inte vara. Alla länder har väl en regnperiod, tex har Bali sin nu. Nät vi var där var det soligt på dagen och sedan vid typ sex-tiden kom ett skyfall som varade en timme. Det var mäktigt på något sätt, det bara vräkte ner och att vara ute var ingen god ide.. Det har varit mycket turister här under jul & nyår och de har verkligen fått valuta för pengarna.. De har flugit åt rätt håll (alla vinter-boende svenskar har flugit hem = billiga flyg- biljetter och så vädret på det som mestadels varit väldigt bra. Hotellpriserna har oxå varit vettiga så all together en bra och prisvärd semester. Antalet turister här går ju inte att jämföra med alla som åker till Thailand (men nu ökar andra resmål som tex Costa Rica mfl men Thailand är fortfarande nummer ett) Sist jag var där var väl typ 7 år sedan eller så, var där i tre veckor. Det var behovet av en låååång semester/vila efter delningen av Cloetta Fazer. Det var lite uppror i Thailand då eftersom man definitivt inte stödde premiärministern.. Ska vi verkligen åka sa jag och blev bemött med svaret att vi skulle ju bo på en resort ”isolerat”belägen på Krabi. Vem tror ni checkar in på samma resort som oss? Premiärministern såklart. Såg aldrig skymten av honom eller någon i hans familj men när man låg där och solade så patrullerade militärer med K-pistar.. Ingen avkopplande syn direkt men som tur så stannade de bara i fyra dagar. Krabi är hur som helst otroligt fint och vi fick åka long-tail båt för att komma till själva huvudorten med restauranger och butiker. Hos oss var det bara vår resort som bestod av bungalows, pool, restauranger, strand & hav. Om man inte ville åka long-tail båt kunde man klättra över ett ”berg” som jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva men massor av stötte du på….och det gjorde du på frukosten oxå:)

Så vackert och människorna är så vänliga. Jag skulle verkligen vilja lära mig mer om Buddismen.

Ao Nang heter ”huvudorten” på Krabi. Vi bodde inte där utan på andra sidan av ett berg som det fanns sätt att ta sig över så man klättrade inte över hela berget. Men läskigt var det ändå.. Gjorde det bara en gång.. Övriga gånger blev det long-tail båt

Syftet med att klättra över berget var dels att testa det och sedan för aporna. Aporna såg man i och för sig till frukost men de blev ivägkörda direkt och det var ju heller inte en naturupplevelse med apor som vill att delar med dig av din frukost på ett hotell..

Jag kommer inte i håg vad hotellet hette men det såg ut ungefär så här. Det var hur som helst tre underbara veckor i en egen bungalow, utan apor och insekter:)

Åkte ofta in till Ao Nang för att äta middag. Middagarna på hotellet var minst sagt dyra jämfört med vad priserna var inne i Ao Nang. Även om det fanns typ 4-5 restauranger på hotellet så ville man ju gärna ha lite variation och inte spendera en förmögenhet varje kväll.

I övrigt så är Krabi lika fint som de ställen som inte är så exploaterade. Hua Hin tycker jag verkligen inte om – det var bara hotellet jag tyckte om där. Hotellet i sig var stort men vi bodde i en Bungalow och det var det som gav extra plus. Hur som helst så blir det inga fler Hua Hin resor. Jag vill ha naturen, det blå vattnet och den vita sanden – inget av det finns i Hua Hin. Tror att det är mest pensionärer som åker dit (fördom igen) – men visst är det väl det här man vill ha;

Så långt borta från det gråa Stocholm på bilden lite högre upp man kan komma. Det jag verkligen skulle vilja göra någon gång (men antagligen inte våga är)

Att rida på en elefant, det verkar inte dom här heller vara redo för…

Någon som verkligen kör Thailand en längre period är Katrin (hon med efternamnet jag aldrig lär mig och kvinnan bakom Clean Eating). I korta termer:

 • Hon har tre barn med två olika pappor
 • Hon och barnen kommer vara där i 3 månader
 • Barnen kommer gå i svenska skolan i Thailand
 • De två papporna kommer vara där under stora delar av tiden.
 • De har hyrt ett hus med pool så att barnen kan ha det riktigt härligt

Tänk så härligt att de kan leva ihop så där allihop trots att förhållandena med båda papporna är slut. De firar högtider i hop, semestrar i hop och håller helt och hållet ihop som en enda ”storfamilj” – en helt ny typ av kärnfamilj som är så bra för barnen!

Trocadero Arena

Skrev ju i går eller om det var i förgår om Trocadero Arena. Kommer inte bli mitt val när det är dags att gå ut och åta men vill visa några bilder på interiören för den är verkligen unik…. men när jag försöker göra det så hänger der sig så en bild får duga…

Inte visste jag..

…att Blondinbella var delägare i ett kläd-märke. Dvs hon har investerat i det och om jag förstod det rätt när hon berättade om sina investeringar i Värvet så går de till så här:

 • Hon betalar ingentingting för sin andel hon investerar i.
 • Hur stor andel hon får varierar från bolag till bolag.
 • Alla bolag ät start ups
 • Anledningen till att hon inte betalar något för sin andel är det nystartade bolaget ”rider” på Blondinbellas varumärke, främst genom hennes sociala medier.
 • I uppgörelsen kommer man överens om hur och hur ofta det nya bolaget ska synas/exponeras i hennes sociala medier – detta ligger då till grund för hur stor hennes andel blir.
 • När bolaget vuxit till en för henne ”rätt” nivå gör hon en exil, dvs hon har ingen ambition att vara en alltför långsiktig delägare i bolaget. Exit och ny investering så ser modellen ut. Man kan väl inte annat än att säga att det är smart. Det enda risken hon tar är hon ”investerar” i några sopprötter så att hon får någon exit att tala om och i värsta fall att de kan skada hennes varumärke på ett eller annat sätt.
 • Klädmärket heter Worldofstylein. Som gammal marknadsförare… för långt namn.
Det som antagligen kommer göra mest nytta är att hon kommer bära en klänning designad av dem på ELLE galan nästa vecka

I övrigt så hade jag aldrig hört talas om det här varumärket men jag hoppas att det faktum att de lämnat ifrån sig x% av bolaget har den effekt de hoppas på. Här är några exempel på deras kläder.. Btw – bolaget med Petter Stordalen är inte alls uppbyggt såhär. Där kommer de äga bolaget gemensamt. Dessutom hade han nog aldrig gjort ett sådant här upplägg vid en start up. Det är han en för skicklig entreprenör för..

Några helt andra saker..

Ena dagen höjd till skyarna varje dag..,

Elisabeth Massi Fritz

För att i nästa med en rösts marginal bli utesluten ur Advokatsamfundet (tom ordförande ville utesluta) har nog varit tufft.. Jag vet inte vad som är sant och inte men för kvinnors rätt har hon gjort ett enastående arbete. Jag har blivit förhörd av henne och kan inte säga annat än att hon är väldigt skicklig. Men även om det varit en morot som satt där och förhörde mig om en händelse en bekant gjort skulle jag aldrig ljuga så det var inte hennes skicklighet som påverkade mig till mitt vittnesmål. Men att hon var dubbelt så skicklig som åklagaren kan jag konstatera. Att under den här tiden ha deckarförfattaren Dag Öhrlund som stöd och hjälp värdesätter jag högt (han som bl.a. skrivit böckerna om Silferbielke, eller det nu stavas..)

Hur som helst unnar jag henne det här och troligtvis lärde hon sig en hel del av det hon blev anklagad för. Seychellerna låter ju inte helt tråkigt men jag tror inte hon lämnar en enda klient i sticket om de behöver henne just nu..

Premiär i dag för Efter fem – har inte sett det för just nu är det problem med TV:n. Hoppas för Tildes skull att det gick bra och att det är ett bra program.Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *