Visa män…

Bättre och bättre dag för dag – så skönt! Fortfarande lite trött och aptiten är inte med på banan än men den kommer väl snart. Jag åt lite nudlar med räkor i går från Mr Noodles – hemleverans och det är väldigt prisvärt och de är typ snabbast i världen på att leverera. Men klarade inte att äta upp en full portion så såg till att äta upp räkorna och grönsakerna, lite nudlar fick bli över. Känner att jag nog i morgon skulle kunna äta en pizza, de har otroligt goda pizzor nere i hamnen i Puerto Banus. Finns till exempel en Kebabpizza som är galet god.. Det är alltid fullt eller i alla fall väldigt mycket folk där. Det kan vara mer eller mindre halvtomt på restaurangerna runt omkring men där är det alltid svårt att få bord. Är man bara två lyckas de alltid ”klämma” in en på ett eller annat sätt så ett besök där får det bli så fort jag känner att aptiten är fullt ut på plats.

I dag får det bli grönsaker, en sallad med sparris, stjälkselleri, gurka och parmesan – kanske lite ruccola oxå. Alla pratar ju om vikten av att dra ner på konsumtionen av kött och det har jag verkligen gjort. Både av klimatskäl men oxå för att jag inte alls känner samma ”längtan” efter kött. Åt en rejäl bit oxfilé med blomkål och pepparsås och det var jättegott men det var nog drygt två månader sedan. Får ta en repris på det för man behöver ju äta kött även om kanske inte alla håller med om det. Jag måste läsa på lite när det gäller det här med vegetarisk mat respektive vegansk mat, är inte helt hundra på skillnaden. Det här är i alla fall vegansk mat och den är ju oxå vegetarisk så jag utgår ifrån att vegetarisk mat inte nödvändigtvis behöver vara vegansk..

  • Grönkål
  • Broccoli
  • Granatäpple
  • Sötpotatis
  • Betor
  • Rödbetshummus
  • Ärthummus

Jag äter ju nyttigare men jag vet inte om det här lockar mig så där alldeles mycket.. så någon vegan kommer jag nog inte att bli (även om jag förstår att det finns andra recept).

Motsatsen…

….är ju inte den där köttbiten men definitivt en pizza med en väldig massa ingredienser som man inte kan kalla nyttiga.. Men å andra sidan kan man ju inte gå omkring och bara äta nyttig mat precis hela tiden, man måste ju unna sig det man tycker om nyttigt eller ej mellan varven. Godis äter jag inte, snacks extremt sällan och Coca-Cola konsumtionen har jag nog dragit ner med nästan 60% så nästan alla tomma kalorier är borta och det känner jag mig faktiskt lite stolt/nöjd över.

Så nu återstår frukosten och motionen – dessa kommer finnas med på mina mål för 2019, men inte mitt Mood Board som är uppdelat med en hälsopunkt som sedan går vidare till en egen hälsoplan i övrigt är det ”jobbrelaterade” mål på mitt Mood Board. För att jobba ordentligt med målen ska jag sätta upp ett belöningssystem så att när jag når ett mål ska jag unna mig något. Inga stora grejer men jag tror på vikten av att ha någon form av belöning om man uppnått ett mål, sannolikheten att lyckas är väsentligt större då (min tro:))

One per day!! Du gör den enkelt själv och hållbarheten är ca en vecka. Ingefära är det absolut mest nyttiga för kroppen.

De tre vise männen…

Här i Spanien får barnen inte sina julklappar på det som är ”vår” julafton. Det är en helt vanlig dag här med alla butiker öppna som vanligt etc. Den 25:e däremot är en helgdag men det är i morgon lördag som julklappar delas ut och en procession med de tre vise männen vandrar genom både Gamla Stan och huvudgatan Ricardo Seriano. Det är som att ta sig hundratals år bakåt i tiden att stå vid sidan och se hur den långa processionen tar sig genom staden. Varenda restaurang-stol är upptagen och det är folk precis överallt. Utan att uttrycka mig på ett oförskämt sett kan man jämföra det med Pridefestivalen i perspektivet att alla samlas för se och delta i denna månghundraåriga tradition. 80% av spanjorerna anser sig vara katoliker. Jag har varit och sett detta vid ett eller två tillfällen och det är verkligen något mycket speciellt och sevärt. På bilderna nedan är det svårt att se då det är så otroligt mycket folk, gränderna trånga så det har varit svårt att fotografera. Det är inte jag som fotograferat. 

Vi får se om jag kan gå ut och se det hela i morgon kväll.

Martina lämnar..

Martina Bonnier

Efter en herrans massa år har nu (i december) Martina Bonnier meddelat att hon lämnar sin tjänst som chefredaktör för Damernas Värld. Hon har tydligen bott ett par år i New York och pendlat väldigt mycket fram och tillbaka. Nu vill hon ha en fast bas och tycker att hon varit på sin position så länge så att det är dags för någon annan att ta över och ta tidningen vidare. Själv ska hon satsa på sitt eget varumärke, som jag antar är kläder. Någon ekonomisk nöd lär det knappast gå på henne då hon är en av Familjen Bonnier. Jag antar oxå att den tryckta versionen av tidningen skjunker från nummer till nummer och att man då behöver någon yngre som på ett bra sätt kan utveckla tidningen genom en digitilasering. Som chefredaktör för Damernas Värld har hon med all sannolikhet fått så mycket kläder och fått låna riktiga galaklänningar så det är väl det hon går miste om.. Men som sagt, hon kan nog köpa precis allt hon behöver i klädväg.. Man pratar ju mycket om tidningsdöden och den är ett faktum i pappers form men ELLE och Damernas Värld kommer nog ha lite större chans att leva lite längre. En kopp the, ett magasin, en mysdress/pyjamas kan vi nog vilja ha ett tag till.. Här är några exempel på kläder Martina burit, hon har sannerligen en riktig stil den kvinnan…

Martinas efterträdare kommer att bli Jonna Bergh som just nu är chefredaktör på Styleby.. Ett riktigt snäpp upp i karriären för Jonna.

Känns som lite skillnad stilmässigt…

Jullovsveckan….

I de flesta delarna av Sverige fick man en vit jul men snön försvann snabbt om man inte befann sig i de norra delarna av Sverige.. Här var det som ni kan förstå definitivt inte en vit jul men en otroligt vacker jul. Så mycket sol, så blå himmel och varmt. De som stannade kvar (av dem som bor här) och de som kom hit på semester ångrade nog inte det en sekund.

Apelsin- och citronträden dignar av frukter. Tomten var på besök i hamnen i Puerto Banus dagen före julafton och alla gick i typ T-shirt. Solen strålade i ett vindstilla Estepona någon dag innan julafton. Gränderna i Gamla Stan hade den vanliga julbelysningen och atmosfären var magisk (foto Gamla Stan: Richard Björkman) Så allt hade varit topp om jag inte varit sjuk men jag får glädja mig å de andras vägnar, de som fick uppleva varenda dag av det här. Jag var ju inte sjuk varje dag så även jag har fått sol, värme och annat som varit positivt)

Svart/Vitt

Jag börjar tycka mer och mer om svartvita fotografier. Måste experimentera lite med kameran (den i telefonen alltså) så att man får fram rätt ”Glow” på bilderna. De får inte bli ”daskiga” och trista och då antar jag att de måste retuscheras eller få något filter.. Bara att träna lite. Ska absolut inte lägga massor av tid på det för i det omedelbara perspektivet har jag inget behov av det mer än till tex Instagram och Bloggen.

Var i taxin är Livvakten?

Anitha Clemence (fd Schulman)

Om jag får önska mig (högst egoistiskt) en enda sak för 2019 så skulle det vara att jag fick ett hår som det här. Jag vet att det är lite extensions i det för att få till volymen men ingenting skulle göra mig gladare än att få ordning på mitt hår. I bland går det framåt och jag blir jätteglad men nu har det lixom tagit stopp igen och det händer ingenting. Såååå tunnt och det växer i princip ingenting. Det enda som är positivt är att min hårbotten är ”frisk” så jag antar att det bara är att be till högre makter och hoppas på det bästa…

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *