Mood Board & Garderob..

Jag känner mig bättre i dag om än inte hundra frisk, ursäkta om jag tjatar om mitt mående hit och dit – nu jäklar ska 2019 bli ett ”Silverlake” år.. vad det betyder kommer jag återkomma till lite längre ner… När man är sjuk så är ju inte aptiten på topp direkt och någon våg har jag inte, misstänker arr något kilo tappats bort och dem måste jag äta tillbaka. Första medicinen jag fick 2016 gjorde att jag gick upp till 70 kg – helt galet! Bytte medicin och gick succesivt ner igen till en bra nivå, dvs det mål jag hade. Nu tror jag att jag väger ca 48-50 kg så på två år har vikten pendlat mellan 48-50 till 70 kg. Då när jag vägde 70 kg kunde jag inte ha mina kläder, fick köpa några enstaka nya och tvätta ofta. Förstod ju att viktuppgången var en effekt av medicin som skulle rättas till och då vore det ju helt galet att gå och köpa en 70 kg’s garderob. Nu är situationen den motsatta, en del kläder som är på tok för stora. Ska rensa garderoben på sådant jag inte använder och skänka till det Cancer hjälcenter som finns på Avenida del Mar. Finns 17 stycken tror jag längs Costa del Sol. Ska även vid något enstaka tillfälle jobba som volontär i butiken. Ett av mina nyårslöften och för att på ett sätt hedra minnet av Mamma.

Mitt Mood Board

Dags att sätta igång med mitt Mood Board. Har lite skisser och idéer i min idebok men det ska både ”illustreras” och konkretiseras. Det viktigaste är att det blir ett bra Mood Board som både ger mig stimulans och är SMART

  • Specifikt
  • Mätbart
  • Accepterat (dvs jag vill göra det)
  • Realistiskt
  • Tidsbestämt (gärna med delmål)

Hade jag haft ett kontor som vi hade i den gamla lägenheten hade man kunnat haft någon kreativ lösning med delmålen men det funkar inte här…. Men å andra sidan kan man ju vara kreativ och hitta på någon liknande lösning modell mindre – bara fantasin ska sätta gränser.. 2019 SKA bli ett bättre år än de senaste – kosta vad det kosta vill.. Sjukdomar kan jag ju inte göra så mycket med men jag kan ju faktiskt förebygga dem genom ett sundare leverne och annat. Det där lät som om jag rökte och drack alkohol men det är inte på det sättet jag ska förebygga dem utan genom sund kost och motion.. Kosten har jag verkligen blivit bättre med när det gäller vad jag äter men jag äter inte tillräckligt mycket. Nu till Silverlake.. Inte för att målet är Silverlake som sådant utan det är mer än metafor där man lyckas vända..

Silverlake i Los Angeles

Skulle kunna vara Marbella bortsett ifrån att jag inte ser Sierra Nevada…

Ibland och för vissa vänder livet snabbt och utan någon förvarning. Hur det vänder varierar självklart från individ till individ likaså hur man hanterar det. En del gör sig till offer, andra tar fram kämparglöden och även det varierar beroende på vad det är som gjort att livet vänt. Har man blivit sjuk måste man bli frisk, har man drabbats av sorg måste man få ha sin sorge-process innan man kan gå vidare på ett sunt sätt. Bara man inte fastnar i ”tycka synd om sig själv” alltför länge.

Jennie Hammar

Innan jag börjar vill jag förtydliga att jag inte alls vet om jag har all fakta rätt men i stora drag så stämmer nog det mesta någorlunda väl. Jennie bor i Silverlake i Los Angeles, jag tror att hon bott där i många år. Hon var gift med Filip Hammar och levde, vad hon trodde, i ett lyckligt äktenskap med honom och deras två barn Tage & Ilse.

Jennie, Tage & Ilse

Om jag förstått det rätt så hade Filip en ”affär” vid sidan om och som en blixt från klar himmel var skilsmässan ett faktum. Om man tror att man har en familj och inte sett några tecken, plötsligt blir lämnad så kommer både sorg, ilska och chock över en. Jag påstår inte att Filip inte hjälpt Jennie ekonomiskt (om hon nu behövt det) eller struntat i sina barn för om det har jag ingen som helst aning. Tror inte heller han är en sådan person. De hade ju varit tillsammans länge och att plötsligt bli lämnad kommer man inte över så snabbt och enkelt. Så hon har har haft ett par tuffa år – typ två eller tre som säkert gjort jäkligt ont, speciellt i början.

En av favoritpoddarna – lyssnar du inte? Gör det!

Inget varar för evigt – inte heller sorg och jag tror att Jennie fått både hjälp och stöd av sina vänninor för att komma över sorgen och hitta lyckan igen…

Lycka i Silverlake…

Sorgen har vänt till lycka – även om det tog lite tid. Ny kärlek som fullkomligt sprudlar med den mörkhårige mannen på bilden ovan där de äter middag med Poddpartern Karin Bastin och hennes man Henrik. Lyssnar ju på deras podd och det går inte att ta miste på hur kär hon är. Likt mig var Jennie sjuk på Nyår och blev så omhändertagen så man typ blev avundsjuk.. Nu är det dags för ”Kärleksresa” till Aspen och jag önskar henne verkligen det bästa av det bästa 2019…

Trender 2019

Jag kan skatta mig lycklig när det gäller trenderna för exempelvis skor 2019..


Dad Sneakers – enligt trenden ska du kunna bära dem till ALLT.. De gamla traditionella Converse kan funka oxå men de är ju så galet obekväma efter ett tag. Dad Sneakers är något helt annat och väsentligt mer bekväma. Platta sandaler & skor…


Magväskan hänger med 2019 men den är inget för mig..

Långa svepande kjolar och klänningar.

Rosetter…

Det är det som presenterades i dagens Säker Stil..

Rosett


Långa svepande kjolar och klänningar

Dad Sneakers

Säker Stil

Säker Stil Budget

Allt på Säker Stil Budget under 1000:- för hela outfiten – gå in på Instagram för tips & råd

Blondinbella & Stordalen…

Ja, det är väl verkligen två superentreprenörer det.. Nu ska de starta ett bolag ihop. Lyssna på Framgångspodden där Alexander Pärleros intervjuar Blondinbella och hon beskriver processen hur idéen till bolaget kom fram. Det är definitivt ingen Rocket sience men visar att man tänker igen alla steg i processen innan man kör igång. Med rätt design kommer bolaget definitivt att lyckas, det är jag övertygad om..

Bilden är inte från deras bolag utan en allmän bild som visar affärsidén.

I intervjun berättar Blondinbella bla att hon planerar att köpa en Bentley – där kände jag att jag bara inte orkade med riktigt. På allvar en Bentley när man är en ung kvinna under 30 år. Finns det något gubbigare??

Nu tar jag en blogg paus men kommer skriva en blogg till i dag. Har något skrivar behov.. Tänkte skriva lite om mina tankar kring Me too och lite mer..

Vi hörs senare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *