Både och..

Under ytan..

Nu vet jag att jag inte är 100% politiskt korrekt när det gäller vissa delar inom me too. Självklart är det inte ok med någon form av sexuella trasakesserier, även om någon mansgris kan tycka att en klapp på rumpan väl inte något att hänga upp sig på. Men det är det för var och en äger och bestämmer över sin egen kropp. Det är att förminska tjejen/kvinnan som i de allra flesta fall står i någon form av beroendeställning till den där mannen som tog sig helt oönskade friheter. Om vi börjar med skådespelarskor så bet de ihop för de var ”rädda” för att inte några nya roller. Hade man ett ”vanligt” jobb var man ”rädd” för att på ett eller annat sätt ”straffas” – inte bli trodd och det skulle tystas ner om du mot förmodan tog upp det. Enkelt uttryckt kan man säga att det är ”rädsla” i olika former som låtit det pågå i decennier. I värsta fall har man ”skuldbelagt” sig själv – att man hade ”fel” kläder eller något annat. Manifestationen som började med ”tystnad tagning” blev kraftfull och mycket kom upp till ytan. Yrkeskategori efter yrkeskategori följde ”tystnad tagning” i spåren. Vissa män insåg att de varit en del av något som faktiskt inte är acceptabelt, andra män tyckte nog att det här var väl ändå att överdriva. Rykten löpte som en skogsbrand, många av dem säkerligen sanna. Händelser som skedde för upp till tio år sedan polisanmäldes. Vissa engångsföreteelser andra som konsekvent betett sig som svin. Den enda gemensamma faktorn var att alla nekade.

Här kommer min tudelade uppfattning ta sin början. Media publicerar namn och händelser på ett stort antal personer innan någon ”prövning” skett av ryktet. Om vi jämför det med en misstänkt mördare skulle namn etc inte offentliggöras på samma sätt. Nu kanske det var en väldig massa kvinnor som berättade historier så att en publicering var rättfärdig men det fanns även andra fall.


Ett sådant fall var den sk Kulturprofilen

Kulturprofilen med sin hustru Katarina Frostensson

Bortsett från att det tydligen varit väldigt välkänt hur han agerat mot kvinnor har han även sett sig själv som typ den 19:e medlemmen i Akademin. Fått bidrag som hans hustru varit med och godkänt och gjort precis som han vill. Det finns två personer av hela Sveriges befolkning som försvarar honom: Horace Engdahl och hans hustru. Men nu är det fängelse som gäller och jag är helt övertygad om att han var bergsäker på att han stod över sådant. Personligen tycker jag att det är en bra plats för honom – man kan ju alltid hoppas att han lär sig något…

Integritet

Självklart ska alla som anmäls utredas men ska det ”hängas” ut i media innan vi faktiskt vet vad en utredning visar? Några exempel..

Martin Timell & hans advokat Hanna Lindblom

Händelsen ska ha skett för tio år sedan i en badtunna där ett sexuellt övergrepp ska ha skett på en ”praktikant” Enligt ryktet ska Äntligen Hemmas producent sagt att det var bäst för henne att hon höll tyst om händelsen = sexuellt ofredande + indirekt hot. Detta skrivs det om innan någon form av utredning skett..

Martini & hans fru

Då börjar bollen rulla.. Martin har gjort både det ena och det andra. Hans fru ska lämna honom, hennes vänninor ska ha varnat henne i åratal. Trots detta följer hon med honom på den resan… Har inte sett något om vare sig den upprepade påstådda misshandeln av henne, någon skilsmässa eller fällande. Men jag tror inte att han har helt rent mjöl i påsen… Men några fler anmälningar har heller inte kommit…

Brorsan.. Anders Timell har det oxå ryktats och spekulerats kring och även det kom ut i media men sedan tog det stopp. Han har nog inte heller varit Guds bästa barn..

Fredrik fd Virtanen med sin fru..

Inte vet jag men här har det spekulerats hej vilt och ett öppet krig mellan honom och Cissi Wallin pågår för fullt inför öppen ridå. Jag vet inte om det är någon polisanmälan eller civilrättslig process som pågår eller vad det är.. Bytt efternamn har han gjort (till sin hustrus) Ramqvist.. Om det kommer bli någon rättegång och i så fall fällande dom kan bara framtiden utvisa.


Lotta Brome

Inte bara män på listan utan åtminstone en kvinna. Lotta var väl ”bara” satt under en intern inredning för sexuella trakasserier och det både hoppas och tror jag förändrat beteenden. Den andra delen av min tudelade uppfattning är att ingenting måste vara svart eller vitt. En komplimang eller flirt får inte förväxlas med en sexuell trakasseri osv. Att en man (förvisso med ett visst rykte) får lss in det nya årets får inte skapavramaskri. Vi får heller inte glömma syftet med me too – det är inte ok att tafsa lite hit och dit. Me too handlar om respekt oavsett kön för även om det absolut inte är lika vanligt så finns det killar/män som utsatts/utsätts för samma sak som det i sammanhanget kvinnor. Beroendeställning etc, mönstret är exakt detsamma så även om männen är i majoritet här så är det här en fråga om respekt för precis alla…

Skvaller….

Om man skulle tro på hälften av av allt skvaller som skrivs i tidningar och nät-tidningar skulle man nog tro att vi levde i en galen värld. Vilket vi i och för sig gör med vi terror etc men om vi håller oss till vår svenska lilla del av världen…

Är det här sant?

Roberts andra kvinna och tillika agent

Roberts fru legalt

Nu spekulerar jag lite igen.., Jag har aldrig riktigt gillar Robert Gustafsson och upplevt honom som girig. Om detta skvaller stämmer kan man inte säga annat än att jag har rätt..,

Robert är sedan många år gift med Lotta. Robert är rik och det finns inget äktenskaps-förord mellan paret så om de skulle skiljas har Lotta rätt till hälften av Roberts förmögenhet (och den är inte liten)….. Robert har ingen större lust att ”ge” bort halva sin förmögenhet men vill egentligen inte vara gift med Lotta… Han har därför gjort någon form av uppgörelse med Lotta så att han kan leva med sin nya kvinna (agenten)

Regina D Rinaldi (för övrigt en grymt duktig agent)

De visar sig helt öppet, går på tillställningar etc tillsammans och det ska enligt uppgift vara helt känt att de numera är ett par.. Men pengarna ville han behålla.. Lotta lär väl ha fått till någon bra deal för att ställa upp på det här upplägget.. Om det nu är sant….

Sant

Det här däremot är sant och om det kan man tycka en hel del..

Anitha (vit kavaj) var gift med Calle Schulman (glasögon). Efter typ 7 år lämnade han henne…

Hallå!

Visst har hon väl rätt att själv välja om hon vill behålla det efternamn hon gifte sig till och hennes barn har?

För henne tror jag det var två anledningar – samma namn som sina barn och princip-frågan. INTE att hon ville snylta på namnet Schulman som inte (enligt mig) är något sådär otroligt eftersträvansvärt.,, Hur som helst så gav hon upp och heter i dag Anitha Clemence – varken mer eller mindre. Så kan Calle behålla Schulman för sig själv tycker jag.. Barnen kommer väl med tiden, när de blivit lite äldre förstå..

Still alive….

Jag kan knappt tro det är sant… Orkidén jag fick av Pappa, Åsa & Anton blommar fortfarande – nytt rekord.. Nu kommer den väl inte överleva veckan bara för att jag skriver så..

Tre x ”skönhet”

Har kommi (eller har kanske funnits länge) något som heter Skin City Guide. Den hjälper dig att hitta rätt produkter för din hy i djungeln av hudvårdsprodukter. Det finns ju produkter med snigelslem och sådant man bara inte trodde kunde existera. Ta hjälp med att hitta rätt produkter för din plånbok genom tex Skin Guide. Poddarna (finns ju numera hur många som helst rabblar så mycket produkter så man blir yr.. Två bra Poddar: Under Huden med Kakan Hermansson och sen med Anja Skeppegrahn som jag just nu glömt namnet på så googla på det. Ha alltid papper och penna till hands för bra tips att skriva upp.

Några ”nya” naglar till Nyår blev det ju inte eftersom jag var sjuk.. Får fixa nästa vecka..

Grete Philipsson

En gång i tiden gift med Aje Philipsson men det var många år sedan. Numera bosatt i Marbella. Hon sa i Marbella Podden som Mi Ridell hade att när man är ung bor man gärna nära havet/stranden men ju äldre man blir vill man flytta lite längre upp.. Marbella sluttar ju från berget La Concha och neråt.. Hur som helst så tror jag att det ligger en hel del i det.. Jag tror oxå att hon antingen använder solskyddsfaktor typ 100 och solspray eller gjort något ingrepp för hon är otroligt vacker för sin ålder…

Tveksamt…

Det här med Botox och Fillers kan ju fungera bra på vissa och resultatet på andra är diskutabelt. Jag lägger ingen värdering i vem som gör vad så länge de gör det för sin egen skull….

Det krävs ganska många Botox injektioner för att åstadkomma den förändringen..,,

Själv gör jag vare sig Botox eller Fillers injektioner. Men en sak som jag kommer att göra är;

Ansiktsmask som tar bort pormaskar (just den här från Maybeautysverige). Det var länge sedan jag gjorde en ansiktsbehandling på salong och när vi kom till momentet klämma pormaskar stoppade jag dem alltid för det gjorde så ont. Men nu är det dags, men kommer göra det som en sådan här mask. De distribuerar gratis över hela Europa men jag ska först kolla priser etc här. Den här varianten kostar ca 225kr – 250kr för fem stycken vilket inte är speciellt dyrt men jag skulle vilja köpa en och testa om den är bra därför bättre att hitta någon här. Den ska sitta på i 30 minuter på ett väl rengjort ansikte och sedan dras av. Det gör tydligen precis hur ont som helst men jag behöver verkligen göra det. Helst ska det göras i ett trestegs paket men för de övriga stegen har jag produkter och det måste ju inte vara samma märke. Återkommer med rapport när jag samlat mod och hittat något som verkar bra.

God Natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *