I am back..

Lite sent sådär…

”Förvarnade” ju att det troligtvis skulle bli någon dags tystnad pga att fakturan för bloggen gått till Popfabriken som jag kollar lite för sällan eftersom 99% är Spam och sedan strulade det spanska kortet som jag bara inte orkar förklara med koder hit och dit innan ett internet köp/betalning kan genomföras. Skulle ju gå till banken och fixa till det men hann bli lite krassligare och var inte så ”smart” att jag tänkte på att jag kunde betala med det svenska kortet. Med andra ord – stillestånd på bloggen. I juldagarna har det väl inte varit så väsentligt för någon (och är väl egentligen aldrig förutom för mig själv) men i dag har det varit en jäkla massa människor inne så jag delar nog upp den i två för känner ett behov av att skriva av mig lite bara sådär i största allmänhet. Jag hoppas hur som helst att alla haft en riktigt trevlig jul med massor av god mat och härligt häng med nära och kära och en festlig Nyårsafton. Själv har jag aldrig riktigt tyckt om Nyår – vet inte riktigt varför. Början går bra, gärna med hummer och någon god varmrätt men ju närmare 12-tolvslaget ju mindre tycker jag om nu nyår. Någon Tomte kom inte förbi här men däremot solen, vädret har varit som en riktigt bra svensk sommar.

Kommer gå ner någon grad de kommande dagarna- men det här som ni vet vädret i skuggan. Sol & lä och du har all skillnad i världen ((lite överdrivet kanske)


Jag vet inte riktigt vad man ska säga om Stockholms-vädret, lite halvtrist är kanske rätt ord..

Hur som helst så har det sett ut så här de senaste dagarna.. Inte så tråkigt:)

Golf, bad, sol & uteserveringar är väl det som legat i fokus, tror inte det är så många som åkt till Malaga för se sevärdheterna där.. Det får dom ta en annan gång..

Jag skrev ju i min sista podd att jag inte kände mig frisk så jag kan nog tyvärr konstatera att Jul/Nyår inte varit någon höjdare. Tvärtom – riktigt uselt så vi får hoppas att jag haft min beskärda del av sjukdom för ett par år framåt… Känner mig i alla fall bättre i dag.

Nyårsafton här och där..

När det presenterades att Mikael Persbrandt skulle vara den som läste in det nya året på Skansen blev det väldigt mycket reaktioner. I de flesta fall så var de inte så positiva.. Bakgrunden till det behöver nog inte beskrivas i detalj – han har inte varit världens gentleman och han är man. I spåren av Me too så var det kanske inte det smartaste valet av SVT men om man bortser från att han med all sannolikhet tillhör skaran som gjort både det ena och det andra så är han som klippt och skuren för uppdraget. Men det retade upp en hel del kvinnliga skådespelare som tex lagt upp egna inläsningar på Youtube etc om kan inte förlika sig med SVTs beslut. Jag har bara sett en snutt av det och hans röst och de textändringar som var ett krav från hans sida tycker jag var excellenta. Jag kommer återkomma till det här med Me too..

Man får ha nerverna under kontroll när man ska genomföra det här prestigefyllda uppdraget.. Hur snabbt ska man läsa beror ju tex på om det är med eller motvind och så lite annat som man måste tänka på. I Sverige i övrigt verkar det ha varit en ganska tråkig nyår med bränder, våld och annat elände. Sådant ser man aldrig här (bränder kan väl kanske ske, våld möjligtvis under juli/högaugusti när ”ungdomarna” kommer ner och festar. Men de har så grymt mycket mer poliser ute här nere och i något spanskt häkte är det ingen som vill sitta, det kan jag lova. Har sett/hört en våldsam incident en gång – innan vi hade flyttat in i vår första lägenhet och då den var lite försenad fick vi bo på hotell några nätter. Hur som helst. Vaknade mitt i natten av världens liv.. Vem stod för våldet och var garanterat totalt påtänd eller så överförfriskad att jag aldrig hört något liknande.. en svensk.. Tyvärr. Inte ens hans kompisar, hotellets vakter fick stopp på honom så han hamnade garanterat i det där häktet..

Fyrverkerier i Marbella

Lyssnade på Bagge med vänners podd och de pratade om hur otroligt rädda hundar var för fyrverkerier. Finns till och med ett skyddsrum på Arlanda där man kan hyra in sin hund och det finns säkert fler ställen. Det märkliga är att Tintin och Karisma är totalt orädda för fyrverkerier. Första gången Tintin hörde dem blev han lite skakig men jag skulle inte kalla det rädd. Karisma har aldrig varit rädd. De är totalt oberörda, det kan smälla och dundra hur mycket som helst men de ligger lugnt kvar i soffan.. Skulle kanske vara annorlunda om de var ensamma hemma det kan jag ju inte veta..

Outfits på Nyår..

Har tagit mig friheten och plockat lite bilder från Instagram från Nyårsafton..

Trodde att jag skulle hitta mycket mer bilder men orkade inte lägga massa tid på att leta..

Den här bilden visar nog inte vad Ann Söderlund hade på sig på Nyårsafton men den passar bra till den tillhörande texten. De har ju nu, åtminstone tillfälligt lagt ner Lille-Lördag, en av de absoluta favorit poddarna så jag hoppas de ändrar sig.. och gör som Hanna & Amanda med Fredagspodden – en Come back..

Ann Söderlund

Min outfit….

Inte så mycket glitter och glamour här inte.. Ingen hummer eller god middag.. Märks att jag inte mår bra för nu har jag tappat 30% av bloggen och ger upp för i dag… Fortsätter i morgon och hoppas att mår bättre och inte tappar bort skriven text… Men värre saker har hänt…

Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *