STÄNGT…

Precis allt var just stängt

Det var inte direkt hundra år sedan som allt och då menar jag allt var stängt på Juldagen. Det var till och med så att det bara var precis hur tråkiga program som helst på TV:n. Det fanns ett par sådana dagar varje år på den tiden. Jag minns inte när det slutade vara så men jag kommer ihåg att det var så när jag var typ 15-20 år, vilket i sig är en evighet sedan:)

Nu för tiden är det tvärtom, massor av butiker startar Jul-rean idag.. Tror till och med att vissa butiker som det kanske inte gått så bra för startade jul-rean innan jul men kanske använde lite andra namn för det. Hur som helst så kommer vä statistiken visa på ytterligare ett nytt rekordår..

Mätta och belåtna?

Inget ont om just den/dem som lagt upp den här bilden för den skiljer sig inte från många andra men jag tycker inte det ser särskilt gott & inbjudande ut.. En salig blandning av smaker och anrättningar.. Kommer i håg en gång när jag till-sammans med ett gäng andra åt Julbord på Waxholms kastell. I det här gänget var det, säg 10 amerikaner, de hade ju ingen aning om traditionen med Julbord men högg friskt i och la upp på sina tallrikar. De blandade lite olika och kanske inte riktigt som det var tänkt.. typ sill, kött-bullar och risgrynsgröt. Att de inte tyckte det var så gott behöver jag nog inte tala om..

Inget ont om den/de som fixat just det här julbordet

Lite av varje..

..funkar klart bättre på frukostar.. Att det ska vara så svårt för mig att få till det med en ordentlig frukost.. Kanske för att mina ambitioner är för höga? Ett sätt skulle kunna vara att lägga upp en plan typ step by step.. Något att fundera på..

Familjen Bagge..

Går minst sagt All in – till och med kläderna är röda

Lite annat julmys…

Många åker utomlands till tex Thailand för att få lite sol och värme. De flesta som har barn åker typ dagen efter julafton eller så.. Sofia Wistam har åkt till Costa Rica (tror jag det var) och trots att de ska vara borta i två veckor reser hon med handbagage. Det skulle jag aldrig klara.. Men de har hyrt en Bungalow på stranden och planterar väl inte för så mycket fine dining etc där det förväntas att man är uppklädd och då går det kanske bra..

Jul hemma med hela eller delar av tjocka släkten..

Att resa….

Förr om åren reste jag/vi mycket. Flest gånger till Bali där Krabi är favoriten och Hua Hin något jag inte alls blev ”kär” i…

Bali har jag varit en gång i/på och det är en resa jag aldrig glömmer. Inte heller första resan till Thailand 1994 (bröllopsresan) det var allt annat än exploaterat på den tiden..

Människorna..

Bland alla länder jag besökt, och det är egentligen inte speciellt många så är det invånarna på Bali som är de som jag tycker är trevligast. Utan tvekan bor det en Buddhist i mig. Jag vill lära mig mer men inte bli en äkta buddhist. Hur som helst var man än var = en trevlig människa. Jag var där, säg 1998.. Köpte ett par Lee snickarbyxor för 30 kronor. Har använt dem hur många gånger som helst och de ser likada ut nu som då (stentvättade). Älskar dem! Likaså Bali..

Mauritius

Har varit några gånger på Mauritius så det känner jag mig klar med. Lyxigare och som jag tycker nu därmed lite tråkigare. Minns en gång på ett hotell: Jag var äldsta kvinnan (kanske 35-40) och Thomas som då är tre år äldre än mig var yngste mannen by far.. Det var bara mannen som fick priserna utsatta i menyn (inte överallt men på vissa ställen).. Vi tittar på några bilder och lämnar det sedan bakom oss för ett tag i alla fall..

Glömde publicera gårdagens inlägg så därav två i dag.. Nu ska jag kolla om jag hittar någon gullig bild och avsluta bloggandet för i dag…

Karismas avlägsna släkting – KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *