Turkar & Hat

För att inte skapa några missförstånd vill jag omedelbums inleda med att jag inte hatar turkar. Inga andra ”folkslag” heller för den delen heller. Då var det avklarat.

Här har vi haft samma härliga väder som i går – så långt ifrån julstämning man kan komma med andra ord. Men det hände något för sisådär 5-6 år sedan, inget specifikt, men jag tappade den där riktiga känslan för julen. Förr kunde jag piffa och ha mig i all oändlighet men sedan tog det bara stopp. Känslan kanske kommer tillbaka någon gång, omöjligt att förutse så who knows. Det här kommer låta helt asocialt.. 2015 och 2016 valde jag att fira jul helt själv. 2017 var jag sjuk så då var det verkligen inte heller någon jul att tala om. I år är det heller inget julkalas eftersom vi är två personer i Marbella. Lite julpynt har jag i år så ett steg framåt men det är verkligen inte mycket..

Sedan en röd julstjärna och en ett litet arrangemang med en ljusslinga i där bilderna helt plötsligt bara försvunnit.. Måste skaffa mer utrymme för bilder finns i bland och ibland inte.. Hur som helst så kan man kalla det spartanskt och tomtelöst.. Men det räcker som det är – har ju några tomtar nerpackade i lagret men inte funnits tid att åka dit och leta efter dem. Saknar dom inte heller så mycket om jag ska vara helt ärlig. Så inte så mycket julfixande här i dag.. man har ju blivit spanjorska.. till och med håret som växer ut är ju brunt:) Jag funderar på om jag ska våga ta lite mousse i håret nästa gång jag tvättat det. Har ett som är typ ekologiskt eller något liknande som jag hade med i packningen från Sverige. Att testa en gång kan ju inte vara så farligt.. kan man tycka och tro…

Turkar

Det här är danskarnas favoritgodis, tillverkas av Cloetta (fd Fazer) i Finland och skulle du ge dem till en spanjor skulle hen vara övertygad om att det var ett försök till förgiftning. Själv älskar jag dem.,

Hursomhelst, det här kanske alla vet men när det här med shots kom så ”tillverkades” de så här:

  • En flaska vodka (helst ABSOLUT)
  • Ner med lagom mängd Turkisk Peppar
  • In i diskmaskinen och så körde man till det var en vätska utan några klumpar eller så..
  • Det var inte bara Turkisk Peppar även om den var först och störst utan ett gäng andra godissorter

Sedan serverades de shotsglas precis som Hot Shots.. Det var även ananas och en massa sorter, bäst blev det med hårda karameller och inte sega grejer… Storsäljare var det då och jag tror att det dricks rätt mycket Shots även nu för tiden.. Men de tillverkas nog med sprit + essenser och inte i någon diskmaskin:)

Kloka ord..

Det handlar inte längre om att äta med mat med i munnen, utan om hat i munnen men framförallt med handen på tangentbordet. Detta näthat som bara ökar och har helt absurda nivåer och konsekvenser för vissa av dem som utsätts för det. En person som har många fans och följare är Bianca Ingrosso. För vissa blir avundsjukan tydligen för stor och näthatet mot henne så stort att det skadar henne. Hon är i grunden en känslig person och tar extremt illa vid sig av allt detta hat som riktas mot henne. Så mycket att hon nu bestämt att hon inte klarar av att blogga på ett tag. Det kan man ju tycka inte är så mycket att bry sig om men varför ska andra få henne att inte orka med det och dels är det ett stort inkomstbortfall för henne. Det senaste exemplet där näthatet nått nya nivåer är deras Live Podd i Globen. Det är inte deras idé, det är inte dom som producerar utan det är Live Nation och de brukar veta vad de gör..

Livepodd var tydligen fel ord.. Showcast ska det vara
och till för drygt en vecka sedan har de sålt 6 000 biljetter. De lär nog säljas en och annan biljett till – min gissning är att de kommer landa runt 10 000 biljetter och det är GALET mycket….

Det är tur att hon har sin lilla Sammy (han heter väl det) för det finns ingen/inget som ger så mycket kärlek som just en liten hund. Sedan tror jag att deras familjesamman-hållning oxå är något som ger tröst och styrka..

Känslor är viktigare än allt annat..

Även om Carolina Gynning självklart är glad och tacksam över möjligheten hon fått att köpa huset på Ibiza så tar vare sig hus, klockor, kläder eller vad de än må vara bort våra känslor..

Vackra men i dag sorgsna Carolina

Ångest… Hoppas det känns bättre i morgon på Julafton, speciellt om det är hon som har barnen..

Hundens vän #1

Jag har helt tappat kollen på hur många hundar de har 4,5 eller 7.. Men de fåt plats för huset de bor i är 1 300 kvm med en jätte-stor trädgård och en hundgård. Jag kan se att jag att jag har en sak gemensamt med Johanna och det ät att duka låååångt innan gästerna kommer. Vill se att det blir bra och att jag är nöjd. Är jag inteckning inte det av någon anledning har jag ju tid på mig att fixa det utan att det blir stress. Två saker skiljer dock

  • Tänder inte ljusen (fattar att det är pga Instagram)
  • Hur mycket jag än älskar Tintin & Karisma så har jag inte hundservetter på jul (har aldrig haft tror jag)..

Poddtips

Ny Podd – 29:-/månad =7,50 per avsnitt. Första Podden som tar betalt men de förklarar det med att de få lägga ner så otroligt mycket tid. Jag tror vi kommer få se mer av detta framöver..
Helt underbar – börja lyssna direkt!

Vit jul….

Har ingen riktig koll på hur snöläget ser ut över landet.. Stockholm verkar snöfritt medan det är härligt vitt både här & där..


Jag minns några jular speciellt.. En i Vitemölla där vissa rosor fortfarande blommade och det var varmare på julafton än efterföljande påsk som låg sent i mars (och vissa säger att det inte finns något klimathot). En annan jul när jag laddat från tårna och uppåt för att skapa den ultimata julstämningen med familjen. Det regnade varje dag.,, Sedan finns de där Disney jularna med snö som glittrar och allt är bara så vackert, som tur är har man fått uppleva ett antal sådana oxå..

Sanna & Ann

Har lagt upp två avsnitt, Djävulspodden – tror det är repriser av deras tidigare avsnitt för kom ihåg Julen är barnens högtid och för det trevliga umgänget med familj och vänner.


Det fanns en tid…

Då man verkligen trodde på Tomten.. Tilde de Paula Instagram

1,5 timme..

Det är tiden det tar mellan Marbella och Sierra Nevada. Det är många Marbella bor som har lägenheter eller tar in på hotell var och varannan helg för att åka skidor och uppleva kontrasterna. Så här ser de ut just nu:

Apelsiner, Citroner & Snö – 1,5 timmes resväg. Måste vara enda stället i världen..

Folk på stranden i dag 23/12 – inte många men ändå.. Foto credd; Hanna Graaf

Det här saknar jag…

Jag saknar middagar med vänninor eller en fika eller bara att umgås. Eftersom jag varit sjuk så mycket har det inte blivit något av med det. Den där 2019 tavlan Blondinbella fick ska jag göra min egen och den ska innehålla både business och den sociala biten. Klar till Nyårsafton så har bara en vecka på mig.. eller kanske bättre att den blir genomarbetad och bra så att jag ger mig själv en extra vecka.. Så får det bli..

Snyggt!

Klänning designad av Andrea Engsäll för Daisy Grace

I bland är bara en enkel skjorta, jeans och ett snyggt skärp precis hur snyggt som helst men min absoluta favorit: De svarta skinnbyxorna och den vita skjortan – to die for!

Det här ser inte så tråkigt ut heller…

God Jul

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *