Monday Monday…

  • Vaknade strax före 09.00 trots att nattens sömn svajat som en Finlandsbåt under ett mindre trevlig väder. Vaknade ett antal gånger och somnade igen , ja ni vet hur det är. Hade ett par ärenden att fixa på fömiddagen,hade klätt mig alldeles för varmt så jag var typ ”helt slut” när jag kom efter promenaden med fem stopp..

På vissa ställen blommar Bouganvillan fortfarande så otroligt fint.. Jag slutar aldrig fascineras av ben även om jag i grunden är en riktig havsmänniska. Älskar därför att jag ser både havet och bergen.

Apelsinernas tid på väg.

Nu börjar apelsinerna att växa. Än är de inte färdiga att plocka. Beroende på väder brukar de behöva kvartal ett innan de plockas i april, men det kan lixom äppelskörden i Kivik variera något. Här är bilder från Apelsintorget som har tre saker; Fullt med apelsinträd runt hela torget, charm & ett gäng turistfällor. Det är inte här man ska äta om man vill äta gott men det kan vara värt det för själva upplevelsen.

Men det är absolut inte bara på Apelsintorget man hittar Apelsinträd, det gör man lite överallt. I parker, utmed huvudgatan Ricardio Soriano mm. Fint är det hur som helst när träden dignar av apelsiner..

Lovande väder..,

Väderprognosen för veckan ser riktigt lovande ut. Det som visas är ju temperaturen i skuggan så det blir med andra ord riktigt varmt i solen:) Hoppas verkligen prognosen håller i sig. Skulle inte vara fel att äta lunch på någon av uteserveringarna någon dag.

Julfina hundar

Dags att klippa Tintin & Karisma och göra dem julfina. Finns ett par olika ställen här i Marbella, tex dom här

”Sedan har vi ”hålet i väggen” där vi klipper våra hundar / prisskillnaden? Galet stor:)

Uggla på Storytel..

Ugglas bok har kommit på Storytel nu  bara som E-bok, dvs att man bara kan läsa inte lyssna. Blir ju lite jobbigt att läsa från en mobil så måste kolla om den kommer komma som ljudbok oxå.. Anars får man anstränga ögonen.,,

Ny men inte ny…

Bläddrade runt lite bland poddar som verkar intressanta. Tror jag lyssnat på ett avsnitt av Trettio plus trevar med bl.a. Sofi Fahrman för ett bra tag sedan men vet inte varför jag inte fortsatte. Har nu lyssnat på några avsnitt och kommer fortsätta, så länge jag tycker den är bra. Den andra nya podden (Della Q) eller vad den hette får stå ”on hold”, man kan ju inte lyssna på hur många Poddar som helst om man ska hinna med att få något gjort. 98 avsnitt har Trettio plus trevar hunnit med – kan kanske lyssna i kapp över jul/nyår…

Upp & Ner

Framgång och motgång är väl kanske bättre ord för att beskriva Ebba Bush Thors medvind och Kulturprofiens motvind. Tillsammans Stefan Löfven har hon högst förtroende bland väljarna. Lite sämre har det gått för Kulturprofilen som överklagade sin dom där han dömdes för en våldtäkt – resultatet i Hovrätten:

Nu blev domen 2,5 års fängelse för 2 våldtäkter…

Juldekorationer – exkl Malaga som jag skriver om senare

Stockholm

Marbella Gamla Stan

Köpenhamn

Frankrike som alltid ska vara lite udda:)

återkommer senare!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *