Första Advent….

Typisk söndagsmood har det varit här hemma.. Spar pepparkakor med ädelost och lite annat till nästa söndag. Man har lixom ingen riktig feeling för att man måste fira advent just i dag när lagom klädsel i dag vsr något i stil med det här..

Soligt och varmt med andra ord, sedan är inte första advent något jag någonsin känt att det är viktigt att fira. Klart ett glöggmingel är trevligt men då är det den sociala biten som är överordnad. Så ingen glögg och inga pepparkakor eller annat. Middag blev pannbiff med potatisgratäng (blev kvar en hel del sedan i går av gratängen). Varit rätt slö rent generellt i dag men man måste ju få ha några sådana dagar oxå… Köper ju inga julgrejer (mer än två som man kan använda år efter år) Den första bilden har jag ju visat den andra har jag inte gjort iordning ännu men visar så fort jag är klar. Har packat upp lite och ”designat” klart gästbadrummet..

Det andra har jag mycket kvar att fixa för att få till rätt ”feeling” – nu är bara några blommor som ”piffar” upp. Kommer hitta mer när jag fortsätter packa upp….

Apropå första advent…

Imponerande pepparkakshus av min fd kollega Marie Enebom och hennes kompisar. ”Hours and hours of work” men fint blev det. Fin bild oxå på Pernilla Wahlgrens Instagram där hon önskar alla en Riktigt trevlig första advent. Väldigt mycket finare än den där bilden med gul klänning:)

Apropå Wahlgren (och Wistam)

Så var det ju veckans avsnitt av podden i dag som jag självklart lyssnat på.. Handlade väldigt mycket om Orup och hans födelsedagskonsert. Familjen hade frågat vad han ville ha eller om han ville resa bort. Men det här vsr var det enda han ville göra. Det var tydligen magiskt med stor orkester med både stråkar och blås utöver de traditionella instrumenten. Ingen har ju 13 000 kompisar så han hade bjudit in alla han kände och sedan såldes det biljetter (de kostar en förmögenhet att hyra Globen).

Medan Sofia var lyrisk och beskrev stämningen etc så ställde Pernilla en del frågor. Hon kunde ju inte vara där pga sin egna föreställning. Men så säger hon något som jag tycker är både dumt och plumt.. ”Ingen har ju 13 000 kompisar så tänk så mycket pengar han måste ha tjänat” Blev lite jag vet inte vad över det men jag tror för det första att hans ambition med sin födelsedagsspelning var så långt ifrån ”nu ska jag tjäna pengar” man komma och med hela den orkestern, hyran av Globen och allt annat så blev han knappast miljonär på konserten för han har definitivt fler än två kompisar. Nej, den kommentaren var lite småsint och den borde hon hoppat över..

tar vi lite Wistam…

Nu har jag bestämt mig / örhängena i tunt guld (kostar bara typ 100 kronor mer än dem i silver är det jag önskar mig från bySofiawistams kollektion i födelsedagspresent.. Fyller ju 55 i april (herregud – kan inte fatta hur fort tiden går).. I dag stod hon i Pernilla och ex-svägerskans butik och sålde. Det är bara där och på nätet de kommer säljas.

Varför inte i julklapp kan man ju undra med julen ståendes inför dörren.. Jo, för att vi bestämt att hoppa julklappar och någon plastgran vill jag inte ha… Så här blir det inte direkt någon hysterisk jul.. Tänk hur det är hos vissa familjer.. Överflöd av det mesta och kanske ”tacky” juldekorationer. Men det är ju min smak, alla har ju rätt till sin egen smak..

Julgodis

Glamourknäck C8 Flinkenberg Instagram

Hasselnötter med Nutellacreme – superlätta att göra

Chokladkladdkaka med Polkagris

Choklad & Hasselnöt Granola som topping på din smoothie eller youghurt – man kan ju få unna sig lite till jul..

En underbart lantlig dekoration i det ultimata ” sommartorpet. Så långt från de miljöer jag befinner mig i här i Spanien men älskart! Har arrangerat några jular med hela eller delar av familjen i Sverige och alltid ”jobbat” med att få fram en så mysig, varm och julig känsla som möjligt. Plastgran har alltid varit en big no no  utan Kungsgranen har fått gälla i stället, för att undvika barret som man typ kunde hitta fram till midsommar hur noggrant man än försökte få bort barret på en sk vanlig gran.

En dag i solen med bubbel….

Hannah Graaf Instagram

Så här såg det ut i Sierra Nevada i dag. Strålande sol och massor av snö. En gång sedan jag ”flyttade” hit 2013 har det varit snö. Då på de högre delarna av La Concha, ovanligt men inte omöjligt. Men det var ju inte så att det var läge att åka skidor eller så. .

Skulle verkligen vilja besöka… 

Fotocred Jerusalem Carina Broman

Verkar vara så otroligt vackert, intressant och spännande så det måste upp på min Bucketlist. Inte aktuellt i närtid men kanske inom några år för det är något jag verkligen borde skämmas över att jag inte besökt som verkligen ska besökas innan jag ens ska tänka på att åka så långt… Alla orter nedanför tar man sig mer eller mindre snabbt till med bil så det finns inga ursäkter – nu ska de besökas. Sierra Nevada oxå men finns inte med på bilderna nedan..

Sevilla

Ronda

Malaga

Ren skandal att jag inte kommit längre än till Malagas flygplats. Ändring NU för de har fantastiska juldekorationer & massor med kultur..

Gibraltar (tillhör ju England)

Tanger (Med båt till Marocko)

En anledning är att det är lite knöligt med hundarna.. Till Malaga & Ronda kan vi åka och de kan klara sig själva, värre med de andra orterna men kan kanske hitta ett tillfälligt hunddagis eller att någon kompis tar hand om dem men vi är ju ”hysteriskt” rädda att de ska hända dem något om vi lämnar bort dem. I kommande bloggar ska jag skriva lite om de olika orterna.,,

Dagens update i dokusåpan

Kan bara inte låta bli för det är hela tiden något som inte stämmer.. Jag lusläser inte men i det här fallet så skrev Blodinbella för typ 2 dagar sedan att hon känt att det var något som inte riktigt stämde.. Det stämmer verkligen inte ihop med dagens blogg inlägg. Det ändras en del i hennes inlägg, det gynnar henne inte riktigt… Känns lite mer ”kulturellt” än Blondinbellas dokusåpa:)

Japp, som vanligt får vi se hur det utvecklar sig…

Julhälsningar

Vacker bild av Kronprinsessan med familj och deras julhälsning. Undrar hur mycket julkorten minskar år efter år… Klart barnfamiljer fortsätter nog med att skicka på barnen och så och jag har hållt på länge länge med att skicka julkort men i år får det bli lite mer opersonligt via sociala medier, med något undantag kanske.. För ett antal år sedan var det en väninna som sa till mig att hon fått ett julkort och det av mig.. Inte för att hon inte brukat få julkort men för att folk slutat med det. Jag fortsatte ändå, tycker det är en mysig tradition. Men från Spanien hoppar jag nog över det.. Dels har de så fula julkort och så vet man aldrig när de kommer fram..

Alltid snyggt med svart

Kläder och bild hittar ni på C8 Flinkenberg Instagram. Man är aldrig felklädd om man bär ”den lilla svarta” eller svart överhuvudtaget om inte klädkoden är något annat förstås. Jag älskar att klä mig i svart men mellan varven byta till rött, grått eller vitt. Det är nog min favorit färgpalett. Nu glömde jag blått… Så fem färger är det och minst använd är rött men det kanske jag ska ändra på..

Chokladbollar från Njie

Minns inte om jag skrivit om dessa – gjorde det säkert igår:) Ska hur som helst försöka få Svenska butiken att ta hem oxå. Har bett dem ta hem Njies milkshake. Gott och väldigt mycket nyttigare än en Delicatoboll (som finns) eller en Milkshake från Mc Donalds..

Annorlunda brudtärnor

Say no more….

Bok eller podd … vet inte riktigt – Godnatt

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *