Vrålåk & friterade räkor….

Tog en ordentlig sovmorgon i dag och hade en sådan där ”slow start” förmiddag innan vi gick ner till marknaden. Var på jakt efter en kruka och en julstjärna men hittade ingen kruka så då blev det ingen julstjärna heller.. Fick en orkidé av min lillasyster för typ en månad sedan – så här ser den ut nu.. Det har aldrig hänt förut så hon kanske har någon magi med sina gröna fingrar som lixom hänger med när hon ger bort blommor.. Låter ju inte helt rimligt men det är det inte att en orkidé i min vård överlevt och växt heller…

Åt en minilunch på Mr Noodeles medan vi väntade på killen som köpt soffgruppen. Han skulle få en dyna och sedan åkte jag med honom (Sven) för att hämta en annan dyna som spruckit i sömmen den oxå….

Åt förrätten friterade räkor med den supergoda såsen..

Han hade väl vad man skulle kunna ”benämna” som någon slags vrålåk men bakom oss körde en Bentley men det tycker jag bara är vräkigt.. Vi åker omkring i Pappas lilla Peugot med lika många bucklor man kan förvänta sig i Spanien.. Han har köpt den av en kompis i sin förening här nere för 1 500 Euro..

Fint område

Det visade sig att han hade två lägenheter i samma komplex och övervägde att sälja den ena. Om vi hittade någon kund så fick vi sälja den.. Vem vet kanske vi gör det.. Nackdel (men för vissa fördel) och ingen havsutsikt..

Bloggar

Gillar att lyssna på Poddar och här är mina fyra favoritet; Det jag kan tycka mindre om är att några av dem ibland och ibland typ jämt är så korta, typ en halvtimma. Tycker i alla fall 45 minuter borde vara någon slags gräns men vad vet jag egentligen.. Det är ju deras arbetstid och det är ju förberedelser mm och det ska ju gå ihop någorlunda för dem. En gång i veckan kommer nytt avsnitt och för de här fyra poddarna varierar tiden mellan 2-3 timmar tillsammmans/vecka.

Ska testa två nya poddar:

Dels har jag ju läst Mikael Persbrandts bok och det skulle vara intressant att höra om hur Sanna Lundell upplevt allt och dessutom verkar hon vara en så cool kvinna.

En typiskt härlig tjejpodd – har lyssnat på två avsnitt och de är lite längre än den där halvtimmen.

Dom här ska jag be Svenska butiken att försöka få hit.. Propud-bollar som ett extra energitillskott. Från h som ju kommer med en massa nya produkter mest hela tiden..

En lite ny ”present” när du går på ”kalas”

Varm choklad på pinne med lite små marshmallows och andra tillbehör. Hur du gör och ”paketerar” hittar du på victorias_provkök. Jag aldrig sett något liknande och är säkert en uppskattad och lite rolig present.

Efter all julmat på själva julafton 

är väl dessert inte det första man har in mind men det finns ju ett gäng andra tillgälllen man träffas både före och efter jul. Den här passar både till en fika eller som efterrätt. Tycker den låter så god..,  Polkagrischeesevcake med vit choklad – receptet hittar du bland ICAs recet…

Efter julbordet

Så har vi väl ätit Aladins choklad och nötter sedan ”istiden” – får försöka hitta några roligare alternativ och tipsa om.. Här är ett första tips från Fredriks Fika Bailys-kola,, Låter hur gott som helst..,

Fredriksfika Instagram

Ebba von SydowSäker Stil & Frimärken

Ebba har ju podden Säker Stil som de även utökat med Säker Stil budget (vilket är jättepositivt) med Emilia de Poret. I bland tycker jag att deras ”säkra stil” är snygg och ibland allt annat än just snygg. Den här veckan har Ebba varit värdinna för lunchen där årets julfrimärken presenterades:

Kan någon förklara för mig…

Varför man valt att lägga fula ”bullformar” mitt i jul-dekorationen? Gör ju absolut ingen nytta utan gör den bara fulare. I bland blir det fel när vissa tänker…

Avkoppling

Ser inte det här riktigt mysigt och avlopplande ut – Lugn, ro med en kanna te, ett ljus & ett härligt magasin att bläddra i? Miljöbild från Hotel Diplomat..

Kvällens middag

En bit kött och en potatisgratäng som jag tycker att jag lyckades riktigt bra med (om man får säga det om sin egen matlagning)…

Dokusåpan fortsätter…

Utan att vara elak så är det lite tragikomiskt att Blondinbella kommit långt i planerna tillsammans mef Perfect Day Media om en Realityserie om henne. Plötsligt och utan förvarning hoppade hon av men det hade nog med hennes skilsmässa att göra om man ska spekulera.. Sedan blev det en riktig Reality serie IRL istället. Om hennes version nu stämmer så är det en Reality såpa typ alla skulle vilja slippa hundra gånger om.. Hon är fortfarande på okänd ort, utanför Sverige att döma sv klädseln. Både blogg och Instagram inlägg i dag så den totala vilan är inte så total…

Vill ju alltid avsluta lite positivt..

Strålande sol, varmt & lunchätande gäster på uteserveringar runt om i Marbella & hela nästa vecka ska vara solig & varm (utom en dag)

I bland kanske

Man ska läsa menyn lite bättre innan man beställer sin lunch hamburgare.. Han ser inte helt nöjd ut med vad som kom ut på tallriken..

                  Godnatt!

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *