The Christmas Red Lipstick & Fiskpinnar

Uppe i morse och iväg för att fixa klart dynorna – möblemanget skulle ju levereras i dag. Vi fick iordning på alla dynor där sömmar spruckit och dragkedjan gått sönder. Några sömmar hade spruckit även på någon annan dyna men det löste vi med textillim. Sista dynan fick vi lämna in för få lagat. Helt otroligt billigt – 10 Euro för att få både sömmar och dragkedja lagat. I rätt kvarter är det verkligen billigt och priserna skiljer verkligen mellan de ”fina” kvarteren och de mer tradionella spanska kvarteren. Efter att vi var klara där åkte jag till La Canada….

Började i ena ändan och gick genom hela La Canada och det kändes i fötterna. Julhandeln har inte riktigt kommit igång  än men julpunt i butikerna finns såklart och dekorationerna på plats… Snart kommer det vara mer än fullt i butikerna.. Tur man inte har några direkta jul-klappar att köpa..

Väl hemma igen tog jag en snabb sväng till SuperSol för att köpa lite grejer till kvällens middag. Om onsdag var lyx så är kvällens middag typisk enkel mat Fiskpinnar & Spenat.

Inte så ”smaklig bild kanske men det var nyttigt & gott

 

Det är en låst grind man måste ta sig igenom för att komma till vårt hus. Direkt efter grinden växer en hög häck som främst består av murgrönor. I bland smiter jag ut och klipper av några slingor och sätter i vas eller dekorerar med..

Melodifestivalen 2019

Deltävling ett – Scandinavium

Häromdagen presenterades 2019 års deltagare i Melofifedtivalen..,

Programledare Eric Saade, Marika Carlsson, Sarah Dawn Finer och Kodjo Akolor (komiker). Jag trodde vi hade lärt oss att konceptet med fler programledare än två var mindre bra.

Deltagarna är verkligen en salig blandning från artister  jag aldrig hört talas om (bara att inse, är för gammal) En del veteraner och en hel del som är med för första gången..

Martin Stenmarck tex har ju varit med ett antal gånger.. Den här gången har han med Uno Svenningsson som låtskrivare vilket bådar gott..

Anna Bergendal gör comeback.. Den enda svenska vinnaren som inte tagit sig vidare till den internationella finalen…

Julfesternas tid är här…

Det är väl i princip alla företag som har någon julfest/julbord som en ”get together grej” Visst är sammanhållningen viktig och att man har roligt med sina arbetskompisar, inte bara jobbar ihop. Men en tanke är att göra det lite enklare med lite mat på jobbet (mycket billigare än att alla ska hå ut och äta julbord med tillkommande dryck) så kunde man skänka ett bidrag till något vettigt som bistånd eller forskning. Vill folk ändå gå ut och festa kan de som vill göra det och själva stå för notan. Låter väl hur tråkig som helst nu. Men om man nu ska gå på julbord/julfest så kommer lite klädtips här;

Bas svarta tighta skinnbyxor. Måste inte vara äkta skinn men var noga med vilka ”falska” du väljer – det gör all skillnad i världen. Calzedonia har några vettiga i riktigt bra prisklass och jag tror att även typ Zara har det. Till byxorna någon snygg blus / för en snygg siluett svart blus och guldaccesosrer till. Leopard har väl inte så mycket med jul att göra men är väldigt trendigt nu och passar verkligen till byxorna eller så tar du in ett äkta julinslag med röd blus/topp.. Grått är oxå snyggt till de svarta byxorna men då byter du accessoarerna till silver.. På fötterna har du svarta stövlar eller stövletter – klackhöjd beroende på vad du mäktar med…. Eller så gör du det jätteenkelt för dig med en halvlång stickad tröga och höga stövlar till det (min favorit outfit just nu)

Har man inga höga stövlar kan ett par tjocka strump-byxor eller tights och kängor vara ett alternativ.

Alla de här tipsen hittar man i var och varannan kedja så man behöver definitivt inte spendera en förmögenhet.

Oavsett outfit

Så är det julröda läppstiftet ett måste – inte bara på julfesten utan under hela julen.. Det blev det jag fick med mig från La Canada i dag..

Apropå jul…

Så börjar ju årets jukalender väl på söndag. Som barn satt man ju som klistrad varje avsnitt – det kan man ju inte påstå att man gör nuförtiden men ett avsnitt måste jag se.. Vill se Lena Philipsson som är med och spelar den sura, arga & snobbiga damen på gatan. Ska bli intressant att se vad hon ”går för” som skådespelare – att hon kan sjunga vet vi ju redan..

Grattis Orup 60 år!

Det firade han med en konsert i Globen i kväll..

Självklart var ex-frun Sofia på plats..

Sofia Wistam Instagram

Nya kollektionen…

Sofia Wistam Instagram

Kan man få önska sig något av Tomten så är det bild nr 3, armbandet (fast i silver) Men jag tror Tomten kommer missa att komma hit i år..

Natur och kultur

I närheten av Ahola, Nueva Andalucia Marbella

Det är inte bara hav som finns i Marbella utan även sjöar, små floder och rejäla bäckar som förser Marbella med vatten. Den här sjön ligger bara ca 10-15 minuter med bil från Puerto Banus.Måste upptäcka mer av naturen och bergsbyar mycket mer. Jag älskar att åka på små utflykter men pga sjukdom mm har det blivit lite av den sorten..Foto; Richard Björkman

Några glöggmingel tips i veckan typ…

Det finns massor av goda och spännande tilltugg till Glöggminglet.. Här ugnsrostad brysselkål med persoljemajonäs. Har inte provat själv men kommer att göra..

Köttsoppa

I Svenska butiken kostar en burk Köttsoppa 60:- (den större varianten. Jag kanske gömt prisnivåerna i Sverige men för mig är det galet dyrt.. Perfekt lunch för en person men jag kan äta en tre rätters lunch för 8-9Euto på någon av smårestauangerna i närområdet och då känns 60:- för köttsoppan som ett rån.. Man vill och kan ju inte gå ut och äta stup i kvarten och älskar soppor (speciellt den här årstiden så tänkte testa här;

Recept Fredriksfika – Köttfärssoppa

Då satte Camilla Läckberg ner foten – eller fötterna

Om jag förstått det rätt så skulle ett barn i en dagis-grupp ha kalas, vi kan kalla honom Kalle. När man är fyra år så sitter man ju inte direkt som en festfixare och planerar, gör inbjudningslistor etc utan det är ju självklart föräldrarna som står allt vad gäller planering och ”genomförande” Inbjudningarna gick ut till alla utom ett litet barn i gruppen. Varför? Han har en funktions-nefsättning. Det är ju helt fruktansvärt både för honom och hans föräldrar. Där går alla och pratar om kalaset men ingen har frågat honom om han vill komma. Det gör ont i hjärtat på mig vad ska det då inte göra på pojken och hans föräldrar. När media först fick nys om det här skyllde de på att de inte bjudit honom för att de kanske inte skulle förstå honom???? Vad är det att först? Lite lek (han är ju tillsammans med de här barnen varje dag på dagis) lite tårta och vad det nu kan vara. När de blev utmanade och ifrågasatta av bla Expressen var ju skadad redan skedd.. En annan som blev riktigt riktigt upprörd var Camilla Läckberg, håller med henne i varje ord;

Syster med gröna fingar..

Måste sluta med något lite trevligare än den här sorgliga historien. Jag har verkligen inte gröna fingrar när det kommer till krukväxter inne – det bara funkar inte. Nu finns det ju inga fönsterbrädor här så det som får utgöra de gröna inslagen som man ju måste ha får vara av konstgjord av. Finns ju fina sådana som i princip ser äkta ut och de som ser riktigt billiga ut. Har väl för tillfället en mix skulle jag säga. Utomhus i rabatter och lite större urnor blir mina fingrar plötsligt gröna och jag kan ha en liten oas.. Längtar med andra ord till sommaren av flera skäl.. Min syster däremot har begåvats med lite grönare fingrar.. Här är hennes orkidéer  som blommar om och om igen. Det skulle typ aldrig kunna hända mig hur jag än kämpade…

Nu lite podd eller bok innan jag strax ska sova..,

               God Natt!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *