Jag tycker det är kallt…

Allt beror ju i och för sig vad man jämför med..

Men det är en slags rå ” kyla” men här är man ju bortskämd så då är det inte konstigt att det känns lite kallt.. Jämförde med Stockholm och då får jag genast ge upp att klaga..

Det känns lite ”konstigt” att all juldekorations-belysning ska tändas nästa fredag den 30/11 klockan 19.00 i Marbella och 18.00 i Malaga när det fortfarande blommar och alla löv på träden är friska och gröna..

Ricardo Soriano – gatan som löper genom Marbella stad. Havet på ena sidan och Stan/Gamla stan på den andra. Dekorationerna på plats och väntar på att tändas. Inte de enda ljus-dekorationerna på långa vägar. På torg mm finns allehanda dekorationer men julgranarna här är inte som ”våra” dvs granar utan helt elektriska.. Bilder kommer när det tänts..

Är ute på ett gäng ärenden i dag, har bland annat varit och köpt hundmat till Tintin & Karisma. Dom är lite bortskämda och får en blandning av vanlig hundmat (torrfoder) och lite godare mat.. Men vi får ta det försiktigt för Karisma går upp lite mycket. Själv går jag ner lite mycket.. Är nere i Marbella city och fixar några ärenden men ska sedan vidare till bl.a.  Casa då jag behöver lite förvaringslådor. Vi har mycket sämre med garderober i den här lägenheten..

Någon sex shop har jag inte besökt i dag:) Inte någon annan dag för den delen heller.. Det flödar inte direkt av sådana i Marbella. Har sett en eller två, vet inte om det går till på något annat sätt som det ofta kan göra på den här typen av orter.. Däremot köpte jag en svart BH (har ju som sagt gått ner väldigt mycket i vikt, den första medicinen gjorde ju att jag gick upp väldigt mycket och sedan jag slutade med den har jag gått ner 20 kilo).. Nu får det bli ett stopp på det. Hur som helst så köpte jag BH:n i det som kallas Kina butikerna här. Grymt billigt men å andra sidan kan väl kvaliteten variera. 50 kronor kostade den här och om den är ok ska jag köpa en vit och beige/naturfärgad oxå. I en av Hannah & Amandas Report (fd Fredagspodden) hade de Anja Skeppegrahn som gäst som pratade om olika tips när det gällde stil i olika sammanhang. Några exempel var att det är viktigt att man känner sig så mycket bättre om man sätter på sig ett snyggt set underkläder till att börja med istället för något omaka halvdant (hur ofta gör man inte det…) Själv hade hon bara Hanky Panky.. 10 par vita, 10 par beiga/naturfärgade och 10 par svarta av trosor respektive BH – inget annat. Hon gav oxå tips om att tex packa ena halvan av resväskan för det som ska användas dagtid och andra då för kvällstid. Hur bör man klä sig när man reser.. Svarta kostymbyxor, en cashmeretröja och en kavaj. Det var några av tipsen bland flera andra bra tips. Själv känner man just att en rensning i underklädes-lådan inte skulle skada. Sedan måste man ju inte ha samma märke och inte Hanky Panky som inte är direkt billiga. Hon uppskattade att hon köpte underkläder för ca 6 000 kronor per år. Skulle få rätt många BH:s i Kina butiken för den summan… När allt kommit iordning här i lägenheten får väl en upprensning bli ett projekt..

Det finns en mängd olika modeller, varianter och färger..

I sortimentet finns oxå spetslinnen och olika nattlinnen..

Men 6 000 kronor om året om året skulle jag inte vara beredd att lägga på underkläder….

Krasch…

Som vanligt använder sig Bianca Ingrosso av marknadsföringsmetoden att genom sociala medier informera om sin kommande lansering. Ett exempel var parfymen som var ett samarbete. CAIA är som jag förstått det hennes helt egna varumärke/företag. Hur som helst så kommunicerar hon ett antal veckor innan och informerar då om lanseringsdatum och exakt tid. Det tog 30 sekunder innan möjligheten att beställa kraschade.. Hon säljer via sin sajt tror jag, ett smart sätt att slippa mellanhänder och därmed tar hela förtjänsten själv. Kanske är det oxå så att första ”upplagan” som lanseras är lite begränsad för att öka intresset men till jul kommer det garanterat finnas att tillgå. En perfekt julklapp att ge många unga tjejer.. Det verkar som om allt hon tar i blir guld just nu…

En annan sorts krasch…

When your sorrow hits you you so much harder than you you ever thought it would….

Som verkar kunna liknas vid Black Friday – fast i en annan bemärkelse

Hur är det egentligen med det här med Black Friday? Folk verkar ”go bananas” och jag undrar hur stora rabatterna egentligen är.. Det påstås ligga runt 20% men det är ju som Mellandagsrean, plötsligt visar det sig att rabatten inte alls ligger i paritet med vad som utlovats. Kanske ligger något i det när det gäller Black Friday oxå? Själv har jag inte varit i närheten av någon Black Friday i dag…

Perfekt mysdress & jobboutfit

Sådana här mysdressar är det absolut skönaste som finns när man går hemma och skrotar eller sitter i TV-soffan. Här nere är det typ Kina butik priser på dem. Jag har två stycken (fast inte samma som på bilden) En kostade 8 Euro och en 10 Euro – rena rama fyndpriserna. Något som blivit väldigt inne är att ha skärp i midjan kavajen. Det måste inte vara en kostym, kan lika gärna vara jeans, kavaj och skärp. Kavajen måste nog vara lite oversized annars ser det nog bara för tight och trångt ut. Jag har en grå kavaj som säkert är 8 år gammal, den ska jag prova och se om det kan funka med. Nedre bilden från Säker Stil..

Det byggs överallt..

Längs hela solkusten utom i själva Marbella för här är den nya stadsplanen fortfarande inte godkänd och klar. Så har det varit i åratal nu. Estepona är den ort där det byggs mest men även i Fuengirola och Benalmadena byggs det på för fullt. Jag kan inte förstå varför de inte kan komma överens om en ny stadsplan för Marbella för som det är nu ”halkar” Marbella lite efter. Det är inte i Marbella stad som man inte kommer överens utan det är av någon anledning Sevilla som sätter käppar i hjulet. Hur som helst så hoppas jag att en lösning kan komma till stånd inom en rimlig framtid.

I morgon

När vi flyttade sålde vi vårt ”konstrottingmöblemang” – köparna kommer ner den 29/11 så i morgon ska teakbord slipas och oljas och dynorna tvättas rena så att de är redo och snygga till den 29/11. Sedan handla helgmat.. Vägde mig i dag och åt genast en Big Mac.. Nu ska matintaget ökas, inte bara säga det utan även se till att det händer. Kanske väntar till på lördag med att göra inköpen så att jag kan göra en bra matlista så att jag äter stora portioner.

Böcker

Lyssnade färdigt på Anders Bagges bok, den var ju bara några timmar lång och har nu börjat på en ny bok. Har hunnit lyssna en bra bit och så här långt får den fyra av fem. Vilken typ av läsare är du? En del måste ju lyssna klart på en bok om de börjat oavsett om den fångat dem eller inte. Själv ”slösar” jag inte tid och hoppas att den ska bli bra någon gång längre fram. Det finns så många böcker så då byter jag hellre bok och får lyssna på något som fångar eller roar mig. Här är boken jag lyssnar på nu..

Fyra av fem så här långt…tbc

Mina älsklingar

Vet inte riktigt varför Tintin är lite röd i ansiktet, han verkar må hur bra som helst så det är nog inget jag behöver oroa mig för. Får ta en ordentlig ”vitschampoo” tvätt i ansiktet i morgon och hoppas att det försvinner med det. Han blir bara gosigare och gosigare för varje dag som går och sover tätt intill mitt huvud i princip hela nätterna.. Karisma börjar nästan bli lite ”svartsjuk” Funderar på att ta med dem på marknaden på lördag men det kan vara så att det är lite för mycket folk så jag får se..

Nu…

Podd med två favoriter…

                   Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *