Världens oväder och böcker…

Vilket oväder det varit under ett par timmar i dag. Det dånade, bullrade och regnet fullständigt vräkte ner. Långt i från en härlig Marbella söndag med andra ord. Har ätit en riktig svensk Findus middag i dag.. Panerad torsk med stuvad spenat & citron. Inköpt i svenska butiken och godare än vad det någonsin varit.. Just för att man ibland vill ha en svensk middag. Visst finns det både torsk och spenat här men så som jag lagade ihop det i dag måste jag hitta rätt grejer för att panera etc.

Har gjort lite bok research i dag vilka böcker jag ska lyssna på framöver.. Har ju börjat boklyssningen – nu senast med Agneta Sjödins senaste roman Drömdagboken. Som jag skrev om en annan författare härom-dagen så var den ”lyssningsvärd” ur ett genre perspektiv lättläst och enkelt. Men det är skönt med sådana böcker oxå, en blandning av lättläst, lite djupare, fakta mm. I går lyssnade jag lite på podden 30 plus trevar där de tog upp sömnproblem. De tog upp lite tips med te, lyssna på något tråkigt etc. Kändes lite taget ur luften men viktigt för mig att hitta rätt med sömnen så ska prova den här boken.

Det är lätt att tro att Agneta Sjödin är en snygg programledare och thats it. Men där tror jag man går bet. Hon har en ”andlig” sida/intresse som inte är det man främst tänker på men jag tänker definitivt ge boken en chans. Är den inte bra är det ju bara att sluta och hitta någon ny bok, svårare än så är det ju inte..

Sveriges största djurvän

Hur många hundar och katter Anders Bagge har vet jag inte (många är det i alla fall). Det var väl fem eller sju av hundarna som var med på bröllopet. En riktigt äkta djurvän är i alla fall en sak som är säker oavsett vilket djur det gäller. Själv tycker jag han verkar vara som en stor snäll björn. Tur att hans fru Johanna tycker lika mycket om djur som honom, hade nog varit lite jobbigt annars. Hur som helst så har han nu kommit ut med en bok om sitt liv. En bok som kommer handla om just djuren, hans panikångest, all musik han skrivit till världsartister, IDOL mm. Den ska jag lyssna på nu…

Varvat med..

Jag måste komma ikapp med allt som händer inom Sociala medier. Innebär inte att jag ska lägga mer tid på Facebook och Instagram och dess flöden utan alla nya funktioner etc..

Frida Boisen har givit ut två böcker om hur man ska lyckas med Sociala Medier. Hon har även varit chef-redaktör på flera tidningar, fått flera utmärkelser och är nu bla en av programledarna i Lyxfällan.

Den första boken kom för ett antal år sedan och ag ska lyssna på den trots att jag läste den då den kom ut men nu ska här läras ordentligt!

Den här och nya boken har kommit ut för någon månad sedan och nu precis som ljudbok. Ska lyssna i lagom takt, anteckna och verkligen kunna använda Sociala medier för att lyckas med mitt nytt projekt.. När man jobbade i ”Näringslivet” var man ju ”on the top” på allt det här men nu går det så snabbt så bara under det år sedan jag blev sjuk i september har utveckligen ”skenat”

Julmarknad i Marbella

24 November är det dags för Svenska Kyrkans årliga julmarknad. Mellan klockan 12-18 och självklart kommer jag gå dit för att titta. Miljömässigt lite skillnad mot tex Skansens men en svensk julmarknad vill man ju inte missa..

Måste till Malaga runt jul…

Vilka fina dekorationer! Finns i Marbella oxå men inte i samma omfattning och jag kunde inte hitta några direkt roliga bilder. Visar en av de jag hittade och fotograferar själv när dekorationerna är på plats…

Ytterligheter

Först det där med sminkpenslar.. Minst sex för ögonskugga enligt Bianca Ingrosso. Själv har har hon ca 100 penslar av olika slag. För ögon, puder, rouge etc. Det är nog att betrakta som väldigt ovanligt. Om man vill känna sig lite ”proffsig” så verkar tydligen 24 penslar vara lagom…. Tror inte för ett ögonblick att man har behov av 24 penslar… men vad vet jag..

Om nu Agneta Sjödins sömnbok är bra kommer denna nog stå på läslistan..

Nu Bagge & hans hundar en stund – God Natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *