Lördagmorgon i Marbella..

Somnade i vettig tid i går men vaknade efter några timmar och det var typ omöjligt att somna om. Lyssnade på en bok tills jag somnade om igen. Ny bok som faktiskt är riktigt bra, i genren lättläst..

Skriven av Linda Skugge och Sigrid Tollgard som jag inte känner till. Boken handlar om två personer och deras parallella liv och jag antar att det kommer att komma någon koppling i slutet som man inte kan förutse i början.

Tillbaka till morgonen I Marbella

Vi har ju två terrasser, inte några stora men fullt tillräckliga. En med morgonsol och en med kvällssol, inte direkt väder nu för att sitta på terassen på kvällarna men den kommer dit på eftermiddagen och då funkar det bra (förutsatt att det är sol eller att man klär på sig rejält med kläder…) Det är det bästa Tintin & Karisma vet att vara ute på terassen på morgonen när solen skiner. De är lite bortskämda och får varsin korv till frukost (typ Hot Dog) och lyckan är total.. Själv har jag gått upp i vettig tid, satt i gång en tvätt-maskin (vi har tvättmaskinen i ena hörnet på den ena terassen… skulle inte riktigt funka i Sverige, klämt mig på den där grejen man hänger upp tvätt på och fixat med lite annat. Kommit igång bra med andra ord. Ska snart fortsätta med sorteringen av sommar/vinterkläder. Det här ska bli en riktigt produktiv dag..

Hänger ju inte med i IDOL…

Ni vet ju hur teknisk jag är och har ett flertal gånger skapat ett TV4 Play konto men av någon anledning så slutar det att fungera efter ett tag. När jag sedan ska skapa ett nytt så får jag meddelandet att det redan finns ett konto med den mailadressen. Bara orkar inte.. vare sig med dagens teknik eller att vara så oteknisk.. Läste hur som helst i dag att en av de två William åkte ur, skiljde tydligen bara några tiotal röster. Jag har inte varit något fan av honom under de avsnitt jag sett. Förvisso kan jag inte klaga på hans röst men tycker att han varit så ensidig med sin hatt och solglasögon. Som någon slags avlägsen kusin till Blues Brothers, om nu någon kommer ihåg dem.

Typ enda gången man ser honom utan solglasögon och hatt…

We are all angels…

Är inte Victoria Secrets årliga show lite out of date?  Även om de ändrar kollektioner och lite annat så är det ändå same same but different. Samma typ av set up, samma typ av trådsmala modeller och jag tycker att det känns allt annat än modernt.

Tror knappast jag är ensam om det för nu har en motsvarighet till Victorias Secret lanserats (vet inte om de hade premiär i år eller förra året). Hur som helst så heter den showen We are all angels och även de visar upp underklädeskollektioner men för och med kvinnor i alla typer av storlekar. Känns mycket mer nutida och inkluderande för allt och alla.

Lördagsmarknad

Som vanligt är det marknad i Marbella i dag. Varje lördag.. På torsdagar i San Pedro, typ två mil bort och så är det marknader lite här och var längs kusten i alla fall tisdag-lördag (tror jag). Ska inte gå i dag utan som sagt vara hemma och fixa.. Annars tycker jag att det är jättekul att gå på marknader, det finns allt mellan himmel och jord. På inköpslistan för nästa besök står ett ”trätråg” för olivolja etc etc att ha på köksbänken istället för lösa flaskor. Inget jättestort men så att det nödvändigaste som man använder ofta får plats där. Ekologiska grönsaker från en av gårdarna här i trakten ska jag oxå köpa.. Smaken på en viss speciell tomat här mot tex ICAs är som att jämföra Island med Florida..

Men några julmarknader som tex Skansen och Liseberg med knarrande snö under fötterna, glögg och kanske ett julbord finns här inte. Det kan man sakna för det är verkligen jultradition i sann bemärkelse.

Julstjärnor överallt

Ska fotografera ordentligt när årets jul-dekorationer är på plats.. Bortsett från den röda julstjärnan (som är utomhus och precis överallt här) så skiljer det sig en hel del.. men det får ni se när de har pyntat klart.. Jag undrar hur många julstjärnor som planteras varje år, finns i varje rondell och på alla möjliga ställen du kan tänka dig..

Typ överallt finns de – julstjärnorna…

           Nu fortsätta sortera….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *