Äntligen….

…..jag fått till det där med att fixa mina naglar. De var sp skadade och det var inte mycket till färg kvar på varje finger. De var ju inte snygga innan flytten och den hjälpte verkligen inte till att göra dem snyggare. Rosa på våren, rött på sommar och jul och nu någon höstig mustig färg. Läste någonstans ” äntligen är sommaren över så att man kan ha rött nagellack igen. Uppenbarligen en regel jag hade noll koll på.. Om ni tycker mina händer är lite röda så sliter en flytt precis överallt…

Naglarna gjorde jag den här gången uppe i La Canansde (det stora köpcentret) Önskar att jag hade vääääldigt många som skulle köpa julklappar till mig för dom hade väldigt mycket snyggt i alla skyltfönster. Fick en sådan där barndoms Flashback när jag såg en sådan där ”katalog” med leksaker som man satt och kryssade i när man var liten. Passade även på att handla mat lite snabbt. Blir fortfarande trött i sådana där miljöer med mycket folk och mycket butiker. Den huvudsakliga anledningen till att jag skulle dit var att hämta ett nu SIM-kort och planera för byte av Fiberleverantör. Movistar som jag haft innan funkar inte här och bara måste kunna se svensk TV. Jag hade fått instruktioner att ta med pass, bankkontoutdrag (eftersom allt här dras på autogiro) och mitt NIE-nummer (ett slags spanskt personnummer) Glad i hågen gick jag Orange butiken. Men glad var jag inte så länge för det räckte inte NIE numret i sig. Originaldokumentet skulle det vara. Jag kunde visa hela dokumentet inskannat i telefonen men det räckte inte det heller. Efter mycket om och men gick de med på att jag kommer med en inskannad utskriven version i morgon. Alltid något, en advokat debiterar ju 1000kr för att säga Hej, typ… Sedan har jag min spanska telefon fungerande igen och Fiber som funkar för svensk TV ska vara installerat inom 7-10 dagar.. Matbutiken i La Canada är Marbellas största och säljer inte bara mat utan även mobiltelefoner och Gud vet vad. Fisk säljer de i alla fall, och inte så lite heller..

Blir nog ett besök till Nyår här….

Galna priser….

Det finns ju som alla vet kläder i alla prisnivåer.. Allt från H&M till de riktigt dyra märkena.. Kan inte låta bli att vis några exempel där jag faktiskt på allvar undrar hur den/de tänkte som köper dem.. Båda exemplen kommer från Dior..

Sneakers 9 000 kronor…..

Blommig sommarkjol 24 000 kronor!!!!

Päls för och päls nu…

Under många långa år var det finaste och tjusigaste man kunde ha just en päls. Då visade man upp att man hade stil, klass och pengar. Minns en väninna som förskräckt utropade till mig ” Du menar inte att du inte har en päls” Nästa gång vi sågs hade hon med sig en present… En päls.. Inte så att hon varit och köpt en ny till mig utan en hon tröttnat på eller så. Jag tror jag hade den en gång. Jag är helt enkelt inte en pälsperson och tycker det är hemskt att vi dödar djur för att göra kläder.. Tycker egentligen samma sak om mat och har många gånger övervägt att bli vegetarian.. men det stannar lixom där vid det där övervägandet.

Sedan kom den raka motsatsen – det var fult, vidrigt & hemskt att bära päls. Det var inte bara en som fick ägg, tomter eller annat kastat på sig när de gick på stan i sin päls. Supermodellerna ställde upp i den uppmärksammade kampanjen mot att bära päls. Först i raden är Emma Sjöberg Wiklund.

Som ”ersättning” kom fuskpälsen., men nu är den inte heller bra. Fråga mig inte varför för det har jag glömt. Det var inget som skulle få jorden att gå under i alla fall. Vi är rätt bra så där i allmänhet på att komma på att det är väldigt mycket som inte är bra efter ett tag…

Ett annat exempel som det går en trend i just nu är Live Poddar.. Nästa team ut är Wahlgren & Wistam som jag gärna gått och sett, men så blir det inte.. Men ni som kan skulle jag rekommendera att göra det, tror att det kommer bli en riktigt bra kväll..

 

Nu börjar det säljas julpynt typ överallt 

Tycker det känns lite tidigt men det är samma sak. Känns lite udda när det samtidigt blommar för fullt överallt. Ni vet i Sverige när man köper julstjärnor så måste man packa in dem super-ordentligt och absolut inte utsätta dem för kyla för då slokar de och ”dör” innan man vet ordet av. Här planteras tusentals ute och det är så otroligt fint. Så länge får ni nöje er med blommorna utanför porten…

Nu ska jag nu lyssna på två poddar…

               God Natt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *