På självaste julafton….

…..kan mycket hända.. Till exempel kan vi ha en fantastisk vit jul med massor av god mat och härlig julstämning eller en regnig julafton där den enda julkänsla som kan uppbådas är inomhus.. Någon vit jul (bortsett från att den är fri från alkohol) kommer jag inte få det vet jag redan nu men julstämning inne och med tusentals röda julstjärnor planterade ute och annan jul-dekoration på stan räcker gott och väl.. Vit jul eller regn är lite av en petitess om man jämför med

Helena Hysén som på självaste julafton upptäckte att hennes man sedan 27 år (Glenn) hade en affär med en annan kvinna. Kom ett litet kärleksfullt sms till honom som hon råkade se. Ingen rolig julklapp och jag hade inte önskat någon fortsättningen på den julaftonen (hoppas de inte hade för många gäster… Å andra sidan även om det inte är något försvar i sig så låtsades Helens få problem med sin bil för att få kontakt med Glenn som hon då visste var gift och hon gick på charm-offensiven och de inledde en affär innan han skilde sig från sin dåvarande fru eller hur nu turerna gick… Han har ju haft några affärer så jag kan blanda ihop det med vilken fru/flickvän i ordningen Helena är…

Ännu tröttare blir jag på att det kommer en ny Reality-såpa som den här gånger handlar om, just precis Familjen Hysén. Känns inte speciellt lockande, eller inte lockande alls om jag ska vara ärlig….

Återträffen

Har inte hunnit få svensk TV i nya lägenheten ännu så har inte sett ett dugg på TV. Överlevt är ett understatement. Tydligen någon återträff mellan nya & gamla Hollywoodfruar där glåporden som vanligt haglade. Orkar inte ens citera det jag läst utan är bara lika intresserad av att vara Hollywoodfru som att se Realitysåpan med Familjen Hysén….

Avundsjuk….

Micael Bindefeld Instagram

…,är jag däremot på Micael Bindefelds trädgård och alla hans pelargonier som han samlar skott på över hela världen. Beställer speciella sorter och pratar med dem så att de ska trivas extra bra, vilket de verkar göra. Jag kan inte komma i närheten på min terass men pelargonier ska jag ha…

Jessica Andersson Instagram

….men inte nu. Den här bilden är så långt från dagens väder i Marbella man komma. ÖSREGN, så dagens planerade flytt med det som ska hit och det som ska till lagret fick vi skjuta upp till i morgon. Det fullkomlig vräkte ner och det i timmar för att sedan slå om. Men vi har det klart kallare än normalt för den här tiden på året. Ska vända och bli lite bättre men ändå under det normala. Det är vi ju heller inte ensamma om.., Snö i Stockholm i dag… inte riktigt normalt det heller..

Anitha Clemens Instagram

Say no more

Åtets affärskvinna 2017, duktig entreprenör men att packa en resväska blev för svårt… eller ska ”visa upp” att vi har ”folk” som gör allt för oss? Att påstå att en person med ADHD inte klarar att packa en resväska är ingenting annat än ett hån mot dem som har ADHD (även om hon själv har det så känns det lite ”nedlåtande)…

Raka motsatsen

Samir (Samir & Viktor) berättar på sitt Instagram konto hur han mår, även han har ADHD, men hans inlägg handlar knappast om det enorma problemet att packa en resväska utan om hur han faktiskt mår. Öppet och rakt. Han har kört för hårt på alla sätt vilket människor med ADHD ofta kan göra. ”En för många cool snubbe” pratar ut och ju fler som gör det desto högre upp på agendan kommer den psykiska ohälsan och att livet inte är lyckliga Instagrambilder. Kille som tjej, osvsett ålder och oavsett vad det är/hur du mår dåligt – prata om det, det är INGENTING att skämmas för! (Om du inte en sätter det i relation till att ditt största problem är att du inte kan packa din resväska, lex Bloninbella).

Sugen på ett nytt hus?

Det här huset ligger i Visby och är från 1600-talet. Renoverat sedan dess såklart… men jag åkte förbi ett hus häromdagen som inte var en ruin men som påminde om ett. Måste varit väldigt länge sedan någon gjort något med det huset och jag kan inte förstå varför.. Bra läge och hade man haft pengar hade mab byggt upp till en magisk restaurang och bar. Men nu har man inte de pengar som krävs.. Undra hur länge de kommer att få stå så.. Jag kan se en vision över hur otroligt fint det skulle kunna bli. Har btw öppnat en ny restaurang här där de renoverat för 165 miljoner kronor.. ALLT är tänkt från ett miljöperspektiv både vad gäller inredning, mat – you name it.. Ska smyga dit någon dag och ta lite bilder och berätta mer.. Nu tillbaka till Visby. Huset används i dag både som boende & ateljé – kanske var det något mer. Prislappen ligger på 18 miljoner och mäklaren räknar med att det ska ta lång tid att sälja. Ingen över optimist där inte…

Social fobi…..

Bianco Ingrosso är ju en förebild när det gäller att vara öppen med att hon inte alls alltid mår toppen. Drabbas ofta av ångest och har varit nära att köra in i den berömda väggen några gånger. Nu pratar hon om social fobi.. Vad är då det?  Kortfattat så har hon varit typ överallt, bloggar, poddar, Wahlgrens värld, samarbeten mm mm. Hon känner att det förväntas att hon alltid ska vara så himla kul, cool osv. Ingen orkar vara det 24/7 365 dagar per år och hon har haft både en enorm exponering och många engagemang. Så hon känner att orkar inte vara den personen alla förväntar sig varje dag, vem behöver inte sin ”egentid” och bara få vara tyst. Hon känner att hon drar sig undan från sociala evenemang etc för hon orkar inte leva upp till bilden alla har av henne.. Är hon då inte den personen tror ”folk” att hon inte mår bra, inte vill vara där eller massa andra anledningar. Så mycket som hon gjort och synts hade jag nog tuppat av efter typ 25% av tiden. Hon behöver ta igen sig, ligga i soffan och titta på en TV-serie eller bara vara i mycket större utsträckning vilket hon klokt nog insett. Det har även lett till att hon och hennes pojkvän Phillipe nu har varsin egen lägenhet efter att ha bott ihop ett antal månader. De är fortfarande tillsammans och Phillipe sover i princip varje natt hos Bianca men de har valet till lite space ibland. Hur kul är det för honom att ha ett filmteam hemma var och varannan dag etc – inte kul alls för han inget intresse att synas medialt etc. Säkert ett bra sätt att rädda kärleken & jag hoppas Bianca tar sin tid att BARA VARA..

Här är några som inte har social fobi..,  Längtar till nästa podd Mitt i livet… med Malin & Katrin..

                  God natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *