Vad betyder vårdträdet?

Vi bor egentligen jättefint med närhet till havet och det mesta man behöver. Men det är någonting som gör att den där riktigt rätta känslan inte infinner sig. Det kan bero på många saker men det jag tror är den största anledningen är att den är så sammankopplad med att jag blev så sjuk här och en lång tid har gått åt till rehabilitering så den rätta ”karman”/ känna sig hemma känslan har inte kommit till mig på ett bra sätt. Mitt hem är min borg och trivseln är absolut avgörande för att man ska må bra. Inte så att jag mått dåligt över att bo här men heller inte trivts som fisken i vatten. Har letat lägenhet ett tag och nu har jag hittat en lägenhet som jag kände hade karma och därmed den trivsel jag saknar lite av i dag. Flytten går på lördag så det har gått väldigt snabbt, inte så att jag måste flytta på lördag men varför vänta när jag vet att jag kommer trivas bättre?

Har tagit några bilder, är inte någon som skulle anlitas för en lägenhetsfotografering så ni får ta dem för vad de är…

Utsikten

Det var motljus när jag var där och fotograferade så bilderna ger verkligen inte utsikten rättvisa. Från vardagsrum och sovrum är utsikten slående över både berget La Concha och havet. Det är en bit att promenera till stranden men eftersom jag är en pool och trädgårdsperson så måste jag inte ha 2 minuter till stranden. Nu tar det ca 8 minuter att gå i lagom promenadtakt.

Nu är utsikten i själva verket i bredd och hela havet som man ser syns inte på bilden..

Helt nyrenoverat kök med balkong

Skåpluckor, bänkskiva och alla köksmaskiner är helt nya vilket de verkligen inte varit i nuvarande lägenhet. Finns även ett köksbord med plats för fyra personer så det är inte så långsmalt som det ser ut. Noll insyn när man sitter på balkongen samma sak gäller för terassen för det finns inga hus mitt emot som kan se in. Den här utsikten kan tyckas tråkig men det tycker inte jag eftersom den andra finns och jag bara älskar grönska. Den här häcken är grön året runt och blommar ungefär 5 månader per år..

Totalrenoverade badrum

Två totalrenoverade badrum – allt är nytt, till och med rören och varmvattenberedaren. Ett badrum till varje sovrum..

Två sovrum

Skulle man få några extra gäster så finns det även en extra bäddsoffa:

Stort vardagsrum kombinerat med matplats

Nu ska det bara in lite ”prydnadsgrejer” för att skapa ytterligare karaktär. Ska börja köra över i morgon. Jag bara vet att jag kommer trivas här!

Terassinspiration & lite grönska inomhus

Året som gått har ju varit som det varit på både det ena och andra sättet.. Nu har jag påbörjat ett mood-board hur jag vill ha det på det som är som en terass och det som är som en balkong. Jag älskar ju växter i alla dess former och när det blir säsong för det så kommer det att synas. Temperaturen här nere tål ju en del växter året runt så jag kommer påbörja jobbet och bygga upp det till den ”riktiga” säsongen” är här för alla typer av blommor. I Spanien har man inga fönster brädor så några krukväxter som i Sverige är inte aktuellt men det hindrar ju inte grönska/växter inomhus för det. Något jag alltid drömt om är ett olivträd i sovrummet och det tänker jag se till att skaffa mig nu. Några växter på köks-bänken och något grönt i vaser det får bli början.

Utomhus

Kanske en cool kryddvägg? Har ju inte direkt en trädgård. Röda pelargoner, definitivt – kanske rosa på den mindre som är mer som en balkong. Balkonglådor — definitivt då blir du omgiven av färg som du blandar med något grönt. Ett citronträd är ett måste om du bor vid medelhavet. Det finns en helt fantastisk handelsträdgård, jag kommer knappt våga gå in till våren för då är utbudet underbart..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.