Carpe Disco, drinkar & Vimmelmamman

Vädret här är fullkomligt fantastiskt – rena rama högsommar värmen. Hoppas att det håller i sig ett bra tag till. Det gör underverk på många plan, även om jag ibland missbedömmer vädretoch tar på mig lite för mycket kläder och så blir jag så vaaaarm för det är verkligen shorts och T-shirt väder..

Pappas nerresa igår var kantad av så många ”olyckliga” omständigheter så att det nästan är som om det vore på film. På toppen av allt så tappade han sin telefon men han vet att han hade den i ”shuttle transporten” från flygplatsen så förhoppningsvis kommer den återfinnas i morgon. Söndag i dag så inte öppet på kontoret som hanterar bokningar, logistik etc av de där transporterna. Som tur var eller som kompensation har vi fått igång hans TV så att den funkar bra och med nya boxen fler kanaler och bättre bild. I alla fall ett plåster på såren vad gäller allt strul, värre är det med telefonen.. Man har ju typ allt i sin telefon nuförtiden. Hoppas verkligen det löser sig i morgon..

Mission completed

I fredags hafe Alcazar premiär på sin avskedsturné Mission Compled. Nu kör de fram tiłl Nyårsafton sedan är Alcazar ”historia efter 20 år. Det var Tesśans beśłut att ”hoppa” av och de andra var väl inte helt glada men hon måste ju få följa sitt hjärta och sina drömmar..

Carpe Disco

Jag tycker alla shower och musikaler fått en fyra i betyg men Alcazar fick tyvärr ”bara” en trea. Men det var av Aftonbladets rececent, publiken dansade och sjöng så golvet gungade och att publiken är nöjd är ju det viktigaste.

Expriment med Lasagne

I kväll har jag lagat lasagne enligt enligt ett lite annorlunda recept. Lite nya ingredienser och kryddning som tillsammans med köttfärs och rött vin puttrat på spisen i en dryg timma. Sedan vanliga lasagne plattor och bechamel sås. Man får väl inte säga så om sin egen matlagning men det blev grymt gott. Stor portion gjordes så det blir middag i morgon oxå. Receptet hittar du på Fredriks Fika på Instagram.

Fräscht & Gott!

Vill ha:) Tempura King Prawns, Crispy Calamari, Mango & Avocado Tartar, Sesame Prawn Toasts & Wasabi Emulision.

I dag hade jag gärna…

gggggg

Ccccccvv

White horse Coctail

I dag

Lotta GreyVimmelmamman

här beskriver hon sig själv sitt Instagramkonto med dryga 25 000 följare:

Cellgifter & Champagne. En fot i glamour – Andra djupt förankrad i verkligheten.

Vimmelreportern som levde ett liv med sambo, en son på 2-3 år och jobbade med att för Hänt Extra (tror jag det var) bevaka Stockholms alla evenemang. Lycklig med sin sambo, trivdes hur bra som helst med sitt jobb och liv som mamma. Då evenemang sker på kvällstid hade hon förmånen att kunna spendera mer tid med sin son än de flesta andra ”yrkesarbetande” mammor även om hennes jobb självklart oxå innehöll vissa delar dagtids-jobb. Allt var bra helt enkelt….

Plötsligt ändrades precis allt….

När sonen var tre år gammal drabbades hon av svårartad cancer. Den upptäcktes inte i ett tidigt skede så hennes förutsättningar var långt i från de bästa. Hennes liv förändrades från glamour till dödsångest, långa perioder på sjukhus och allt det som följer en person som drabbas av cancer (eller någon annan hemsk sjukdom). Hur förklarar man den totala förändringen för en tre-åring som ser sin mamma bli någon helt annan. Även en tre-åring och som ju blev äldre ju längre tiden gick blir ju livrädd. Ska mamma dö? Men Vinmelmamman är en fighter. I bland gick det framåt men sedan kom bakslag och inte bara en gång. Relationen med sambon klarade inte situationen och sambon lämnade henne. Han tog självklart sitt ansvar för sonen men Lotta blev ”ensamförälder” varannan vecka med en sjukdom som är extremt svår att leva med även om man är två, men det blir definitivt inte lättare när man blir själv. Jag kan inte döma honom för jag har aldrig hört eller läst något om bakgrunden till hans beslut men det är att få känslan att ”han stack för att det blev för jobbigt. Det i sin tur är ju lätt att uppfatta som egoistiskt och lite känslokallt. I dag fyller sonen 13 år, det var 10 år sedan hon drabbades av sin cancer. Jag tror att hon hittat en ny kärlek i sitt liv (vilket jag verkligen hoppas) I bland mår hon hur bra som helst, ibland är hon utslagen och trött. Men hon ger inte upp – hon kämpar vidare varje dag. Jag är osäker på vad status är i dag men jag tror inte hon är helt friskförklarad. Cancern kan dyka upp igen när hon minst anar det. Det jag kan utläsa är att hennes syn på livet i stort har förändrats. Hon är fortfarande Vimmelmamman för det har alltid varit hon men hennes engagemang för det som ligger långt ifrån det ytligs Vimmelreporter jobbet har förändrats radikalt. Som hon beskrev: En fot i vardera värld. Jag tror att det givit henne ett bättre liv och att hon mår bra av att ha hittat den där andra foten, hon verkar hur som helst väldigt engagerad i olika frågor. Jag läste hennes bok Himlen kan vänta och har bara ett råd LÄS DEN! Följ henne på Instagram och prova att läsa hennes blogg.

Sonens 13-årsdag som hon nog många gånger trott att hon aldrig skulle få uppleva. Men som den kämpe hon varit och är (fast kanske på ett annat sätt) så fick hon gå in i morse och gratulera sonen som nu tio år senare i dag blev tonåring. Men alla dagar skiner inte solen – det finns som jag skrev tidigare dagar då orken inte riktigt finns där. Inget unikt för henne, alla som genomgått jobbiga sjukdomar osvsett vad har sina ups and downs. Jag tycker hon är en hjälte.

Hjälp & Suck

Nu kommer jag snart återgå till att kalla henne Blondinbella för kan man ta någon på allvar som ser det som ett STORT problem att hon måste checka ut från telefon och sociala medier fredag eftermiddag (vid 17.00 tiden) till måndag morgon och inte klarar det.,, Någon gång under dagen i dag har hon lagt upp den här bildrn med en text om att hon nu vilat klart och känner sig fullt ut redo att sätta igång igen idag.. Dvs max 48 timmars återhämtning från denna situation där hon var helt slut och inte prioriterat sina barn tillräckligt. Är hon rädd att vi ska glömma henne på sisådär 60 timmar? Är hon oumbärlig? Jag förstår ingenting mer än att det här ät helt galet. Ingen ska inbilla mig att hon bara lagt upp fen här bilden (som vi sett liknande av ett par gånger de senaste 10 dagarna) utan hon har scrollat i Instagram flödet etc för tänk om man missar något eller om någon missar henne. Ja, hon är en duktig entreprenör men nu närmar hon sig att ”förlöjliga” sitt personliga varumärke.

Nu & God Natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *