Knuten som kom….

Det kom lite….

I kväll 19.30 är det dags för besöket på sjukhuset och den inplanerade hjärnröntgen. Jag har ju som jag skrivit tidigare gjort en tidigare och har även skrivit att jag inte alls är rädd för att genomföra den. Jag är väl i sig inte rädd för resultatet, inte rädd för att de ska hitta något men när dagen är här så är det något helt annat som händer..

Känslorna av den tid då jag var så sjuk kommer tillbaka, känslorna av att jag ofta hade problem med andningen och kände det som om jag inte fick luft kommer tillbaka. Kommer jag känna så i den där tuben ikväll? Jag var fruktansvärt besvärlig för min omgivning när jag kom ut från sjukhuset. De fick verkligen slita med mig, det var som om jag inte var beredd på att kämpa. Rehabiliteringen var jobbig men den var nog inte jobbigast för mig, för det kommer jag känna en oändlig tacksamhet. För mig blev det någon form av trauma och jag ska verkligen gå in där i dag och ha bestämt mig för att det kommer att gå bra och att jag kommer att få luft. Det finns dessutom en larmknapp så man är definitivt inte helt utlämnad. Men det som inte  funnits tidigare finns nu, en liten knut i magen. Jag får skriva lite när jag kommer hem och berätta hur det gick. Vi är i Spanien så 19.30 är inte skrivet i sten:) Har börjat tänka mer på hur det jag gått igenom påverkat mig och hur jag ska hitta verktyg för att få tillbaka kraften, orken och lusten. Även det ska jag skriva lite mer om…

Första steget till lite ordning….

Då har Svenska Akademin fått Kungens tillstånd att välja in två nya ledamöter Eric M Runesson, Jurist från Handels och Jila Mossaed som är född i Teheran. Hon har givit ut diktsamlingar på svenska och persiska och två romaner på persiska. Skönt att det börjar bli lite ordning för Svenska Akademin ska ju vara något vi ska vara stolta över.

Livet utanför rampljuset

Laila Bagge är väl vad man kalla en liten linslus, inget fel i det medans hennes ”kille” Korosh Kananian är hennes raka motsats. De träffades ute på krogen men hon tog honom först inte på allvar eftersom han var så mycket yngre. Men han var inte den som gav upp och nu är de ett etablerat par sedan ett par år. Men att han ”valt” henne för att synas har han verkligen visat prov på. Han syns typ aldrig och när Lailand skulle spelas in hade han inget emot det så länge han slapp vara med. Så någon omvänd Golddigger är han verkligen inte. Laila har alltid tyckt att hon har så smala läppar så hon gjorde en liten injektion (de försvinner efter någon månad). När hon kom hem och han upptäckte det hade han bara en enda kommentar ”Gör du det en gång till går jag ut genom dörren”. Så ytlig verkar han inte heller vara, hon har nog gjort ett ”kap” där….

Restaurangskola

Kan ju tyckas hur löjligt som helst att skriva om en ”Restaurangskola” men efter ett gäng år både på yngre och äldre dagar vet jag att det behövs.. De flesta vet det här och självklart att man uppför sig med viss stil men jag tar det ändå (för att få något annat att tänka på tex)

När man kommer till en restaurang är det självklart att man vill ha ett så bra bord som möjligt.. Det är förvånansvärt många som inte inväntar hjälp med att bli placerade. Det är två saker som är viktiga för restaurangen här, det ena är att vissa bord är reserverade och det andra är att det måste vara en någorlunda jämn fördelning mellan de olika servitriserna/servitörernas antal gäster för att kunna ge bra service…

Hjälp inte till att lyfta av från brickan – vips så har i det här fallet servitrisen tappat brickans balans vilket i värsta fall kan leda till drycker utspillda över hela bordet och kanske på gäster…

Beställ inte av någon servitris/servitör än den som är er – det rör till ordentligt med dagens moderna restaurangsystem.. Du får helt enkelt ha en extra minuts eller så tålamod till er servitris har ”tid” för er. Kan tyckas som dålig service men blir bättre service….

Hjälp för Guds skull inte till att duka av bordet och ställ i en hög. Det är den raka motsatsen – det försvårar arbetet och ser heller inte så trevligt ut..

Kom inte på EFTER middagen att ni ska dela på notan, det om något är krångligt. Säg det direkt vid beställning så går allt jättesmidigt.

Supersimpla ”regler” eller hur, men såååå många som säkert vill vara hjälpsamma och effekten blir den motsatta…

Så kan man förlora 500 000:-

KD politikern Sara Skyttedal stämde DN för att de i ett reportage använt hennes FB bilder (minns inte varifrån) De har enligt henne dels inte angivit henne som fotograf och använt bilderna på ett kränkande sätt. Mot Domstolen… För att göra en lång historia kort så har hon genom att publicera bilderna på FB gjort dem tillgängliga för ett stort antal personer, hon har som KD politiker inte något skydd för sin integritet som offentlig person. Hon valde ändå att driva frågan av principskäl. Upphovsrättslagen och EU-rätten gav DN rätt vilket innebär att hon ska betala DNs rättegångs-kostnader om 500 000:- I bland kanske inte alla principer är så viktiga, speciellt inte om det inte rör sig om ens privatliv och hon dessutom publicerat dem på FB….

Tilde byter jobb….

Efter 17 år som programledare på Nyhetsmorgon i olika former (vilket är konstaterar hon själv lika många år som hon haft barn) är det dags att lämna.. Nu kommer hon att kliva in i en ny programledarroll för Nyhetsprogrammet Efter fem. Oklart för mig hur det blir med Lets Dance.. Vi får väl se vad det blir för slags program oxå…

Flickan som sökte sin Pappas kärlek

Det har väl varit lite turbulent och inte så frekvent när det gäller relationen Steve Jobs och hans dotter Lisa.. Nu kommer boken som beskriver hennes version, ännu så länge bara på engelska.. Kommer säkert komma på svenska inom sinom tid och jag tror inte vi får en odelat positiv bild. Finns något speciellt över de här böckerna som i efterhand beskriver relationer. Klart hon har både rätt till sin egen historia och att berätta den men den som den riktar sig mot kan inte påverka bilden eller ge någon förklaring till någonting så det blir lite märkligt…

Nu samla kraft och sedan åka iväg…

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *