Kontraster…..

De allra flesta sätter ihop Marbella eller rättare sagt hela Costa del Sol med sommar, sol & bad. Visst är det så att högsäsongen är typ maj-september men det bor väldigt många ”utlänningar” här även oktober-april. En del hela året och en del halva och många som flyger lite fram och tillbaka. Temperaturen växlar från 17 grader i januari men det kan lika gärna vara långt över det och en pooldag till 31 grader i juli och augusti (och då kan jag lova att det är varmt)…  Regn är ju inte direkt vanligt förekommande men i april är det vanligast att det kan komma lite regn. Vill man ha det äkta strandlivet ska man självklart åka maj-september men man ska absolut inte underskatta de andra månaderna på något sätt. Att sola och bada vid poolen under jullovet är inte alls ovanligt. Alla gillar ju inte heller när det är så där riktigt varmt och föredrar lite mer ”lagom” temperaturer. Att hitta ett strandhotell är självklart inte svårt och det finns i alla olika prisklasser. Marbella är inte alls så dyrt som många tror. Golf kan man spela 12 månader per år och då måste man ju inte bo vid havet, antingen kan man bo vid någon av de ca 50 golfbanorna (om man är ett totalt golffreak) eller så kan man bo på ett otroligt charmigt hotell i Gamla Stan. Fördelarna är att du har nära till allt men du har en nackdel och det är att det inte finns någon golfbana i just Gamla Stan, men du tar dig snabbt till en… Jag har bott på det här hotellet en natt och det är otroligt charmigt. Rekommenderar dock ingen bokning där på sommaren för det finns ingen pool. Du har 5-7 minuters promenad till stranden och bor mitt i ALL charm som finns i Gamla stan. Butiker, restauranger, tapasbarer, you name it. Jag bara älskar Gamla stan!

Hotellet ligger på en av de lugnare gränderna och har en takterass där du vid bra väder kan äta din frukost. Det är sannerligen inget stort standardhotell vi pratar om, vill minnas att de har sju eller om det är tio rum. Alla inredda helt och hållet i sin egen stil;

Atmosfären är varm, hemtrevlig och personalen likaså;

Lite Behemic chic över hela hotellet..

Visst ser det charmigt och inbjudande ut – du har oxå nära till Apelsintorget som har sin bästa period på våren och då är det bara så fint!

Andra kontraster

2012 startade systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman bolaget Perfect Day Media. De har hela tiden legat i framkant och vuxit med media, kläder, vin, kosttillskott och livsstilskoncept. Som jag skrev häromdagen skulle jag gräva lite i den kritik som börjar komma upp till ytan avseende arbetsmiljön inom företaget. Jag skrev tidigare att de kanske växt lite väl snabbt och varit nära vägkanten i vissa projekt. Det verkar vara någon slags 50/50 syn på huruvida Perfect Day Media är en bra arbetsplats eller inte. Det talas om att man delar upp anställda i ett A respektive B lag beroende på hur många följare man har i sociala medier. Corinne & Friends medarbetare blev missnöjda med de nya ägarna och nu när man slagit ihop allt till en koncern så varierar uppgifterna från 16-24 som slutat till det dubbla. De enda som vet sanningen är Hannah & Amanda själva. Omsättningen har de lyckats få upp till ca 65 miljoner kronor under de sex år de varit verksamma. Det har även blåst lite, dels kring hälsotillskott som inte var tillåtet, något liknande med vinet i början och sedan redovisade de att Podden Alex & Sigge hade 750 000 lyssnare i veckan när det sedan visade sig att den korrekta siffran var 400 000 lyssnare. Hösten 2017 tillträdde Felicia Lagerwall som VD för koncernen men omplacerades efter bara tre månader till försäljningschef, en tjänst hon lämnade relativt snabbt. Jag tror att det är två duktiga entreprenörer som fått växtvärk och behöver börja fokusera.. Bonniers har ju gått in med en hel del kapital och då kan man ju fundera på vad som händer när Bonniers mer och mer förflyttas mot ett fastighetsbolag. Tiden får utvisa…

Apropå Poddar och Sociala Medier

Visste ni att det finns över 600 Poddar nu och att optionen ökar att Sociala medier måste minska för det gör oss arga, besvikna och irriterade. Frida Boisen här på bilden och jag skriver mer om detta i morgon…

                    God Natt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *