Del 1 av 2….

Att skriva lite här i bloggen, fotografera, leta efter foton är en bra terapi för mig. Det jag skriver om är både högt och lågt. Intressant ibland och totalt ointressant ibland. Olika för olika personer dessutom. Men den som vill läsa får läsa och mitt mål är inte att tro att jag ska tjäna pengar på min blogg och likt Christina Schollin bli någon influenser modell äldre (nu är hon i och för sig till och med 25 år äldre än mig:) Man kan ju gå med i olika bloggportaler och få något öre eller vad det är för varje klick som ”mina” läsare” genererar till de annonser som de lägger ut. Jag har i en sådan portal noll koll på vilka annonser som läggs ut och det skulle heller inte generera någon ”förmögenhet” så jag äger hellre min egen blogg och ni som läser slipper annonser som man får nog av ändå…. Skriver som sagt dels för terapi och för att jag inte längre träffar kompisar etc så att jag kan hålla lite uppdateringar mm….

I dag är en ”hemmadag” medan resten av veckan har en hel del på agendan. Jag har ju inte direkt en vuxen kalender men man blir lite glad av den:

Sedan inför varje månad är det en ny månad är det en ny hundbild… Inte direkt den mest sofistikerade kalender jag haft men perfekt storlek (A5) så lätt att ha med sig överallt. Här kommer några exempel på ”månadsbilder” 🙂

Allt annat än barnsligt..

Som ett riktigt Statement satte Camilla Läckberg stilettklackarna i golvet och avbokade i sista minuten sitt deltagande i Malous Efter Tio i dag eftersom hon likt så många andra uppfattat det som att Cissi Wallins deltagande i går ställdes in av TV 4 vilket dementerades av TV 4 (Malou). Så istället för Camilla Läckberg så var Cissi Wallin gäst i dagens program….

Så nu har alltså Fredrik Virtanen fått ge sin bild och Cissi Wallin sin. Kvarstår gör utredningen av den anmälan om förtal som Virtanen gjort mot Wallin.. och det är här allt blir ännu rörigare för mig. Det finns en väldigt många tjejer som känner sig kränkta och/eller sexuellt ofredade av Virtanen men det är ändå Cissi Wallin som hamnat i någon slags försvarsställning. Ja, vi får se hur det går…

Det som är ännu…

….både väntat och fullkomligt obegripligt är att dels att Kulturprofilen givetvis överklagade domen, det hade man kunnat räkna ut med lill-tån. Jag hoppas verkligen att Hovrätten står fast vid den fällda domen om två års fängelse. Han dömdes ju ”bara” för en av de två våldtäkterna så det finns ju både en risk att han frikänns alternativt får straffet sänkt. GW Persson brukar ju faktiskt ofta ha rätt när han bedömer om X kommer fällas i olika fall och den här gången trodde han på friande dom. Hur som helst så blir han kvar i häktet till domen prövas i Hovrätten. Jag kan ju inte kalla mig någon kulturperson direkt och kände inte till honom innan allt det här började rullas upp, ännu gladare är jag att jag aldrig träffat på honom. Han verkar ju inte ha några gränser… han står helt enkelt över alla andra på många sätt och vis (enligt honom själv vill säga..

Lyssnade på Lille-Lördag igår kväll och då framkom det att han typ redan för 30 år sedan sprang runt på Café Opera mm och tafsade mm. Vare sin Ann eller Anitha hade sluppit undan ett nyp i häcken eller något annat av liknande karaktär.. Dom var knappast de enda och det verkar som om typ alla känt till hans beteende. Han är ju nu strax över 70 år och  was still going strong till dess att det kom ut i offentlighetens ljus. Det var väl i samband med både Me too rörelsen och det allmänna kaoset inom Svenska Akademin. Svenska Akademin har ju uppträtt som någon form av sekt där saker som att Kulturprofilen erhållit stora summor pengar av Akademin som hans fru är en del av. Horace Engdahl (totalt galen bara måste man ju sätta som epitet på honom) försvarar Kulturprofilen och tycker väl inte det är så mycket att tjafsa om lite tafsande hit och dit. Som tur är har det i alla fall visat sig att det fanns ett antal ledamöter som hade integritet och stod upp för rätt och fel och lämnade Akademin. Det är inte bara ett prestigefyllt uppdrag man lämnar, det är de finaste kulturella hyresrätterna mm man förlorar när man vinner på att behålla sin heder. Lyssnade ni inte på Sara Danius Sommarprogram så bara måste ni göra det. Men ni måste inte bära knytblus bara för det.. Det har blivit typiskt, gör något i stället för att köpa och bär en knytblus. Klart man kan göra det oxå för att visa sitt stöd men vi kan inte köpa oss fria från ansvar i olika frågor om vi inte agerar i första hand.

…fullkomligt obegripligt….

Det här är Katarina Frostenson, Kulturprofilens hustru. Jag vet inte exakt men de har väl varit ett par i sisådär 30-35 år eller så.. Hur ställer då hon sig till allt det här? Jo, hon står trofast och lojalt vid hans sida trots det han gjort. Men det är inte värsta.. utan det är att hon skyller allt på kvinnorna. Är prestigen att ”utgöra” kulturelitens elit så stor så att man är beredd att göra fullständigt våld på sig själv för jag tror inte det är av kärlek… och hur de ska kunna kvarstå som Kulturelitens elit förstår jag inte heller.. Men det är mycket jag inte förstår, det är helt tydligt…

Långt ifrån Kultureliten….

Nu funkar Storytel igen:) Började lyssna på en ny bok i går Spårlöst av Lotta Luxenburg. Nu har jag inte lyssnat så länge än eftersom jag först lyssnade på Lille-Lördag. Till skillnad från en Podd som det inte är hela världen om man somnar någonstans innan den är slut så vill man ju inte missa något för då är det lätt att tappa sammanhanget. Finns ett antal olika tidsintervall att ställa in som jag alltid använder för att inte missa något. Den här verkar hur som helst jättebra!

Nu ska jag ta en social media up date för det har jag inte gjort på några dagar….

               Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *