Stormar, vågor & kanelbullar….

Jag och datum…

Här har jag gått och trott och skrivit att Kanelbullens dag är den 8/10 när det i själva verket är den den 4/10, dvs i morgon. Inte för att det spelar så stor roll bortsett ifrån att det blir lite jobbigt att ”röra” till det med veckodagar och datum. Tur jag har min lilla rosa kalender, men i den hade jag inte noterat just Kanelbullens dag.

Det lär vara många som börjar jobba väldigt tidigt i morgon bitti för att få ihop tillräckligt med bullar. Nya varianter kommer oxå. Nytt för i år är ”mästerbagaren” Magnus Johanssons fyrkantiga bullar. Här pratar vi PR, det släpps, om jag förstått det rätt, bara fem bullar i timmen. Är du i först respektive timme får du ”nöja” dig med vanliga kanelbullar eller vänta en timma.. Hur viktiga är kanelbullar?? Vill man verkligen slå på stort och festa till det så har vi ett litet tips här;

Själv är jag inte så jätteförtjust i Kanelbullar men det här ICA receptet med choklad och jordnötter ska jag ge mig på att provbaka:

Storm

I Malous program Efter tio skulle Cissi Wallin ha deltagit för att diskutera Me Too och dess efterdyningar. Hon är ju polisanmäld för förtal av Fredrik Virtanen för just förtal trots att det finns många kvinnor som känner sig kränkta av hans beteende så har han ingen förståelse för detta. I dagens program (tror det var dagens) så var det bara han som var där, inte hon vilket skapade en storm utan dess like att hon blivit ”förbjuden” att komma vilket sedan Malou von Sivers sedan gått ut och kraftigt dementerat. Oklart varför hon inte kom. Klart att Fredrik Virtanen känner sig uthängd och av de kvinnor som känt sig kränkta är det Cissi Wallin som talat högst så därav denna polisanmälan mot henne. Jag måste säga att det verkar hur rörigt som helst med hans svar på anklagelserna om att han inte alls har något minne av dem eller haft för avsikt att kränka andra.. är det då en förklaring som skall sväljas med hull och hår och besvaras med en polisanmälan mot den som känner sig kränkt. Å andra sidan så var väl inte syftet med Me Too att peka ut enskilda personer utan att skapa en förändring av beteenden. Så vi har en bra bit kvar innan vi hittar balans och jämvikt i det här..

En del på agendan i dag…

Varit en sväng till Puerto Banus, sedan till Nueva Andalucia för att införskaffa snus som säljs under disk på ett ”hemligt” ställe. 10 000 kronor i böter gäller om polisen kommer på någon att sälja snus så det är i princip bara en eller två ställen som säljer.. Inte fullt så dyrt som man kan tro. Åkte även förbi Svenska butiken (inte den jag skrev om häromdagen) och köpte isterband och kassler. Fick lite sug efter äkta svensk mat. Tog även med mig de två svenska Gratis magasinen som kommer ut med jämna mellanrum och glömde så klart att kolla vad de svenska ”veckotidningarna” kostade.. Sedan till Super Sol för att köpa lite bulk varor som man definitivt inte gör i Svenska butiken om man har något sinne för ekonomi…

Åt en baguette med mozzarella och tomat till lunch för 2,50 Euro. Nu är ju Euron så dyr jämfört med när vi ”flyttade” ner första gången 2013, då stod den runt 8,25-8,30 nu ligger den väl runt 10,50-10,60 så jag hoppas verkligen vi ser en nergång snart.

Bostadskomplexet vid Super Sol – ser väsentligt roligare ut på utsidan än insidan. Har varit inne i en lägenhet där en gång, små rum och rätt så slitet men trädgården är fin.

Detox

Det är ju bra att ”detoxa” kroppen även om jag aldrig gjort det fullt ut. Det är mycket man tänker att man ska göra och mindre som man gör.. Men det här är något jag tror vi kommer se en ökning av, inte generellt men inom vissa kategorier av människor och att det är nyttigt råder det nog inget som helst tvivel om;

Detox av sociala medier. Vissa människor tillbringar ju hur många timmar som helst per dag med att läsa bloggar, följa Instagram etc. Bild: C8 Flinkenberg. För att tala emot mig själv, följ henne gärna på Instagram och på hennes sida med modetips där hon blandar lite dyrare med det billigare så att det passar de flestas plånböcker (kanske inte allt men delar av det)

Finns det någon….

som verkar kärare än Anders Bagge i sin nyblivna fru Johanna? Inte ett IDOL program utan att han säger något om hur kär han är.. så fint.. Han verkar vara en fin människa på alla plan tex med programmet där han hjälper överblivna hundar att få nya hem. Det är fint med män som verkligen visar sina mjuka sidor och hur mycket de älskar sin fru etc. Heja Anders!

Nyhet!

Nu kommer Skumtomteläsk att lanseras till den här julen. Nej, det är inte Cloetta som gör den som har typ 80% marknadsandel på Juleskum som det heter utan något litet bryggeri jag aldrig hört talas om. Får väl kolla med någon hur den smakar för här lär jag inte hitta den..

Hade jag varit hemma hade jag garanterat gått på den här föreställningen;

Nu är det dags för en eller kanske två poddar innan det är dags att sova.. Har haft strul med Storytel men de ska enligt dem fungera i dag och då blir det en podd och lite bok.

                      God Natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *