På målsnöret…

Har ju skrivit tidigare om Elisabeth Massi Fritz och anmälan i advokatsamfundets disciplinnämnd. Det krävs sex ledamöter som röstar för uteslutning för att man ska uteslutas. I det här fallet var det fyra ledammöter som röstade för uteslutning och Anne Ramberg som är general-sekreterare (ordförande) dvs fem stycken och fyra stycken som röstade för att hon skulle få vara kvar. Det kan man verkligen kalla att klara sig på målsnöret.. I dag har det oxå offentliggjorts vilken kritik som riktats mot henne, bland annat att hennes anställningsavtal strider mot god advokatsed, klienters intressen har åsidosatts. Dessutom, men som märkligt nog ligger med till grunden för beslutet är att hon i 34% av alla fall som målsägarbiträde fått avslag och att hennes totala fakturering har sänkts med 30%… Det kanske är så att det inte är med för att Advokatsamfundet inte kan värdera om debiteringen varit rimlig eller inte..

Inte så roligt att Anne Ramberg anser att man ska bli utesluten… Lite av hjälteglorian som Elisabeth Massi Fritz haft försvann, bland annat genom de uttalande från medarbetare som beskriver det som en plåga att gå till jobbet, be dem salta räkningar etc. Nu får hon jobba lite på att tillbaka det fulla förtroendet…

målsnöret även i valet

Det är ju som väntat minst sagt jämt mellan ”blocken” i valet.. Utlandsösterna kan avgöra.. MP kan även om det inte är troligt åka ut.. Jonas Sjöstedt kan kräva för mycket.. Ja, det kommer bli mycket förhandlande framöver.. Moderaterna gör verkligen ett dåligt val och SD är snart i kapp. Socialdemokraterna sitt sämsta val på evigheter. Förändringarnas tid och det måste vi ta lärdom av..

Skördetider i Sverige

Skördemarknad på Linköpings Slott, visst ser grönsaker och blommor helt underbara ut. Bilder tagna av Susanne Beijar..

Hur svenskt underbart är inte det här…. Det finns svenska kräftor att köpa i Svenska butiken men de är ju inte lika goda som svenska havskräftor så det blir lixom inte värt priset jämfört med de spanska skaldjuren;

Kan se lite oljigt ut men är grymt gott….

Men även här har vi skördemarknadfast typ året om

Apropå mat…

Så kan vi svenskar verkligen vara stolta:)

Los Bandidos som drivits av Jill från Sverige i 30 blev årets restaurang 2017… Bara måste gå dit någon gång.. Under högsäsongen är det i princip omöjligt att få bord men man ju gå i oktober eller när som helst, maten smakar ju lika bra då:)

Litesmakprover rätter som de har menyn;

Lite otippat sådär….

Det här är Lea… bilden är lite dålig för den är tagen från en Messenger film. Hon kommer att bli Tintin & Karismas nya kompis måndag-fredag mellan typ 08.00-19.00. Hunddagis med andra ord:) Inga planer på att in ytterligare någon hund men totalt tre är klart hanterbart. Hoppas bara att hon går ihop med Tintin och Karisma för då funkar det ju inte. Lea har inte kommit ner till Marbella ännu för tjejen som har henne ville ha allt klart med ”passning” etc. Lea är en hund som omhändertagits och är undergiven så jag är rätt säker på att det ska fungera. Vi har hållt på nu i en vecka för att planera och komma överens så nu väntar vi bara på Lea🙂

När jag ändå var i farten med lite extra knäck så har jag tagit kontakt med ett företag som jag träffar på fredag så får vi se om det kan leda till något.. Håll tummarna..

Ny svensk restaurang i Nueva Andalusia

Det har öppnat en ny svensk restaurang Noellas i Nueva Andalucia. De har öppet för lunch och catering uppdrag – beroende på hur fredagens möte går tänkte jag prata med dem för att kanske kunna vara en extra resurs om de har mycket att göra, någon är sjuk eller något event.

Men det här innebär inte…

Att vi inte ska återuppta mäklarfirman, men eftersom den varit ”on hold” sedan slutet på 2016 så är det nog realistiskt att tro att det tar lite tid innan man är ”up & running” på samma sätt som vi var 2016. Gäller bara att lägga en bra plan och se till att fokus läggs på det som är viktigast, dvs att bygga upp mäklarfirman igen.

Fin gest…

Nordiska Motståndsrörelsen hade någon form av demonstration strax innan valet i Ludvika eller var det nu var.. Det tyckte ca 50 ”tanter” var mer än man kunde acceptera så de bildade en ring kring demonstranterna så att de inte skulle kunna ge sig ut. Vilket mod och civil-kurage! Fredrik & Filip fick höra talas om det här och har nu bjudit in de 50 ”tanterna” med tåg till Stockholm där det ska äta lunch, någon aktivitet och tror det var middag. Fint gjort av dem oxå ( och så fick de lite extra PR, men nu ska jag inte vara elak för jag tror inte de gör det inte i PR syfte…)

Evas hus….

Kan ni inte bara se att det är mitt hus? Jag bara älskar det och skulle typ göra vad som helst för att få bo där.. Drömma kan jag ju….

    Nu podden Wahlgren & Wistam

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *