Kvinnor & Feminism

Är jag Feminist?

Jag har funderat lite på den frågan, den om jag är feminist. Hade jag fått frågan för säg fem år sedan hade jag tveklöst svarat ja. I dag vet jag nog inte riktigt vad det innebär att vara feminist.. Förr fanns det någon slags manshat, kvinnor kan (klart vi gör) och det låg någon slags ”hatisk” aura över ordet feminist. Någon gång (väldigt sällan och då uppmärksammades det stort) steg någon man fram och ”slog sig för bröstet och sa att han var feminist. Var det just det han inte var? Om han ansåg att han måste uttala sig om att män och kvinnor har lika värde. Jag vet att vi fortfarande inte har full jämställdhet och att vi har mycket kvar att jobba med men jag är inte feminist utan för jämställdhet. Det finns flera undersökningar som visar att kvinnor är bättre ledare att bolag som drivs av kvinnor är mer lönsamma än de som drivs av män. Sedan lever vi tyvär kvar i frågan till tjejerna som söker jobb om när de tänker planera att skaffa barn. De kanske inte kan få barn, de kanske inte vill ha barn och vem sa att det är mamman som nödvändigtvis är den förälder som är hemma under föräldraledigheten. Mycket kvar att göra men feminist nej….

Kvińnliga författare

Jag har inget belägg för det här men jag uppfattar det som att antalet kvinnliga författare ökar. Viśsa av dem har blivit/blir otroligt framgångsrika. En lite äldre person som precis gått bort hann med att skriva typ 183 böcker och bli runt 90 år. Hon skrev bland annat böckerna i Serien om isfolket. Camilla Läckberg ligger väldigt långt från 183 böcker men miljonerna på bankkontot är nog några fler på Camillas konto Hon  ju en lite yngre man oxå, det har gått lite inflation det. Camillas heter Simon och han håller på med MMA-boxning. Tror att han är rättt duktig på fet, men som konditor vet jag inte riktigt… Men det är tanken som räknas och den var onekligen fin….

Nu är det nära…

Inte många dagar kvar till valet och det är galet jämt.. Kan gå precis hur som helst men det bästa för landet är väl ett gränsöverskridande samarbete/regering. Tycker årets valreklam i allmänhet har varit rätt så dålig.. Nu är ju inte det kanske det viktigaste men att nå ut med med budskap är viktigt.. Här är några lite personliga bilder som sprids:

Jag vet inte hur jag ska tolka den här annat än med humor:

1. Rätta till håret inför fotografering (har ju inte direkt jättemycket hår.

2. Flaggan bakom Öppet – dvs det finns något i huvudet…

Valaffischerna

SD den totala motsatsen – inte ett ord bara bilder på personer…. Svårt att motivera sin politik i text…

Ja, det blir spännande på söndag.. Har bunkrat upp med snacks;

Ostbågar & Dillchips från svenska butiken Mia Deli..

Middagen ikväll Paolo Robertos recept på Spaghetti Carbonara – blev riktigt gott. I morgon blir det en hel del olika rätter;

Matfestival i San Pedro – Food trucks med mat från världens alla hörn och folkfest. Tror nog det blir en sväng dit, skulle göra gott att komma ut lite..

Nu det vanliga, boken – alltså:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *