Lycka & Olycka…

För vissa är en dag fylld av lycka, för andra den raka motsatsen men det är väl så världen ser ut, bara att acceptera.. Tänkte blanda lite lycka, olycka och något annat när jag nu skriver av mig för andra gången i dag.. Gillar inte att sluta med olyckliga saker vilket således innebär att jag börjar i den ändan..

I fredags exploderade eller började den kanske brinna av någon annan anledning i hamnen i Puerto Banus. Några få blev skadade men ingen allvarligt som tur var. Men i världen vi lever i nu fick ju folk panik – var det ett terrordåd? Folk sprang och skrek och reagerade sådär som man gör när man känner att man har noll koll, är livrädd och kommer det hända något mer? Terrotist teorin är utesluten men det har heller inte riktigt framgått vad det var som egentligen hände. Om jag vore terrorist (bevara mig väl) hade jag inte valt den platsen. Förvisso en hel del folk men möjligheten att komma undan är rätt så begränsad. Trångt och mycket poliser. Men å andra sidan så de ju inte ute efter komma undan så där försvann den teorin. De ska ju offra sig, det är ju en stor del av ”poängen”

Vårte gick det för de två svenskar som igår torterades i Mijas som ligger ca 2 mil från Marbella utmed med kusten mot Malaga. Den ene omkom och den andre överlevde, åtminstone vad som rapporterats hittills. Det var här det hände.

En lugn och fridfull gata som knappast ser ut som något gangster tillhåll. De tre svenska (jag skäms) gärningsmännen avbokade sina flygbiljetter, hyrde en bil och tänkte fly till Marocko. Som tur var kom de inte så långt utan greps i närheten av Gibraltar. Nej, det här är inget som normalt sett händer här utan är enligt polisens utsago ”en uppgörelse i undre världen).. 

Borde jag ha vetat det här?

I bland faller äpplet väldigt från trädet.. Men kan ni hitta en enda likhet mellan Sara Danius och hennes mamma Anna Wahlgren? Det kan inte jag. Men å andra sidan så känner jag bara mediabilden av dem. Då kom jag på att det var ju en dotter som skrivit en om Anna Wahlgren som ju tidigare skrivit boken Barnaboken. Måste ju självklart vara just Sara Danius var min förutfattade bild, googlade och kom på att så var det inte alls. Det var dottern Felicia. Mamma och dotter eller vilka familjeband som helst behöver ju inte innebära att man är eller blir lika men här känns det mer som ett äpple och en apelsin…

Ibland blir det kanske lite fel…

När Donald Trump utsågs till president (vilket vi alla typ skrattade åt när han offentliggjorde sin kandidatur) så vet jag inte riktigt hur han tänkte när han utsåg svär-sonen till typ hans viktigaste rådgivare. Hans CV var ju inte direkt fullspäckat med politisk erfarenhet. Så började han ju oxå med att göra bort sig, inte en gång utan flera gånger. Bland annat det där med hela ryss-historien där han utan att tveka och tydliga bevis emot honom ljuger och förnekar. Konsekvenser = inga (i alla fall inte i offentlighetens ljus. Nej, han sitter bara på en posten av en anledning och det är att Donald Trump kan kontrollera honom till 100%. Det har rullat både frivilliga och ofrivilliga huvuden för väsentligt minde misstag än dem svärsonen gjort. Säg för Guds skull inte emot, vara aldrig öppet kritisk eller i frågasättande. Då finns det bara en väg framåt och den är ut. Lite maktfullkomlighet a la Putin skulle man enkelt kunna beskriva det.

Sedan har vi dottern Ivana. Pappas ögonsten. Det är nog både ett två ögonbryn som höjts när hon suttit med i möten där hon kanske inte riktigt, eller rättare sagt inte alls, hör hemma. Jag vill ha fler kvinnor på maktpositioner men de ska förtjäna dem inte få dem för att Pappa tycker att det är en bra ide. Finns det något genomarbetat mentorprogram och allt det som behövs för här tror jag Trumps andra plan kommer in.. Den nya familjen Kennedy. Far och son har ju tidigare gått från president till president (Bush) men vem ser någonsin sonen i rampljuset. Nix det är Ivana med make som är efterträdarna. Lätt som en plätt kan man tycka eftersom Trump gör lite som han vill. Han kan ju förvisso inte ta bort presidentval men han kan nog se till att Ivana republikanernas kandidat när tiden är inne..

Melania, vad har hon för roll egentligen? Min tes är att hon lever i ett fullständigt kärlekslöst äktenskap. Donald ser henne som en trofé och skulle aldrig vare sig diskutera politik med henne eller ha med henne i något möte. Hade det bara varit för galet är jag säker på att Ivana hade varit den som stått vid Trumps sida vid statsbesök etc. Men även om hissen inte går ända upp så passerar den i alla fall några våningar. Jag har aldrig sett (men har å andra sidan inte granskat så noga) se henne ge honom en enda kärleksfull gest. Lite fängelse fast cellen är väldigt mycket lyxigare.. Men tro mig – här kommer vi se en skilsmässa. Inte nu, det är ”politiskt” omöjligt men när tillfälle ges….

Men nu över till kärlek…

Det har varit ett gäng bröllop i helgen – är inte bröllop det härligaste som finns? Förutom i 90 days to we då:) Kärleken flödar, förväntningarna höga, alla är glada och festen varar hela natten (rätt så ofta i alla fall) Här är några exempel på lördagens bröllop:

RAnders Timell gifte sig med pompa och ståt i Ulriksdals Slottskapell och gästlistan var lixom festen lång. Kul verkade de ha haft på efterfesten i alla fall..

Hanna Hedlund (världens världens finaste), Martin Stenmarck, brudparet och en massa andra dansade loss – Anders är ju lite ”crazy” så det var nog ett rätt roligt bröllop.

Stolta föräldrarna Thomas & Marie Ledin ”gifte bort” sin son. Bröllopet hölls i brudens hemstad Kristianstad (som det enligt traditionen sig bör men nu för tiden giter man sig oftast där det är mest praktiskt) Är rätt säker på att ”klanen” Ledin hade flest gäster och det hade då varit mer praktiskt att förlägga bröllopet i Stockholm. Tycker därför att det var en fin gest mot bruden och henne familj att bröllopet hölls i Kristianstad även om det innebar att ett gäng gäster fick en lite extra resväg på 50 mil. Tror att hon är grevinna så att det var säkert viktigt för den familjen att traditioner hölls. Hur som helst – det är inte alla bröllop som får en Thomas Ledin show som man inte behöver räkna in i budgeten. Nu har väl vare sig den ena eller den andra familjen jobbat ihjäl sig med att få ihop bröllopsbudgeten.

Sedan gifte sig min ”fd” assistent Linda i lördags. Tror inte deras bröllopsbudget var i närheten än de andra två bröllopen men kärleken lika stark, bröllopet lika lyckat och festen lika kul. Linda har varit gift en gång tidigare men det här det är kärleken i hennes liv

Hur stod det till här?

En man som vi kan kalla Will var lite av en labil karaktär. Han levde med sin fru och deras 24-årige son någonstans i USA. Eftersom han var just labil så var det kanske inte alltid ”the American dream” som gällde. Men trots lite utbrott då och då så älskade hans fru som vi kan kalla Bridget honom och så oxå hans son. Men en dag (häromdagen) slog det slint lite väl mycket och han tänkte att han bara måste döda sin fru. Han var som jag uppfattat det fritidspilot så han tog sitt plan – lyfte från marken med målet inställt på att krascha huset och därmed uppnå det absurda målet att döda sin fru. Resultatet blev att frun och sonen märkte när planet närmade sig huset och lyckades fly medan han kraschade rakt in i det med resultatet att han var den som dog. Trots detta är fruns uttalande efter tragedin att hon älskade sin man, att han var labil och inte riktigt visste vad han gjorde. Oerhört storsint.

Orkar inte…

Den här bilden såg jag på Instagram i dag med texten: ”Här är vårt nya barnbarn” Nya? Hur många har de hunnit med innan eller när kom det första? Vi växte upp tillsammans och jag blir livrädd när jag tänker på att jag skulle kunna vara mormor. Varför blir jag det? Åldersnojan som jag intalar mig/påstår att jag inte har. Jag är så klart jätteglad för hennes skull men som någon mormor känner jag mig verkligen inte.

Allting har ett slut

om än tillfälligt…

Nu är det årets sista Sommarpratare (söndag) Reine Mitto, dansare och musikalartist. Har ingen relation till honom dvs jag vet typ ingenting om honom mer än några roller han gjort och att hans Sommarprogram fick jättebra kritik. Ska lyssna på det nu, trots att klockan är 03.00 för jag är inte ett dugg trött. Har jag tur somnar jag till en lugn röst och då kan jag ju lyssna på det igen imorgon när jag inte sover:)

            Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *