Årets bästa.. så här långt..

Sommarprogram

Jag kan inte ”skryta” med att jag lyssnat på årets alla Sommarprogram men på alla som jag tyckt verkat intressanta. Dessutom lyssnar jag igenom program från typ 2008 på intressanta personer och har en bit kvar.. Årets bästa är utan konkurrens är:

Reine Mirro, de sparade helt enkelt det bästa till sist fast det kunde ju inte veta eftersom en del spelar in på förhand (vanligast) och en del direktsänder med manus. Vissa (de flesta) lyckas genom sin röst och berättelse fånga ditt intesse men definitivt inte alla. Mest imponerad är jag ändå av Göran Persson som direkt-sände utan manus i 90 minuter, då är man en mer än hyfsat skicklig retoriker. Men åter till Reine Mirro som för övrigt är syster till Sarah Dawn Finer. Om äpplen föll långt från trädet igår faller de (fast i sidled) perkt. Äpple vs äpple jämfört med äpplen i sidled. Programmet var innovativt, med orkester så att han sjöng, ärliga berättelser om utanförskap, lyckan med att ha fått son jan längtat efter, för första gången öppnade han dörren till att han utsatts för sexuella övergrep. Av någonnhan litade till 100% som ju stod familjen så nära. Var det hans fel? Tro mig – må in på Sommar i P1 och lyssna. Det är så långt från Caroline Winbergd ”name dropping”’om att Mick Jagger ringt henne  man kan komma.

Sommardrink

Strawberry Daquiri – de är till och med godar utan alkohol. Massor och då menar jag massor av krossad is ska det vara och så den där fräscha härliga sommarsmaken. 

Minihus mitt inne i stan

22 kvadratmeter med sovloft och vips så var det ganska rymligt ändå. Från 1798 men självklart renoverat sedan dess, senast köket. Om jag nu skulle bo inne i stan så hade detta kanske varit lite mysigt.. men när jag tänker efter två vuxna och två hundar så hade det nog känts lite mindre charmigt efter ett tag..

Förlängning av tiden att vara ”ute”

Som växer som svampar ur marken- ”nu kan vi med lite hjälp som fläktar, element etc” leva ute nästan året runt. Här i Marbella behövs ju inget men visst ser det otroligt mysigt ut? Det här är min kompis Mias nya utehus. Hon har som jag haft det tufft med sjukdomar etc så det var väldigt länge sedan vi sågs. För sisådär 20 år sedan köpte jag mina absoluta favoritstövlar på den resan. De hängde med så länge att när jag bytt dragkedja typ tre gånger var tvungen att ge upp. Saknar dem än. Har ju inte så långt till Barcelona nuförtiden (men däremot många stövlar) men vi kanske skulle göra en kompisresa fast med stövlar till henne:)

Mops – Maltetheswedishpug

Är Mias mops med sitt egna Instagramkonto – jag har ett för Tintin & Karisma oxå men de är inte överdrivet förtjustsa att bli fotograferade. Speciellt inte Karisma, det är helt och hållet på hennes villkor om det ska bli något fotograferade eller inte. Oftast inte. Tintin är lite mer medgörlig men jag tror kanske att jag ska ta och lägga ner det där Instsgram kontot. Det är ju i i huvudsak till för mig själv och andra ”släktingar”

Maltetheswedishpug är (tror jag i allafall) lite mer intresserad av uppmärksamhet. Kollade hans konto i dag och drog två helt egna slutsatser om Malte:

1. Malte bild ett ”I hate Mondays” – Mia är egen företagare och jobbar en hel del hemifrån men det blir ändå inte samma kvalitetstid som lördag och söndag.

2. Bild 5- till skillnad från Tintin & Karisma så tror jag inte Malte är någon badfantast.

Jag kan inte speciellt mycket (typ inget alls) om olika hundraser. Mopsar ser ju milt sagt rätt sura ut och inte ”typen” som hoppar upp och gosar i ditt knä, men jag kan ha precis hur fel som helst. Det här var kanske rätt ointressant för alla utom Mia, och ett gäng runt henne.

Ikväll gjorde jag det väldigt lätt för – Take Away Lasagne från Cibo. Snubblade till på ett trappsteg som var så litet att det inte kunde kallas trappsteg (typ ett halvt eller mindre, lyckades som tur var behålla balansen. Rätt mörkt i restaurangen, fullt så när som på något enstaka bord så jag hade inte velat falla handlöst till golvet där. Det hade jag inte velat även om restaurangen var tom.?God var den men orkade inte riktigt hela så två små fyrbenta kompisar blev glada:)

Jag har ju inte fattat det här..

Det är INTE Yoga som ska ge mig den inre ro och balans jag behöver. Varför? Dels är det för avencerat för mig med mina leder som jag rätt så ofta har problem med (ja, det kanske skulle göra underverk för lederna men ta för lång tid och vig tror jag inte någon skulle kalla mig). Meditation kan du göra när som helst och hur som helst. Inga avancerade Yoga klasser där det ena momenten överträffar det andra. Meditation kan jag göra just det precis över allt och i princip klädd precis hur som helst.?På stranden, på kontoret –you name it det finns inga gränser..

Vad hände med mitt läsande?

När jag var liten läste jag så mycket att Mormor var rädd att jag skulle bli präst. Det fortsatte jag med. År ut och år in men sedan blev det ingen riktig ordning med det heller då gick jag över till Storytel som jag inte riktigt vet varför jag slutade med. Då blev det poddar. Men efter ett tag tröttnade jag på det med (med några undantag som jag fortsatt följa) Kontantan hur som helst är jag måste hitta tillbaka och tillbaka till en bra balans:

1. Några böcker om dagens mediasamhälle när jag nu ger mig ut igen i det ”verkliga” livet. Själva marknadsföringsbiten är jag inte orolig för utan det är den tekniska. Inte så att jag ska bli programmerare men jag måste lära mig mer om vissa områden.

2. Fortsätta lyssna på kvalitetspoddar som tex P1 dokumentär.

3. Jag ska nog ta en fri ny testperiod av Storytel av två skäl.. Jag hittar böckerna under punkt 1 där, jag kan lära mig de enkla viktiga grunderna i meditation och jag kan drömma mig bort i en riktigt bra roman. Förutom det jag lär mig kommer det att hjälpa mig att bli bättre på att fokusera, något jag tappat bort i för stor utsträckning.

Beslut fattatfri testperiod hos Storytel eller BookBeat ska beställas den här veckan.

Jag ska börja med ett nygammalt projekt – mäklarföretaget. Vi kommer byta namn och hemsida. Även det kommer jag börja jobba med den här veckan.. I will keep you posted.

                   Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *