Start & Slut på dagen…

Söndagar är riktiga slöardagar, i alla fall för mig. Vissa har det som dagen då hela veckan ska kommas i kapp och nästa planeras. Jag brukar planera typ de tre första dagarna av veckan och sedan fyller jag på. I morse tittade jag lite på T4s morgonprogram där sömnproblem var mnet för dagens ”Doktor Mikael” Fanns ju en hel rad av anledningar till varför man ha problem med sömnen. Ett var problem med Sköldkörteln (har ju skrivit om mitt för höga värde där tidigare), så det kan kanske vara anledningen. Narkolepsi är ju en annan typ av sömnproblem och den skulle man ”nästan” kunnat tro att jag hade drag av förr (nu överdriver jag). Min kompis Lena och jag ena året, Ylva och jag andra året mm brukade åka tåg till Italien på semester. Varför tåg och inte charter? Vi brukade vara borta en månad och det var inte så utbyggt med reguljära flygplatser på den tiden. Hur som helst säg att tågresan inklusive byten tog dryg 30 timmar så kunde mitt resesällskap känna sig någorlunda nöjd om vi hann passera Nyköping innan jag sov. Som en stock. Inte direkt något av de roligare resesällskap man kunde ha men vi hade desto roligare till samma procedur upprepades på hemresan. Men jag har alltid haft världens bästa vänner så de har stått ut.. Packat med någon extra bok eftersom de på förhand visste hur de skulle bli..

Börja dagen bra

Har ju givit lite tips på shots – nu till något som verkligen ger dig energi så du står dig och kan ”prestera” riktigt bra direkt istället för en ”slow start” Nej, jag ska inte skryta med att jag är storkonsument men inbillar mig att genom att hitta och dela med mig av tips blir en bättre människa själv.. Frosties och alla de andra flingorna är ju helt out of the question och All Bran etc är faktiskt riktigt dyrt – dessutom tror jag det smakar godare om du vet att du faktiskt gjort det själv..

 

Yoghurt, fil eller vad du nu vill till och vips så har du fått i dig en riktigt bra frukost. Något av det nyttigaste man äta är ägg, det är inte något man direkt tänker på.. När jag kom ut från sjukhuset tjatade Pappa om vikten av att äta ägg och jag gjorde det, faktiskt rätt så länge men sedan klingade det av. Åh vad jag önskar att jag vore morgonpigg och studsade upp och gjorde iordning en ordentlig frukost. Men icke, jag får bara inte till det. Däremot var jag riktigt duktig på att köpa apelsiner och presss min egen apelsinjuice under apelsinsäsongen (inte nödvändigtvis direkt på morgonen men ändå)..

Nu skulle ju det här handla om ägg annars är min favorit en smörgås på mörkt bröd med avocado och tomat. Men bara en för egentligen tycker jag inte direkt om smörgåsar. Alltså blir det inte någon sådan smörgås varje dag för avocadon håller inte till dagen efter etc men ibland kan få till det och göra en sallad med avocado i till lunchen så man slipper slänga rätt så dyr avocado..

Nu till äggen;

Man kan se det lite som vardag till helg (beroende på hur mycket tid man har) Lite enkla kokade ägg på vardagar, någon gång med avocado eller en ”äggmacka” Till helgen lite mera lyx – lite ägg omelette på ett gott surdegsbröd, sparris och lite tomat – Riktigt gott!

Slut dagen

Nu rekommenderar jag verkligen inte någon att som med Shot, Granola eller ägg att avsluta var och varannan dag med den här drinken. Ska jag rekommendera fåt det bli the (även om det innehåller koffein så personer som är känsliga för det får väl ta en natt-shot som vi kan hitta på någon dag. Men erkänn att den här drinken verkar barnsligt god….

Nu är jag ju ingen alkoholfantast men den här hade jag gillat och så några sådana där tjejiga drinkar.. I bland när jag läser i någon bok om någon som sitter i en fåtölj, läser och ”sippar” lite på en whiskey kan jag tycka att det låter väldigt mysigt. Men det finns några hinder som tex att jag inte tycker om whiskey (utan bara tanken på känslan) och sedan får jag inte pga av mina mediciner dricka alkohol alls. Förr kunde jag tycka att det var riktigt gott med ett glas champagne men nu har jag inte druckit vare sig champagne eller någon alkohol på typ 20 månader. Har aldrig varit någon vintyp heller som nu saknar det ”goda” vinet till maten så jag klarar mig mer än väl utan alkohol.. 

Jag har blivit rätt så ombytlig av mig.. Ett tag, och det var rätt länge, tittade jag på Law & Order, CSI och Criminal minds flera gånger i veckan. Nu vill jag aldrig se det, jo kanske någon enstaka gång men de kan räknas på ena handens fingrar.

Då började jag titta, dock en väldigt kort period, program typ Paradise Hotel. Men de är bara så dåliga så det blev inte många avsnitt. Sedan hittade jag kanal 11 och tre olika program:

1. 90 Days to Wed. Par som träffas utomlands sedan söker K1 visa och om de gifter sig inom 90 dagar får den utländske parten stanna kvar i USA. De måste dock vara gifta i tre år för att de ska Green Card. Ibland har man sett uppriktigt kära par och ibland par där det Gröna kortet är det som hägrar och typ den enda anledningen. Åtminstone får man den uppfattningen. Kulturer som krockar, kvinnor som är typ 50 och inte direkt några ”super models” ska då gifta sig med 23-årige X. Hon måste dessutom försörja honom för det tar ytterligare en tid efter de 90 dagarna innan de får jobba. Något program har varit en re-union men väldigt tätt inpå de 90 dagarna och förvånansvärt många skred till altaret. Eftersom programmet är amerikanskt är det ju inte i realtid så jag undrar hur det ser ut nu. Teortiskt kan de gifta sig och X bo hos kvinnan, bli försörjd, kanske få ett jobb men ”leva sitt eget liv” för hon har kvar hoppet. Med det vill jag inte ha sagt att det bara är korkade kvinnor som återspeglas men ibland måste jag ändå undra om de inte vill se sanningen. Nog om det för efter X antal avsnitt så tröttnade jag på det oxå…

Botched – är inte lika hemskt som det låter. Handlar om USAs mest framstående plastik-kirurger. De är extremt duktiga OCH professionella för de säger nej om de anser att det inte är ett bra/sunt ingrepp. De har fått rädda många som åkt till Mexico eller något annat land för att på så sätt få ett ingrepp genomfört väsentligt billigare. Tyvärr blir resultatet i paritet med kostnaden. Det handlar absolut inte bara om tjejer som vill ha större bröst även om det förekommer utan mer om människor som har kanske sedan födseln eller att det utvecklats krokiga näsor och precis vad som helst som gör att deras självkänsla/självförtroende inte är det bästa. De gör ett fantastiskt arbete för många människor som lidit under många år. Nåja, de de där tjejerna med bröst som ballonger har väl inte direkt lidit….

Real Housewifes of…. lite olika orter som tex New Jersey.. Finns oxå New York City och Orange County men de går inte just nu. Hur som helst. Kvinnor, rika som troll, har spenderat en förmögenhet på att se så unga ut som möjligt. Ett tjejgäng om sex kvinnor som gör massa saker ihop. De tre mest förekommande:

Tjafsar och bråkar med varandra för att X har pratat skit om Y osv. Rätt tröttsamt.

Gör en del resor ihop, i bland lite längre och ibland en SPA-helg.

Är bästa vänner vilket i viss mån står i kontrast till till den första punkten så de äter middagar ihop, shoppar och lunchar.

Bortsett från de där med rädslan för att åldras och att de är rika som troll som är en gemensam nämnare har de en gemensam nämnare som är starkare än alla de andra ihop: Familjen och att de är bra mammor. De är med andra ord italienare allihop för det finns inget annat land i världen där familjen är viktigare än hos just italienare. Men tjafsandet bör gå en nerverna nu så jag tittar kanske på ett av de fem avsnitten som går i veckan. Hur som helst så är alla programmen lite ”trashiga” skulle man väl kunna säga, Botched kan undantas till viss del då man även lär sig lite i det programmet.

Nu börjar jag gå över till olika typer av Dokumentärer. Svänga kast (säger man så??) Valdebatterna kommer jag att följa om än inte slaviskt så kommer jag att följa dem med intresse. Det här är ett av de mest icke förusägbara valen på många år och vilka ”allianser” som kommer att bli ett resultat av valresultatet…. för att Alliansen skulle hamna i Regeringsposition utan SD är det nog ingen som tror på..

Nu ska jag gå ut med hundarna men kanske kommer det en blogg till i dag, känner någon slags behov av att skriva av mig..

                   Kram

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *