Hiss, diss & annat emellan…

I bland vaknar man och bara känner rent instinktivt att det här är inte en bra dag. Går inte att sätta fingret på vad det är men det är bara ingen ”good feeling”. Vad ska man göra då? Jag tror att man måste acceptera att i bland har man dagar som inte är just bra dagar. Visst kan man göra vad man kan för att göra den bättre men det är inte en katastrof att ha en dålig dag. Bara ”stå ut” och göra det bästa man kan av det hela eller kämpa emot och bara bestämma att man inte ska ha någon dålig dag? Jag tror på det första för som Alfons mormor eller om det var sa ”Barn behöver ha tråkigt ibland” så måste vi få dåligt en dag och då menar jag inte en förkylning. Jag tror att vi kommer att få se mer och mer ”dåliga dagar” nödvändigtvis inte hos just mig men det kan vara hos just mig oxå – vem vet..

Jag går ju nästan på det…

Trots att jag är 54 år och verkligen borde veta bättre, vilket jag gör de flesta dagar så luras även jag ibland av de där otroligt lyckliga och lyckade människorna som dyker upp i Instragram flödet. Som tur är så är 9 dagar av tio klok nog att inse att det inte är en bild av verkligheten jag ser. Jag lyssnade på Sanna Lundells Vinterprat i P1 från 2016 i går (alltså nästan tre år gammalt) och där berättade hon att 30% av Sveriges unga tjejer brottandes med psykisk ohälsa i någon form. Vad bra att 70% inte gör det är ju ett perspektiv som jag tror hon nämnde (men jag halvsov..) I dag tre år senare tror jag att 30% är långt från dagens sanning. Tyvärr och sorgligt.. Men det finns motparter mot sk Influencers som alla ser upp till. Girls squad är just ett sådant exempel där psykisk ohälsa hos unga tjejer skapat av en ung tjej är just ett sådant exempel. Jag minns inte riktigt men det är en bit över 200 000 tjejer som är med i Facebook gruppen för att dela med sig, få och stöd. Det känns så bra att vi öppet vågar prata om och erkänna den psykiska ohälsa som växer. Nu är det upp till politiker, landsting etc att jobba ännu mer dessa frågor.

Man ser framsteg….

Det har ju inte funnit en modebild eller även andra typer av bilder som inte varit retuscherade.. Nu har några företag tagit ett beslut att använda modeller (självklart med smink) men ingen retuschering. Det har (även av mig) emottagits mycket positivt. Är det inte produkten man vill framhäva och därmed sälja, är inte modellerna vackra nog. Var kommer behovet av den totala perfektionismen vägen? Jag tror och hoppas att fler företag kommer följa efter, Modeannonser 2.0 även om det inte är ett jättesteg så är det i alla fall en början.

Rockbjörnen 2018

I går var det utdelning av årets Rockbjörnar – här har skönhet inget med priserna att göra (även om vissa såklart ser jättebra ut) utan om popularitet när det gäller olika artisters musik. Alice Bah Kunkhe delade ut priser till:

Årets Låt som gick till Avicii och togs emot av hans Pappa som därmed gjorde sitt första offentliga framträdande sedan sonens död.

Årets kvinnliga artist – Zara Larsson och det var inte första gången..

Årets manliga artist – Benjamin Ingrosso Wahlgren

Årets nykomling – Felix Sandman

Ja, man kan väl konstatera att de som röstat (inget ont om artisterna) är väldigt unga. Men det finns ju Grammis tex som tar ett bredare grepp, för de här är inte Sveriges bästa artister (förlåt)

Om jag fått tycka till lite…

Så tycker jag att Zara Larsson förvisso både är en utbra artist, lyckats utomlands (med enorm uppbackning såklart) och en massa annat… men en artist som gått från att vara rätt så mainstream nu utvecklats – hittat sitt eget sound och skriver musik är Molly Sanden. Det jag hittills hört av henne under den senaste tiden är både lovande och imponerande. Lite att jämföra med en ”wannabee” artist till att helt och hållet gå sin egen väg. Fortsätt med det Molly!

En bredare röstning och lite viktigare…

Är ju det kommande Riksdagsvalet. Anders Borg intervjuades i DI TV nyheter om varför han inte skulle vilja ge sig in i politiken igen. Såg inte inslaget men en sak sa han som jag oxå tänkt om och skrivit om.. Socialdemokraterna och Moderaterna måste hitta någon form av blocköverskridande regering om det ska bli en bra utgång av årets Riksdagsval. Att ha SD att deala med och göra avkall på viktiga frågor är verkligen inte önskvärt. Jag hoppas de lyssnar lite på kloke Anders Borg (om vi bortser från den där sommarfesten men alla kan väl få göra fel någon gång)…

The Winery Hotel

I Solna strax utanför Stockholm ligger The Winery Hotel som vi kan vara stolta över. De har en enorm takterass med utom- och inomhus yta som är så snyggt. Det är inte bara vi invånare som tycker det utan The Winery Hotels takterrass har hamnat på Topplistan på en international lista över de bästa takterasserna i världen. Vi i lilla Stockholm – det kan vi verkligen vara stolta över!

Breddar karriären

Lena PH började som schlagerartisten i Bert Karlssons stall som varit med otaliga gånger i Melodifestivalen. Vann gjorde hon en gång med låten Det gör ont som hon skrev med Orup. Innan var hon oxå känd för att sy sina egna kläder som kanske inte alla var sådär supersnygga. Sedan gjorde hon succén med showen på Hamburger Börs regisserad av Hans Marklund. Hann gifta sig med Måns Herngren och det avslutet har man väl inte hört så mycket om – desto mer om skilsmässan från Per Holknekt. Men strunt samma, nu hoppar jag i tid & rum. Hon gjorde en show med Orup som gick för utsålda hus, givit ut någon egen skiva och gjort två egna krogshower. Hon har med andra ord hunnit med en hel del trots att det under perioder varit helt tyst om henne. Nu ger hon sig in i ny karriär som hon hunnit med att provtesta lite.. Skådespelare – hon kommer ha en stor roll i årets julkalender. Jättekul att gå från ”utskrattad för egensydda kläder” till en artist med bred och professionell karriär. Tror hon kommer göra succé i Julkalendern som den lite snobbiga, sura tanten på gatan:)

Ett udda beslut

Norges fd Kronprinsessa (hon har ju avsagt sig alla kungliga uppdrag och ägnar sig åt medier och annat) har beslutat sig för att sälja sitt arv Sommarhuset som varit i familjens ägo sedan 1947.. Min gissning är att det inte är populärt – men hon har ju antagligen inget apanage så pengar är kanske något hon behöver…

Sömnlöshet

Jag tror kanske inte det norska kungaparet är sömnlösa över hennes beslut men de hoppar nog inte av entusiasm. Men jag vill inte bli dement så nu bara måste jag komma till rätta med mina förbannade sömnproblem…

Jag vaknade ju till en dålig dag och jag kan inte påstå att den blivit bättre med ett undantag.. Jag fick ett Mail (tänker inte avslöja från vem) som betydde otroligt mycket för mig så på något sätt slutade dagen så mycket bättre än jag kunnat tro…

                   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *