David Bisbal & lite annat….

Stora i Spanien….

Varje land har sina ”megaartiser.. Sverige har ju ett helt gäng med artister som slagit superstort utomlands – först ut val väl ABBA. Spanien är inte ens i närheten men några som Julio och Enrique Iglesas får man väl säga haft/har internationella karriärer. Ricky Martin är inte hspansk även om han sjunger även på spanska, han kommer från Puerto Rico. Men hur många följareN har de här artisterna jämfört med några av våra?

 Enrique Inglesas 1,3 miljoner (samma som Steve Angelo), Ricky Martin 10 miljoner. David Bilbas (som nog inte många av oss vet vem han har  6,5 miljoner följare. David var för övrigt i Marbellas Gamla Stan och spelade in sin nya musikvideo. Nu är ju Spanien väldigt mycket större än Sverige men om man jämför med våra lite nationella artister som Martin Stenmarck, Andreas Johnson mfl så har de 45 -60 000 följare. 356 000 har Benjamin Ingrosso. Så beteenden följer utveckligen..

Likadant med husbyggen på Costa del Sol

I dag byggs det ”inga” pittoreska hus och lägenheter.. Så här såg det ut och sett ut fram till kanske byggnationerna som började för ett par år sedan och de nedre bilderna visar hur det som byggs ser ut i dag.

Lägenheter

Villor

Jag förstår att folk vill ha modernt, snyggt och fräscht men kan inte låta bli att känna att en viss charm försvinner med de här husen. De hade lika gärna kunnat legat i Bel Air eller var som helst.. Alla svenskar (i princip) vill bara ha nybyggnationer och köper ”off plan”, dvs på ritningar och modellbyggen. Någon visningslägenhet finns men inte alltid.. I Marbella kan inget nytt byggas för stadsplanen från 1986 förhindrar det. Det har kämpats i många år för att få den ändrad men det dröjer och dröjer. Det gör ju att Marbella hamnar efter så Borgmästaren och övriga politiker kämpar verkligen för att få till en förändring. Det byggdes ändå – det fanns dem som trotsade stadsplanen och det har det varit en del problem med. Det har därför varit väldigt viktigt att ha en bra advokat med sig vid köp så att man inte står där med ett problem som medför stora kostnader. Men låt er inte skrämmas av det – allt är noga reglerat och så länge en advokat är med under köpet är du helt safe. Eftersom man inte kan bygga i Marbella så byggs det så det knakar i Estepona, Fuengirola och Torremolinos som har en helt annan stadsplan.

Missa inte

 Ni MÅSTE följa den här bloggen. Öppen, ärlig & härlig. Man blir helt enkelt på så gott humör över att lyssna på den – lova mig att ni gör det!

Apropå det – Kärlekskvaller

Jag vet att jag ”skvallrat” om det förut om Malin Berghagens nya kärlek men genom bloggen har jag fått ”insyn” i deras förhållande och vilket otroligt fint stöd han varit nu under Malins sorg…

Nyhet

Nytt koncept i Puerto Banus – Moma Food & People., Kanske skulle titta förbi någon kväll och ta en iskall Coca-Cola, fruktdrink eller något annat. Alltid kul att upptäcka nya saker och ställen…

Staden som har något för alla..

Jag brukar ju skriva om att Marbella har allt och något

pför alla.. I dag lärde jag mig något nytt.,

 

Precis mitt i Marbella ligger Playa del Faro – den är till 100% anpassad till funktionshindrade. Jag älskar att den finns, att den är förlagd precis i mitten av Marbella – bästa läge (inte att man förlägger den i utkanten utan mitt i för att det ska vara lätt för alla funktionshindrade att både ta sig dit och att vara där. Foto: Richard Björkman

Jag älskar blommor

Bild ett och tre har jag tagit med min IPhone / inte så roliga bilder men vilken kvalitet de har dagens iPhones! Bild två går rakt in i hjärtat / så mycket charm..

I morgon är det dags för att fixa naglarna – tid är bokad – jag får aldrig till det annars. 12.30 kommer jag att ha snygga naglar – hurra!

Misslyckades helt med maten i dag. Repris på den barbequegrillade kycklingfilén som i dag blev torr och näst intill bränd.. Får anstränga mig mer i morgon.,

Nu ska jag lyssna på senaste avsnittet av Berghagen & Tess (tror det kommit ett avsnitt till).

                  Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *