Diskrimenering, Pride & xxxx

Diskrimering av alla de slag….

Claes Elfsberg är 69 år, pensionsåldern i Sverige är 65 år. Alltså så ska Claes lösa korsord, gå på pensionärsträffarna eller egentligen göra vad han vill. Utom att jobba. Claes vill inte sluta SVT men det vill dom. Han har gjort något enstaka inhopp sedan hann försvann helt från rutan för två år sedan och det har alltid emottagits väldigt väl av tittarna. Upplevs hans som en ”gubbe” som inte klarar sitt jobb? Har vi svårt att höra vad han säger? Är han dåligt påläst? Nej, anledningen är att det är bra med en föryngring. Varför då? Visst finns det i näringslivet gubbar som sitter kvar för länge och hindrar andra från att växa men det är en annan sak. Häromdagen såg jag en väderpresentatör som då levde upp till föryngringen och till mångfalden men jag hade svårt att höra vad hon egentligen sa om vädret som ju är rätt så intressant för de flesta. Vi kan bara konstatera att det finns diskriminering precis överallt och inom alla områden men sätter normen? Kan inte Claes få jobba om han vill (det tjatas ju ständigt om en förhöjd pensionsålder), den unga tjejen som hade vissa språksvårigheter kanske ska få en chans att göra ett bra jobb istället för att vi ska ha en föryngring (finns massa saker hon kan göra på och utanför TV utom just vädret). Jag kan hålla på i oändlighet men kan vi inte vara lite mer ”open minded” och inte bestämma att de äldre inte duger längre och allt annat vi bara bestämt för att….

Lär mig….

Upptäckte via FB sidan Svenskar i Marbella en restaurangrekommendation i dag. Lät intressant. Gick in på deras hemsida och hittade bilden två så nu kommer jag ha mycket lättare att handla kött framöver (ja, jag vet att jag efter så många år här borde kunnat det ändå men nu gjorde jag inte det så det här var en perfekt hjälp) Restaurangen verkade för övrigt supertrevlig med riktigt humana priser. Upp Bucket list….

Årets varmaste dag….

Det har varit galet varmt i dag, men det vet ju ni i Sverige hur det känns. Ska bli ännu varmare i morgon.. Korta promenader med hundarna (får tänka deras tassar även om de inte verkar bry sig, de har ju bott mycket mer i Spanien än i Sverige så de är rätt vana…

Duschat flera gånger i dag och MYCKET vatten. Man får ju inte ha hundar stränderna eller vid poolen annars hade vi kunnat gå och bada med dem. Finns några få stränder en bra bit bort där man får ha hundar men är liiite rädd för att Tintin ska fortsätta tro att han är störst av alla hundar. Vi mötte en jättehund häromdagen strax utanför huset, den hade inte munkorg vilket det är lag på om de väger över 5 eller om det nu var 8 kilo. Tror ni Tintin räds att den inte verkar speciellt väluppfostrad eller vänlig? Icke. Kvinnan som hade hunden kunde inte få på munkorgen som hon hade i handen (vad gjorde den för nytta där?) och kunde inte hålla emot ordentligt så vi fick vända tvärt och ta in Tintin bakom entregrinden till vårt lägenhetshus. Även om Tintin nu tycks tro det så har han ju inte en chans mot en okontrollerad bjässe.. Så oansvarigt att gå med sina stora hundar på det sättet när man inte kan kontrollera dem. Men Tintin är inte den som lär sig till nästa gång genom att se faran så därför är vi lite rädda att ha honom lös på en hundstrand. Han skulle ju komma när man ropar men då kan det vara försent.. Är så rädd om mina små älsklingar så jag är väl överbeskyddande..

Dumhet av olika slag….

Vad är det för ny ”presentation” av respektive partiledare som någon av Expressen eller Aftonbladet har? Det är ju inte dom som gör fel utan partiledarna – vad vill de uppnå med det här? Att de inte är gråa trista politiker utan egentligen rätt roliga typer. Ska vårt förtroende öka för att de bjuder på sig själva genom att ”våga” visa olika sidor av sig själva och vad som representerar dem? Bilderna är kopplade till en intervju med varje partiledare och så har de en rubrik som så att säga knyter ihop allt (det är i alla fall vad jag tror att de tror att de gör). Fokuserasakfrågorna och håll SD borta istället, det är mitt råd. Är det här bilden vår kandiderande statsminister vill att vi ska se och varför?

Ännu dummare är att SD är det enda parti som inte på något sätt deltagit i Pridefestivalen för de vill kriminalisera den. Inga invandrare och inga HBQT personer ska tydligen ha rätt att finnas i vårt land. Det är så dumt att jag inte ens orkar kommentera det överhuvudtaget….

Pridefestivalens sista dag….

Foto: Eva Bloch

Så var då årets Pride festival till ända. Ökar gör den oxå, år efter och år. Finns både politiker, företag och andra som nyttjar festivalen men de resterande 51 veckorna per år varken bryr sig eller gör något som stödjer HBQT rörelsen. Ett fult men fullt gångbart knep…

I år gick 45 000 personer i Pridetåget och 500 000 personer har varit ute stan och deltagit på olika sätt.

Bland annat var vår egen Hollywood skådis Joel Kinnaman på plats mitt i folkvimlet..

Mindre smart

Var valet av T-shirt när Rebecca & Fiona intog scenen för sitt framträdande.. Kritiken de fått gör att de nog tänker sig för en extra gång när de väljer scenkläder….

Finns det något mer Pride än Alcazar?

Foto: Olle Sporre

Jublet visste inga gränser när Alcazar avslutade Pridefestivalen. De gjorde det dessutom på ett otroligt fint sätt. Det har ju varit konflikter och uppbrott så dagens tre medlemmar var inte de tre tre ursprungliga medlemmarna men i dag så visade de att allt var glömt, man kan lägga saker bakom sig så på scenen var det fem stycken Alcazar medlemmar som uppträdde. Det är nog ett sådant där ”once in a lifetime” tillfälle om man som jag är ett discofan…. Jag kan bara föreställa mig jublet

Kompis i morgonsoffan

Imorgon (söndag) runt 09.00 är min kompis Dag Öhrlund på TV, tror att han har sin hund Sigvard med sig. Ska verkligen försöka komma upp och se det men klockan är ju snart 05.30 (kan med andra ord inte sova) Dag ska om jag fattat det rätt prata om elakhet och att det ibland är ok att vara oförskämd (men är inte säker)

Dag är författare och skriver en serie om Christofer Silverbielke. De är (har jag hört) lite blodiga och med andra ord inte riktigt min smak. Har inte erkänt att jag aldrig läst någon av alla hans böcker men har heller inte påstått att jag gjort det

                             Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *