Mat, nationalrätter & en tradegi..

Är det här Spaniens nationalrätter?

 1. Att Paella är Spaniens nationalrätt nummer ett är det nog ingen tvekan om. Det finns som med allt annat både bra och dålig Paella och den godaste jag ätit är på en strandrestaurang i San Pedro. Inte billigt men väl värt varenda öre men inte en restaurang man besöker stup i kvarten pga av priserna:) Äter hellre en bra Paella en gång än fem gånger med medelmåttig kvalitet..

2. Räkor Pili Pili – finns inte bara i Spanien men typ överallt här. Räkor fullkomligt dränkta i vitlök – så gott men man luktar inte riktigt lika gott efteråt:)

3. Gambas och alla andra skaldjur och fisksorter. Tillagas på massa olika sätt. Enkelt på stranden eller på den finaste finaste restaurangen. Godaste hummersalladen och hummerpastan har jag ätit här i Marbella. Hummerpastan på Villa Tiberio är oslagbar men den var det länge sedan jag åt..

4. Serranoskinka.. Ej att förväxla med Parmaskinka. Serranoskinka är så mycket godare och priset är oxå lite högre..

Köttbullar, sill mm som är ”våra” nationalrätter är inte så dumma de heller så jag är tacksam att svenska butiken finns så att man kan få lite svenska specialiteter då och då:)

Momo – Nästa restaurang jag ska besöka

Momo har två restauranger i Marbella. En i Gamla Stan (den nedre) och en utmed Golden Mile (då den övre).. Det är en europeisk/asiatisk  fusion restaurang där menyn ser jättegod ut och prisernahumana

Ser rätt så gott ut, eller hur?

Blev ingen pizza men en …

Lasagne – har ätit den någon gång tidigare men den var inte riktigt lika god i dag. God men lite ”torrare” Efter middagen blev det ”dessert” hemma i form av glass Salted Caramel. Låter kanske så gott men är supergott finns en till sådär udda glass Almond & Salt som är ännu godare men den går aldrig att få tag på – slut överallt hela tiden.

Restaurangen vi åt på var

Så nu är en av fyra restauranger på sommarens Bucket list avklarad:)

Det är inte bara Pippi som varit på rymmen..

Den här tjejen Emily rymde hemifrån i april 2013. Hon var då 14 år (det här är inte i Sverige). Man tror att hon ”luskat” fram hur man rymmer hemifrån via internet. Sedan hon försvann den 3/4-2013 har hennes telefon använts tre gånger och hon har aldrig använt sig av sin Facebook sida. Men hon var väl skaffat nytt av både telefon och Facebook. Nu drygt 5 år senare har hon via internet hört av sig till sin mamma.. Mamman har tillsammans med polisen analyserat det meddelande som kommit och man anser sig vara väldigt säkra på att det är Emily som tar kontakt igen. kommer vi till det värsta.. ”Det är både blandade känslor och känslolägen” säger mamman i ett uttalande. Jag kan förstå att man blir både arg och besviken på en dotter som rymmer utan ett spår men det kan ju omöjligen stå i proportion till lättnaden över att dottern är återfunnen, vid liv och tar kontakt. Då måste väl allt annat glömmas.. Blandade känslor, jag förstår ingenting men så vet jag inte heller allting….

Veckans kärleksskvaller

Efter att för ett tag sedan brutit upp från sin tidigare förhållande sägs det nu att Alexander Skarsgård hittat kärleken på nytt..

Här är hon; Camilla Rowe.. Btw har Alexander köpt en lägenhet Söder. Inte för att han ska flytta hem utan för att han vill ha ett hem i Stockholm för att inte bo på hotell när han kommer till Sverige för att hälsa på familj och vänner. Nu blir han ju farbror och fler barn lär det väl bli och då vill han väl hem oftare..

Kändis i karusell

Det var nog både en och två besökare som höjde på ögonbrynen när de mötte Jennifer GarnerGröna Lund. Jag undrar hur många bilder hon fick ställa upp på att ta.. Log såg det ut hon gjorde i alla fall. Proffs med andra ord:)

Fullkomlig tradegi

Jag har inga ord som jag kan sätta på hur jag känner över den situation som inträffade med en dödsskjutning som sker av tre poliser mot en 20-kille med Down Syndrom.

Det här kommer leda till en lång och utdragen analys av vad som egentligen hände, vad som är sant eller inte osv. Jag förstår att poliser ofta utsätts för hotfulla situationer och inte alltid har tid att göra en fullkomlig analys/få en fullkomlig bild av situationen. Varför lyssnade de inte på vittnet? Trodde de att han var en medkompanjon? Det var mörkt säger polisen – det var ljust säger pappan som samtidigt var ute och letade efter sin son. Det finns ju ingen anledning för polisen att med uppsåt skjuta så de har uppenbarligen uppfattat situationen som hotfull. Hetsade de varandra om huruvida det var ett hot eller inte. Ingen idé att spekulera. Utredningen får visa vad som ledde fram till denna tradegi, för det är inget annat än en tradegi och jag lider verkligen med hans föräldrar och anhöriga.

Måste avsluta med något annat….

Nya läsglasögon inköpta inköpta i dag – hoppas det nu hjälper mot huvudvärken som varit lite bättre i idag. Underlagscreme oxå inköpt men det blev inget av de märken jag tänkt på…

Hade nog aldrig trott att jag skulle köpa en underlagscreme eller smink över huvudtaget på Lidl! Visste de inte ens att de hade ett eget märke Cien. Varför inte prova? Dyrast är inte alltid bäst.. Nu är det ju heller inte frågan om hudvårdsprodukter som kräver en del ”research” utan bara ”vanligt” smink så det kanske är fullt gångbart.. Pris? 20 kronor för en förpackning, inte världens största förpackning men ändå, 20 kronor! Köpte även 25 rengöringsservetter för 10 kronor. I will keep you informed:)

                     Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *