Ålder, mat & annat…

Vad betyder ”Vägra vara tant”

En sak kan vi vara helt säkra på och det är att det betyder olika saker för olika personer. För en del är det utsidan, för en del är det insidan och för en del både och. Förr var det typ tabu att ”erkänna” olika plastikoperationer etc men i dag med botox, fillers etc så pratas det ganska öppet om det. Lite skrämmande är det, tycker jag, att tjejer runt 25 år börjar med olika former av botox, fillers etc när de omöjligen hunnit börja få rynkor som de måste dölja. Men jag dömer ingen, var och en får göra det som de tycker är bra för dem. Sedan kan jag ju tycka att resultaten blir olika bra. En sak är i alla fall säker och det är att för betydervägra vara tantingenting annat än insida inte hur du ser ut. Det handlar om (för mig) hur du väljer att vara som person och inte om du har ett par rynkor eller så. Vi kan ta oss en titt på lyckade och mindre lyckade ”ingrepp” där Vägra vara tant uppenbarligen sitter i stor utsträckning på utsidan.

De två överstatanterna” har ju gjort så många ingrepp så att de passerat gränsen för att överhuvudtaget se ut som normala.. De har heller inte vara tysta om sina ingrepp utan pratat vitt och brett om dem, varför har jag nog lite svårt att förstå. De två nedre (Jane Fonda och Helen Mirren) har väl inte erkänt att de gjort några ingrepp men med tanke på deras ålder så tror jag inte att någon creme, kost eller världens bästa gener skulle kunna hålla dem så pass ”unga” som de ser ut i förhållande till sin ålder. Men de ser normala ut, de har inte gått till överdrift de har tagit hjälp för att behålla sin skönhet och inte att förglömma – möjligheten att fortsätta få filmroller. Det är ett tufft liv i Hollywood….

Vägra vara tant på riktigt..

..är för mig personer som inte låter sig begränsas av vad man borde eller inte borde när man uppnått en viss ålder. Då spelar det ingen roll hur många rynkor man än har för man är sig själv och den man vill vara oavsett ålder. Vissa kanske vill vara tant och jag har ingen synpunkt på det så länge det är deras eget val och inte något de upplever de borde/måste vara bara pga åldern. Här är två för migperfektaexempel Vägra vara tant (varav en tyvärr precis lämnat oss men som tur var så gjorde hon det som den person hon ville vara och inte något annat)

Inte många i hennes ålder som var så ungdomlig. Jag har inga belägg för att hon inte gjort något ”skönhetsingrepp” men hon såg i alla fall väldigt naturlig ut och verkade vara så långt ifrån ”tråkig” tant man kan komma….

Här vågar jag nog garantera att det inte förekommit några skönhetsingrepp. Hennes kultur tillåter nog inte fullt ut vad hon skulle velat göra i sitt liv men nog man erkänna att för att vara en indisk kvinna som inte direkt är purung så har hon revolterat lite och ser otroligt cool ut:) Det är verkligen Vägra vara tant för mig

Maria Montazami är för mig otroligt charmig🙂 No secrets där inte, hon är så öppen och försöker inte vara någon annan än den hon är (eller så är hon en otroligt skicklig skådespelare:)) Hennes bild av omvärlden kan variera från att vara nästan normal till något helt annat.. Vem förutom Maria Montazami kan komma undan med att det att låta som en mänsklig rättighet att göra manikyr och pedikyr en gång i veckan:) Hon gör ju bara massage en gång per år så det kompenserar väl, eller? Slutsatsen var att hon nog borde göra massage oftare oxå. Jag förstår att i alla ”såpor” ska det finnas olika karaktärer men hon känns ändå äkta och hela familjen känns som ”the happy family”. Det går bara inte att inte tycka om henne (grodorna som konstant hoppar ur hennes mun, att hon inte försöker vara smartare än hon är och så verkar hon så snäll och omtänksam).. Tant är hon inte vare sig på insidan eller utsidan och erkänner sin hjälp av botox utan omsvep..

Mat är och gör skillnad..

I Spanien är per capita konsumtionen (vad varje spansk förbrukar) 17 liter olivolja. I Sverige är nivån en liter. Förutom att olivolja förhöjer smaken på mycket av den mat vi äter, är gott att steka i så gör den oxå nytta för kroppen. Så mitt tips är således att ni ska öka konsumtionen av olivolja, till sallader och allt möjligt. MEN köp inte de billigaste varianterna, det är stor skillnad i både smak och kvalitet. Man behöver absolut inte köpa de dyraste varianterna men undvik de billigarr i hyllan. Prisskillnaden är inte så stor så att det inte är värt det..

Grönsakerna här (i alla fall de flesta) så mycket godare än i Sverige. Finns fantastiska tomater som inte går att jämföra med de som säljs på typ ICA. Trots alla goda grönsaker och det stora utbudetäter jag mindre grönsaker och sallader än jag borde så det är det dags att ändra . Ska åka tillbaka till Elvira någon dag och äta den där supergoda salladen med gambas och mangosalsa men självklart äta mer sallader hemma oxå.

Något jag äter rätt ofta är mozzarella och tomat (ja, jag vet att det är italienskt egentligen:)) men saknar basilikan som jag inte kan hitta i någon av de butiker vi handlar i. Provolena som oxå är en italiensk ost äter jag oxå mycket av, tillagas i ugn och så adderar jag chili och tomat. Supergott!

Köttfärsen i charken här är något alldeles fantastisk – långt ifrån den svenska varianten där man mal ner lite allt möjligt och så är det köttfärs. Här är det riktigt bra kött som mals ner och billigt är det oxå så vi har ätit mycket tex pannbiffar med potatismos, köttfärssås man får verkligen mycket för pengarna med köttfärs och variationerna typ oändliga. Nu under fotbollshelgen blir det Tacos – synd bara att det inte är Sverige som är med och spelar för Tacos det är verkligen svenskt:)

Dags oxå att bege sig till svenska butiken i Nueva Andalucia.. Måste bara ha isterband.. Konstigt för hemma i Sverige åt jag typ aldrig isterband men nu vill jag äta det med jämna mellanrum. Konjaksmedvurst måste jag oxå köpa, det älskar både jag och hundarna. I den vanliga matbutiken finns både svenskt knäckebröd och sill.. knäckebröd äter jag ofta och sill är gott då och då nu under sommaren. Något som jag faktiskt inte riktigt vet varför vi äter sällan är fisk – dags att börja med det oxå. Men min aptit har inte varit den bästa den sista tiden och det har så klart påverkat ”intresset” och engagemanget för att hitta på och laga mat. Jag vet inte varför jag ”tappat” aptiten så nu blir det viktigt att jag verkligen gör en planering och äter det jag vill ha både för vikten av näring och att jag börjar gå ner ytterligare i vikt. Jag tappade ju 15 kg under sjukhusvistelsen och har nog tappat något kilo till nu (kanske 2-3, så ingen katastrof).

Nu kom den i kapp..

Sov ju fullständigt uselt i förgår natt och det kom i kapp i dag. Har varit jättetrött och slumrat till under dagen…så nu får jag väl problem med nattsömnen igen.. Men det är bara att bita i och ta mig upp i morgon – måste komma tillrätta med sömnen. Tror att det bästa är att ta sig upp och vara aktiv, komma ut på någon ”utflykt” och sedan fortsätta packa upp gröna lådor. Det är så otroligt varmt nu så det är inte så konstigt att man lätt blir trött och det är ju också en av de ”åkommor” som det här med sköldkörteln för med sig.

Min nya dryck…

Eftersom jag måste dra ner Coca-Cola konsumtionen och dessutom börjar tröttna lite den (trodde jag aldrig skulle hända) har jag nu gjort ett experiment. Hittade på Supersol en liten burk med Grönt the och citron som var riktigt god så kan det slå två flugor i en smäll. Ersätter något onyttigt med något riktigt nyttigt. MEN den lilla burken som var typ 20 cl kostade 10 kronor och i den här värmen behöver jag dricka mycket per dag så det är omöjligt att byta till den – skulle kosta 100-200 kronor per dag. Lösning? Jag försöker göra min egen variant, baserad på grönt the med citron påsar och citron dryck som jag nu blandat ihop. Ligger i kylen för att ”dra till sig” så får vi se hur experiment ett smakar. Får väl laborera mig fram, kan väl inte vara hur svårt som helst kan man tycka. I morgon blir det test så får jag se om den duger eller om jag behöver ”blanda” på något annat sätt. Det är bara att fortsätta till jag hittar rätt för det kommer göra mycket nytta för mig..

                         Godnatt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *