Hönshus & Fördomar…

I dag var det verkligen mer än ett…

hönshus på Vårdcentralen, det framgår inte av bilden men ljudnivån var HÖG… Innan vi fick allt utrett och klart höll jag på att ”tuppa av” av allt tjatter, värmen etc. Hur som helst till läkare onsdag igenSuck. Det enda positiva är att jag kan passera ”hönshuset” och gå direkt till läkarnas avdelning.

Kort promenad…

Stannade till inne i Marbella Centrum för en kort promenad efter hönshuset, se lite folk och njuta av hur vackert jag tycker Marbella är. Det var inte fullt lika varmt i dag, de senaste dagarna har de varit runt 33 grader men i dag var det nog runt 28-29 grader och det är en rätt stor skillnad. Nästa vecka blir det en kväll i Gamla Stan, har inte varit där ordentligt en enda gång sedan jag kom ner i september. Ser fram emot att gå runt i gränderna och titta i skyltfönster och kanske äta något..  Har varit väldigt mycket fotboll de senaste veckorna så ser fram emot att göra lite annat:)

Böda Camping & Fördomar

Skrev ju häromdagen om olika sorters folkfester runt om i sommar Sverige och var då fördomsfull och skrev att folkfesten på campingplatser var mer av den ”äldre” generationen. Tänk så fel jag hade.. Såg en stund på programmet Böda Camping häromkvällen och insåg att campare det var minsann inte alls bara lite äldre människor. Ungdomar, barnfamiljer, lite yngre par – jag skulle nog säga att typ hela Sverige var representerat så där fick jag bekänna färg – riktigt fördomsfull

Kvartsfinal & Frågetecken…

Vem hade kunnat tro det, men i morgon är det på riktigt dags för Sverige att spela kvartsfinal i Fotbolls VM. Det var ju som sagt inte direkt något som folk sådär i allmänhet trodde så det ändras planer både här och där.. Sveriges lagkapten ”Granen” har nu fått en dotter men har var inte med vid födseln utan kvar i Ryssland. En krönikör uttrycker en stark åsikt om att han borde åka hem direkt för hans dotter behöver honom mer. Lite klurig frågeställning.. Behöver och behöver.. Dottern är välfödd, vet inte om att han finns och frun har sin familj till stöd. Hans fru ”förbjuder” honom att komma hem för han har troligtvis bara en chans att spela en kvartsfinal i VM men förhoppningsvis ett helt liv med dottern. Sverige som lag behöver honom, om det råder det ingen tvekan. Klart man borde vara vid sin frus sida när deras barn kommer till världen (det är deras andra barn) men jag tycker inte det är någon manlig plikt att han ska vara där när han och hans fru är överens om att det då det bara rör sig om någon dag vänta. Så min ståndpunkt är solklar: Det är helt upp till dem och gör inte honom till någon sämre pappa om han stannar i Ryssland och spelar kvartsfinalen. Runt om i Sverige är det jubileumskalas, bröllop mm som går av stapeln i morgon. Många har styrt om i planerna. Typ vigsel först – sedan ”nyplanterade” snacks och TV-skärm innan middagen eller ändringar på olika sätt så att Sverige slår knut på sig själv i morgon för att se matchen är nog en ganska bra beskrivning. Biljetter till olika föreställningar mm slumpas bort men intresset är typ obefintligt. Fotbollsfeber med andra ord! 

                                      Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *