The last few days…

Min ”vårdcentral”

Jag går ju på kontinuerliga uppföljningar, de flesta av dem på vårdcentralen där prover/blodprover tas och jag träffar min ”husläkare”. Vissa besök är på det stora sjukhuset Hospital Costa del Sol men åter till min vårdcentral. Nu vill jag inte raljera för spansk sjukvård är jättebra men ibland känns det som om jag hamnat i ett hönshus när jag är i receptionen. På den här bilden är det ovanligt lite folk så inget hönshus den här gången. Men när ett helt gäng människor pratar i munnen på varandra och kanske en något hög ljudnivå så känner man att man inte är på Värmdö Vårdcentral direkt:) Problemet här är att det bara är läkarna som pratar engelska och de går ju inte direkt med dig som guide till receptionen. När de inte pratar engelska säger de bara att de inte förstår och trycker fram nästa nummer. Men det finns lösningar på allt så nu är jag förberedd innan jag kommer fram till receptionen; Google Translate heter lösningen. Jag förstår mer än jag kan prata så än så länge fungerar den lösningen. Men jag borde verkligen ta mig i kragen och seriöst börja lära mig spanska, det blir ju mycket enklare och roligare om man kan prata språket i landet man bor i:) Men eftersom alla här (bortsett då från vårdcentralen) pratar så bra engelska har jag varit lite lat med det..

 Fick resultaten av de senaste blodproven som togs för någon vecka sedan. De resulterade i ett återbesök nu i veckan och jag återkommer om det efter det besöket. Inte för att det har just med testresultaten att göra men nu ska jag börja dricka en stor kropp grönt the per dag. Det är inte direkt gott men heller inte ”äckligt” dock gör det väldigt gott för kroppen. Både för att kroppen ska må bättre men oxå för att se bättre ut, bidrar bla till att ta bort den där lilla ”putmagen” som jag skulle kunna vara utan. Annars har jag absolut inget mål eller ambition att gå ner i vikt. Mer grönsaker och frukt är en ordination men inte pga av något som har med vikten att göra. Som sagt återkommer med en liten hälsorapport när jag varit på mitt återbesök, just nu kommer jag inte ihåg om det var den 4:e eller 8:e….

Längs kusten…

Tog en dag till en tur längs kusten från Marbella till Torremolinos. Gjorde inga direkta stopp och utforskningar, ska ta en dag till respektive ort nu de kommande veckorna men ville få en första bild. Har typ aldrig åkt åt det hållet (bortsett från att man passerar alla orterna när man landat i Malaga) Så nu bara lite bilder och första intryck så gör jag lite mer utförliga beskrivningar längre fram. Vi utgick från Marbella och körde mot Malaga. På vägen passerar man lite mindre orter som Elviria, Mijas, Calahonda mfl men jag har fukuserat på de tre större ortera så först ut;

Fuengirola

 

Här ”bor” det otroligt mycket svenskar och engelsmän. Prisnivån på bostäder mellan Fuengirola och de andra orterna jämfört med Marbella är verkligen stor. Här får man mycket för pengarna men inte samma fina miljö etc så det ena uppväger det andra. I Marbella finns bara ett höghus och historien bakom det är att när Franco såg att man påbörjat ett projekt med tre höghus i Marbella satte han ner foten och sa att i Marbella ska det aldrig finnas några höghus och så har det förblivit. Kan villigt erkänna att jag är tacksam för det och det är väl det enda bra som Franco gjort. I Fuengirola är det blandad tät bebyggelse med mycket höghus som i många fall sett sina bästa dagar. Precis som i Marbella finns här en lång strandlinje och strandpromenad. Jag behöver utforska det lite mer innan jag bestämmer vad jag tycker men jag kan inte påstå att det var kärlek vid första ögonkastet.

Benalmadena

Nästa ort som ligger relativt tätt intill är Benalmadena.

Här fick jag en helt annan känsla, mycket mer positiv med bland annat ”Gamla Stan” som verkade jättecharmig. Kändes inte så ”slitet” som Fuengirola och jag ser fram återbesöket..

Torremolinos

Något lite längre bort ligger Torremolinos (marginellt) – extremt nära flygplatsen i Malaga så bor man på fel ställe så riskerar man att höra starter och landningar från morgon till kväll. Inte direkt avkopplande..

Förlåt alla som bor i Torremolinos men här var det verkligen intelove at first sight”. Så mycket höghus, så mycket som var 60/70-tal och svårt att hitta någon som helst charm. Men jag ska ge det en chans till, trots att flygplansbullret och allt omkring inte direkt kändes som en mysig och charmig semesterort. Jag vet att de påbörjat en total renovering av hela Torremolinos, precis som de gjorde på Mallorca, så om 10 år kommer det kanske vara kustens stolthet. Det är det inte nu.

Imponerande energi…

Nu syns det ju inte på den här bilden men det har väl inte undgått någon att Charlotte Perelli är gravid. Hon har dessutom passerat 40 år och då kan jag tänka mig att en graviditet är lite jobbigare än om man är 25 år.. Hade jag haft hälften av den energin hon verkar ha så hade jag varit riktigt lycklig: Jag vet inte riktigt när det är dags att föda men oavsett det så har hennes schema sett ut så här den senaste tiden;

  • Diverse olika spelningar den senaste så att hon tvingades komma en dag för sent till starten av inspelningen av Så mycket bättre på Gotland. Den pågick i ca 10 dagar
  • Innan spelningarna och mellan spelningarna var hon med och repeterade till årets Diggiloo turné
  • Under inspelningen av Så mycket bättre som avslutades typ för två veckor sedan pluggade hon texter och koreografi inför Diggiloo
  • Hon hann med att åka ner till sitt hus i Spanien med familjen några dagar och är nu tillbaka och repeterar Diggiloo
  • Diggiloo har premiär på tisdag med turné hela sommaren

Blev typ trött bara av att skriva det… Så någon dans på en räkmacka har de allt inte..

Vad händer…

Ingenting går som det ”borde” i Fotbolls VM.. Tyskland gick inte ens vidare från gruppspelet. Argentina, Spanien & Portugal är utslagna. Ryssland gick helt otippat vidare i dag. Sverige slog Mexico med 3-0. Det är typ upp och nervända världen och helt emot alla förhandstips. Ingen kan ju påstå att det är förutsägbart i alla fall. Tyvärr tror jag Sveriges resa tar slut nu i nästa match men även om de gör det har gjort en långt bättre prestation än förväntat. Sverige vinna gruppen – det skulle man ha satsat en tusenlapp på:)

Här i Marbella träffas svenskar antingen på olika barer eller som här i den otroligt enkla miljön vid Marbellas gamla hamn (där fiskebåtarna kommer in varje morgon) Så enkelt, spartanskt och charmigt. Nu (lite väl sent kan man tycka) har man satt upp en storbildsskärm i San Pedro och utöver själva fotbollen har de musik och lite annat ”festivalaktigt” Vill helst slippa tänka på stämningen i de spanska hemmen i kväll. Häromkvällen höll jag på och få ”hjärtslag” när det var en granne två lägenheter bort som skrek som om elden var lös med jämna mellanrum. Efter ungefär 20 minuter lyckades jag koppla ihop hans skrik med Argentinas spel.. fotboll det är allvar detno question about that

Min lille spanjor..

Tintin är ju spanjor så likt sina landsmän deppade han ihop där ett tag när Spanien åkte ut:)

                                      Kram

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *