Ny invånare & Polarpriset..

Annorlunda ny invånare

Det är inte bara vi männsiskor som tar vårt pick och pack och flyttar till Solkusten. Det är väl en och annan hund som bosätter sig här eller tillbringar lite semester här men i övrigt är det inte direkt så att inflyttningen av djur tillhör vanligheterna..  Men nu har vi en ny emigrant från Sverige..

Apan Echo från Kolmården har tagit sitt ”pick och pack” och flyttat från Kolmården till Fuengirola. Skönt med lite bättre klimat för honom oxå och inte bara för oss människor. Hoppas bara att de är lika noga med att ta hand om och vårda både honom och de andra djuren som de är på Kolmården. Tror nog att Kolmården gjort en ordentlig koll innan de skickat iväg Echo på nya äventyr. Men det som verkligen är fruktansvärt är att de säljer djur i typ burar/akvarielknande lådor i djuraffärer. De sitter där, ofta flera stycken, trångt och ofta i långt ifrån välskötta burar. Det var ju så jag hittade Tintin (hade frågat en kvinna var hon köpt sin hund för jag ville se om vi kanske skulle ha en kompis till Karisma). Efter att sett honom ensam kvar i i ett smutsigt akvarie-liknande bur/utrymme kunde jag inget annat än att ”rädda” honom. Han var ensam kvar, tikarna i kullen var sålda och han såg så ensam och ledsen ut. Han var långt ifrån ren och fick behandlas med något medel innan vi kunde komma och hämta honom och ta med honom hem. Jag upplevde honom som så tacksam att han fick komma till ett riktigt hem och slippa buren. Han och Karisma fann varandra direkt, hon tog liksom hand om honom. Tilliten till oss kom relativt snabbt men det dröjde innan vi fick gosa riktigt ordentligt så hans uppväxt var nog allt annat än lätt. Nu är han världens mest kärleksfulla och båda är alltid med vid vår sida. Vissa ljud har Tintin fortfarande svårt för, tex en tallrik med mat som står på marmorgolvet går inte. Då blir han rädd för ljudet, så vi har alltid en handduk under och då har han inga som helst problem..  Tänk vad mycket glädje de tillför, går inte riktigt att beskriva. Nu håller vi tummarna att Echo trivs lika bra här Solkusten som Tintin & Karisma.

Sol, bad & sand…

Det börjar bli riktigt mycket folk på stranden, både turister och bofasta. Det solas på dagarna och långt in på kvällarna spelas det volleyboll mm så nu lever Marbella verkligen upp för säsongen igen. Just nu håller de på och fyller på med ny sand oxå längs hela strandlinjen. Jag vet att jag tjatar men Marbella tar verkligen hand om sin stad på alla de sätt. Jag vet inte hur många renhållningsarbetare de har för man ser typ aldrig något skräp på gator etc. Det investeras massor i blommor i rondeller, rabatter etc – allt för att hålla en hög och fin standard på staden.

Jag hade helt missat..

..att det var utdelning av Polarpriset i dag, hade inte ens koll på vem/vilka som tilldelats det.

Det var uppenbarligen Metallica som tilldelades årets pris. Inte mina favoriter direkt, får väl se det som belöning för lång & trogen tjänst..

Politiker, artister och kungligheter..

Det var som vanligt och i princip de vanliga gästerna som var inbjudna, en blandning av politiker, kungligheter, artister och annat. Har så klart aldrig haft förmånen att vara inbjuden men tror det är en fin tillställning. Kvällstidningarna visar upp lite bilder av vissa gäster och brukar ofta betygsätta klädseln. Aldrig så noga som på Nobelfesten där varenda outfit synas och bedöms i detalj. Här är i alla fall ett litet collage av årets gäster;

Loreen (sista bilden) byter minst sagt stil ofta och nu är hon uppenbarligen blond.. Hela kungafamiljen var på plats och Victoria hade en vacker klarröd klänning, hon fortsätter utveckla sin stil tillsammans med sin stylist. Älskar att hon så ofta bär kläder från både svenska designers & H&M och inte bara från de stora svindyra modehusen. Jättefin tyckte jag Alice Bah Kunkhe (kulturministern) var (så vackert i sin enkelhet):

Vacker hela hon både i sig själv och in outfit. Tycker oxå att hon gjort en imponerande karriärresa och växer bättre och bättre in i rollen som kulturminister.

Jill & kärleken

Efter 20 år tillsammans (tror jag det var) skiljde sig Jill Johnson förra året. Det är inget lätt beslut att gå skilda vägar efter så lång tid och hon har varit rätt öppen med hur tufft och jobbigt det varit att gå igenom separationen. Men nu har lyckan vänt..

På Polarpriset visade Jill upp sin nya kärlek. En helt ”vanligman som kommer från typ Norrland om jag inte minns fel. Jobbar som Organisations psykolog som för övrigt låter som ett riktigt intressant jobb. Så nu får vi önska dem lycka till med kärleken.. När det gäller Jills outfit är väl hög slits det minsta man säga (även om den inte avslöjar så mycket, i alla fall inte när hon står still) Dekorationen på axeln tycker jag är lite ”over the top” så inte min favoritklänning helt enkelt – men snygg är hon..

Den här däremot tycker jag är grymt snygg och önskar att jag skulle klä upp en sådan. Har lite att jobba på innan det kanske möjligen skulle kunna bli en möjlighet – men vem vet..

Bra start för stolt Putin

Gillar verkligen inte Putin men i dag kunde han vara stolt. En precis lagom invigning av Fotbolls VM (även om det börjar bli lite tröttsamt med att det typ alltid är Robbie Williams som dyker upp) Stilfullt och långt ifrån övderdådigt så plus för det. Sedan kunde han ju inte bli annat än hur glad & stolt som helst när de fullkomligt krossar motståndarna med 5-0 så jag kan väl unna honom att vara glad & stolt i dag. Men bara i dag.

                    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *