Jag har tydligen gått och blivit…

…Centerpartist

Gjorde Expressens Valtest eller vad de kallas i dag och resultatet blev att jag är Centerpartist. Jag har förvisso röstat på Centerpartiet en gång, i skolvalet på högstadiet och då röstade typ alla på Centern som man väl kallade det då. För övrigt tycker jag att Annie Lööf är en skicklig politiker och jag delar en hel del av deras politik men jag tror ändå inte att min röst kommer landa där – men vem vet.. Glad är jag i alla fall att jag hamnade väldigt långt ifrån att vara en Sverigedemokrat.. Måste både börja engagera mig i valet och hur jag ska gå till väga för att rösta från Spanien. Det är ju hur många utlandssvenskar som helst som gör det så det är säkert inga krångligheter men bäst att veta i god tid hur jag ska göra. För att rösta anser jag vara min skyldighet oavsett var jag befinner mig. Kan väl erkänna att Kyrkovalet inte stått överst på agendan men övriga val är självklara.

Ryktena går..

Som jag skrev häromveckan såg inte Victoria Beckham något annat än supersur ut och bilden här visar väl inte heller på någon total lycka. Läste i dag att ryktena florerat i månader om en skilsmässa och att en assistent på en PR-byrå stängts av från jobbet då hon ”anklagas” för att ligga bakom spridningen av ryktena. Paret har nu gått ut och dementerar helt att det är någon skilsmässa på gång.. Ja, vi får väl se men de kanske ska se ut att trivas lite bättre i varandras sällskap om man ska tro dem fullt ut. Men det är ju inte min business, hur som helst så måste det vara väldigt jobbigt att ständigt vara utsatt för alla typer av rykten. Ett rykte säger att han ville köpa hus i La Zalageta (Marbellas finaste område, helt inhägnat så ingen som inte bor där kan ta sig in. Kameror och vakter mm mm) men han fick inte köpa för övriga husägare vill inte ha massa papparazzis hängande runt området. Inte alltid positivt att vara världskändis. Ägaren till Red Bull äger 10 hus där (vågar inte tänka på vad de kostat) Han använder dem för konferenser och lånar ut till duktiga medarbetare. Fin gest av en ägare måste jag säga..

Bryggan

Tintin & Karisma älskar våra promenader längs strandpromenaden.. De är dock inte riktigt lika väluppfostrade som många andra hundar där ägarna har dem lösa.. Gillar inte det för jag kan ju inte veta att deras hund är så väluppfostrad och ”snäll” Tintin som typ är minst på hela strandpromenaden tror att han är störst och räds inte största schäfern eller någon annan hund. Karisma är väsentligt coolare men så är hon ju oxå tik. Hit går vi varje strandpromenad, till den vackra och lite patinerade bryggan som ”tillhör” Marbella Club Hotel. En lagom promenad i värmen och med tanke på att jag inte är 100% återställd. De skulle behöva lite mer motion så jag får öka step by step..

Kan man så vill man..

Det visade verkligen årets vinnare av Biggest Looser prov på.. Han har gått ner 78 kgsex månader vilket nästan motsvarade 50%. Det gick inte att se att det var samma person före och efter. Han hade en bror eller kompis med i publiken som grät när han såg resultatet. Alla som var med från början var ju med i kvällens program, vissa hade verkligen tagit med sig sina nya vanor i vardagen och fortsatt gå ner medan andra var lika ”tjocka” som när de åkte ut, typ. Det är svårt att förändra vanor men någon av dem var ju fortfarande så tjock att det är skadligt för hälsan. Vinnaren Viktor vann 250 000 kronor men jag tror inte att han såg det som den största vinsten utan det är det nya livet för honom med 78 kg mindre att släpa på och ett väsentligt ökat självförtroende.. Imponerande! De andra två var inte så så dåliga de heller (mamma och son) men de hamnade en bit efter i viktnedgång procentuellt sett (som tävlingen avgjordes på)

Apropå vanor..

Så önskar jag att jag kunde bli bättre på att dra ner på Coca-Cola konsumtionen. Jag minskar men inte tillräckligt.. Det är det ”förbannadesockerbehovet” som är den stora boven i dramat. Det viktiga är att jag fortsätter minska konsumtionen men jag är inte nöjd. En annan vana jag önskar jag hade var är ordentliga frukostvanor. Jag är ju en utpräglad kvällsmänniska och har svårt att komma upp på morgonen. När jag kommer upp är jag allt annat än sugen på mat men även det här med frukost ska jag sätta upp mål för, man mår ju så mycket bättre om man börjar dagen med att äta en ordentlig frukost. När jag bor på hotell så älskar jag ju att äta frukost så jag borde kunna få in den vanan i det ”vanliga” livet..

Något av de mest svenska vi har

Är väl ändå Allsång på Skansen.. Även om TV 4 genom Lotta på Liseberg tagit upp konkurrensen finns det liksom inget som kan konkurrera med ”Stockholm i mitt hjärta” bilderna över vattnet och Skansen miljön. Traditionen oxå, har ju funnits så länge jag kan komma ihåg med Bosse Larsson, Lasse Berghagen, Måns Zelmerlöw, Petra Marklund och nu de senaste åren Sanna Nielsen. Hon gör ett förresten ett jättebra jobb som programledare tycker jag. Det blir väl hennes tredje år och omedelbums får hon frågan om hon ska vara programledare även nästa år.. Det spelar ingen roll om Lotta på Liseberg har lika bra eller bättre artister (vilket de inte brukar ha) så står Allsång på Skansen i en klass för sig. I dag presenterades årets artister som bland annat är Peter Jöback, Molly Sanden, Bo Kaspers orkester, GES, Alcazar, Shirley Clamp mfl och sist men inte minst (fast han är väldigt kort) Magnus Uggla. Många ser ett framträdande som ett utmärkt ”reklam-tillfälle” för deras kommande show eller turné så det är business i allt. Även i gamla traditioner som Allsång Skansen.

I morgon blir det ingen sovmorgon, har problem med tvättmaskinen så en ”tekniker” kommer i morgon bitti för att fixa det.

                   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *